Лампичките за маслото

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Фюрера
Аватар

Лампичките за маслото

Мнение от sieg » 12 Юли 2006, 15:18

Нещо не можах да вдена как работят. Четох ръководство за е36 - не вденах. Четох хиляда теми от търсачката - имма чувството че всяка различно нещо ми казва. Та питам:
Значи като дам контакт и светва таблото там всичките му лампи, светна и поредицата правоъгълничета зелени, жълти, червени - всичките... Като запаля двигателя, седи малко и изчезва. Маслото е сменено и компа е занулен, според пичовете от сервиза. Като се "изхаби" след еди колко си време какво става?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pezano » 12 Юли 2006, 19:08

значи че като изгаснат зелените лампички отиди да ти сменят маслото ;)

Фюрера
Аватар

Мнение от sieg » 13 Юли 2006, 8:40

pezano написа:значи че като изгаснат зелените лампички отиди да ти сменят маслото ;)

като изгаснат? в смисъл сутрин като запаля сега са всичките и една по една ще гаснат... защото в движение ги няма тия лампички...

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 sedan

Мнение от furnata » 13 Юли 2006, 8:50

една по една гаснат и така докато светне жълтата после червената. А иначе като палиш прави само тест и показва колко ти остава според ламБите ;)
НЕВОЛЯТА УЧИ........

ИзображениеИзображение

Фюрера
Аватар

Мнение от sieg » 13 Юли 2006, 8:58

furnata написа:една по една гаснат и така докато светне жълтата после червената. А иначе като палиш прави само тест и показва колко ти остава според ламБите ;)

аз ви казвам че явно съм тъп и нещо не разбирам...
по време на движение НЯМА никакви лампи... а при контакт светват ВСИЧКИТЕ... значи или трябва като ги няма да почват да светват една по една, или трябва да ми гаснат една по една на контакт... кво е това сега една по една гаснат, пък после ще ти светне жълтата! тя си е светнала...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 13 Юли 2006, 9:08

;) абе човек, тея лампи светват само по време на палене и после гаснат и ти си каркаш. Идеята е по време на палене да видиш за какво става въпрос и после вече да си преценяваш как е положението. Наблюдавай си и километрите освен тея лампи, че мене нещо ме съмняват, както и други хора тук във форума. Минал съм 2100+ км от смяната, а при палене ми светват всичките зелени, сиреч няма промяна, откакто съм сменил маслото. Един колега беше казал, че на 2600+ след смяната първата зелена му угаснала. :shock:
Ко да праиш - компютри!

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 sedan

Мнение от furnata » 13 Юли 2006, 9:21

turbo написа:;) абе човек, тея лампи светват само по време на палене и после гаснат и ти си каркаш. Идеята е по време на палене да видиш за какво става въпрос и после вече да си преценяваш как е положението. Наблюдавай си и километрите освен тея лампи, че мене нещо ме съмняват, както и други хора тук във форума. Минал съм 2100+ км от смяната, а при палене ми светват всичките зелени, сиреч няма промяна, откакто съм сменил маслото. Един колега беше казал, че на 2600+ след смяната първата зелена му угаснала. :shock:
Ко да праиш - компютри!

:yes: :yes:
НЕВОЛЯТА УЧИ........

ИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E61 530D
Мечтае да кара: BMW 760Li
Детайли за колата: сива, 06.2004 г.

Мнение от ivopicha » 13 Юли 2006, 10:22

Колеги, на мен ми се струна, че sieg нещо ни будалка. Вижте колко мнения има и да не знае нищо за OIL SERVISE :dunno: Пък и има теми в които доста добре е описана работата на това чудо.

Фюрера
Аватар

Мнение от sieg » 13 Юли 2006, 10:57

ivopicha написа:Колеги, на мен ми се струна, че sieg нещо ни будалка. Вижте колко мнения има и да не знае нищо за OIL SERVISE :dunno: Пък и има теми в които доста добре е описана работата на това чудо.

Не е бе човек, не будалкам никой. Питайте Скоти че го питах по Кюто и му казах, че не смея да пускам тема да не ме препсуват че флуда, обаче наистина не вденах. Вече ми стана ясно - лампите гаснат а не се палят и като загаснат всички зелени трябва да сменям масло! Гледам си и км разбира се, знам кога да го сменя...

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E61 530D
Мечтае да кара: BMW 760Li
Детайли за колата: сива, 06.2004 г.

Мнение от ivopicha » 13 Юли 2006, 11:01

Браво! Научил си си урока :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E 91 325d
Мечтае да кара: Z8

Re: Лампичките за маслото

Мнение от laary » 14 Юли 2006, 9:37

sieg написа:Нещо не можах да вдена как работят. Четох ръководство за е36 - не вденах. Четох хиляда теми от търсачката - имма чувството че всяка различно нещо ми казва. Та питам:
Значи като дам контакт и светва таблото там всичките му лампи, светна и поредицата правоъгълничета зелени, жълти, червени - всичките... Като запаля двигателя, седи малко и изчезва. Маслото е сменено и компа е занулен, според пичовете от сервиза. Като се "изхаби" след еди колко си време какво става?
:help: Е най-после ВДЕНА (гаснат ЕДНА по ЕДНА и така до жълтата)

Назад към E36