Лампичките за маслото
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Лампичките за маслото
Нещо не можах да вдена как работят. Четох ръководство за е36 - не вденах. Четох хиляда теми от търсачката - имма чувството че всяка различно нещо ми казва. Та питам:
Значи като дам контакт и светва таблото там всичките му лампи, светна и поредицата правоъгълничета зелени, жълти, червени - всичките... Като запаля двигателя, седи малко и изчезва. Маслото е сменено и компа е занулен, според пичовете от сервиза. Като се "изхаби" след еди колко си време какво става?
Значи като дам контакт и светва таблото там всичките му лампи, светна и поредицата правоъгълничета зелени, жълти, червени - всичките... Като запаля двигателя, седи малко и изчезва. Маслото е сменено и компа е занулен, според пичовете от сервиза. Като се "изхаби" след еди колко си време какво става?
- furnata
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 sedan
една по една гаснат и така докато светне жълтата после червената. А иначе като палиш прави само тест и показва колко ти остава според ламБите 

НЕВОЛЯТА УЧИ........

furnata написа:една по една гаснат и така докато светне жълтата после червената. А иначе като палиш прави само тест и показва колко ти остава според ламБите
аз ви казвам че явно съм тъп и нещо не разбирам...
по време на движение НЯМА никакви лампи... а при контакт светват ВСИЧКИТЕ... значи или трябва като ги няма да почват да светват една по една, или трябва да ми гаснат една по една на контакт... кво е това сега една по една гаснат, пък после ще ти светне жълтата! тя си е светнала...
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет

Ко да праиш - компютри!
- furnata
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 sedan
turbo написа:;) абе човек, тея лампи светват само по време на палене и после гаснат и ти си каркаш. Идеята е по време на палене да видиш за какво става въпрос и после вече да си преценяваш как е положението. Наблюдавай си и километрите освен тея лампи, че мене нещо ме съмняват, както и други хора тук във форума. Минал съм 2100+ км от смяната, а при палене ми светват всичките зелени, сиреч няма промяна, откакто съм сменил маслото. Един колега беше казал, че на 2600+ след смяната първата зелена му угаснала.![]()
Ко да праиш - компютри!

НЕВОЛЯТА УЧИ........

- ivopicha
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E61 530D
- Мечтае да кара: BMW 760Li
- Детайли за колата: сива, 06.2004 г.
Колеги, на мен ми се струна, че sieg нещо ни будалка. Вижте колко мнения има и да не знае нищо за OIL SERVISE
Пък и има теми в които доста добре е описана работата на това чудо.

ivopicha написа:Колеги, на мен ми се струна, че sieg нещо ни будалка. Вижте колко мнения има и да не знае нищо за OIL SERVISEПък и има теми в които доста добре е описана работата на това чудо.
Не е бе човек, не будалкам никой. Питайте Скоти че го питах по Кюто и му казах, че не смея да пускам тема да не ме препсуват че флуда, обаче наистина не вденах. Вече ми стана ясно - лампите гаснат а не се палят и като загаснат всички зелени трябва да сменям масло! Гледам си и км разбира се, знам кога да го сменя...
- ivopicha
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E61 530D
- Мечтае да кара: BMW 760Li
- Детайли за колата: сива, 06.2004 г.
- laary
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 91 325d
- Мечтае да кара: Z8
Re: Лампичките за маслото
sieg написа:Нещо не можах да вдена как работят. Четох ръководство за е36 - не вденах. Четох хиляда теми от търсачката - имма чувството че всяка различно нещо ми казва. Та питам:

11 мнения
• Страница 1 от 1