Как да узаконя DRL

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530i

Как да узаконя DRL

Мнение от masimo » 07 Авг 2012, 14:31

Привет колеги,
както знаете, ако не, узнахте :), от тази седмица сме задължени да караме с включени дневни или къси светлини нон стоп.
Ангелските очи не вършат работа, защото светят слабо и през деня от далеч не се виждат, е на Ф10 5ер се виждам ама съм далече от него. Решението вместо къси фарове да карам на DRL които се пускат със запалването на мотора или да си вържа късите да светят със запален двигател защото съм шматка голяма и още следващата седмица ще изхвърча с акт. Никъде по таблото нямам индикация, че ми светят фаровете ... искам да си реша проблема генерално и да имам ДРЛ постоянно пуснати, като пусна къси за през ноща тези ще се изгасят.
Така, законо намерих, че едни светлини да се признят за дневни (DRL) трябва:

1) интензитетът на светлината трябва да бъде в границите между 400 кандела и 800 кандела
2) на стъклото на светлините трябва да има буквата „Е”, оградена с кръг
3) Външният край на светлините не трябва да бъде на повече от 400 мм. от най-крайния външен ръб на превозното средство.

Кой може да определи дали съм изпълнил горното ? Технотест ? Виждам много коли с такива и това което чета по форуми е че нямат проблеми като цяло, но се старая да съм максимално изряден. Засилих се да взимам един филипс и видях, че на кутията пише 1000кендела, което ще рече, че и да дам 300+ лева са Филипс пак мога да изгоря.

Принципно има и DRL на мястото на ангелски очи и с малко повече старание да се мине с тях, но пак, ще излезе чичко полицай и ще каже това не става :banghead:

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Re: Как да узаконя DRL

Мнение от Kroki » 07 Авг 2012, 14:42

Или отиди да ти сложат реле. Което след подаването на контакт, след 10 секунди да ти пали фаровете. Слага се и едно малко копче и готово. Цъкаш го и си сигурен, че фаровете са пуснати. :)
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: Bmw e30
Детайли за колата: E30 Forever!

Мнение от Bmw E30fanatik » 07 Авг 2012, 15:06

Не е ли по лесно със ДРЛ модул.Закупих си такъв и съм много доволен.Свети ти секцията на дългите фарове на 30% и не заслепява.Има и много екстри.Заслужава си :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 07 Авг 2012, 15:22

Колега, тези изисквания за DLR от къде ги намери?
Tool - Fear Inoculum

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 325 dizel

Мнение от krasi2bmw » 07 Авг 2012, 15:36

колега твоят проблем се решава много лесно , има DLR устройство , което представлява една кутййка с няколко кабела , която стува м/у 20 и50 лв. всеки който слага аларми е запознат с нея . врьзва се на дьлгите фарове и се регулира колко силно да свети , обикновенно е на 50% . по твое желание може да си вьржеш и стоповете. това е най евтиния вариант при това напьлно законен . дано да сьм помогнал . УСПЕХ :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i

Мнение от Joro_Paveto » 07 Авг 2012, 15:42

Изискванията ги има в интернет. Директиви 48,87 на ЕС. 48се отнася за начина на монтаж,докато 87 е за самите светлини. Вчера четох на сайта на пътната агенция, че относно дневните свтлини българското законодателство е приело всичко, което пише в споменатите директови на ЕК.
Сега вече трябва някой от многобройните малоумници в КАТ да излезне с официално обръщение по медиите и да каже, че допълнително монтираните дневни свтлини покриващи изискванията в директиви 48 и 87 са напълно легални и не може да се глобяват водачи с такива светлини.
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530i

Мнение от masimo » 07 Авг 2012, 15:59

Привет,

за изискванията гледах оттук: http://www.tuning.bg/avto-novini/drl-dn ... riya-23124

Принципно дневните диодни светлини ми харесват доста и затова исках да поставя, пък и са с ниска консумация. Теоретично биха намалили разхода...
Но искам да съм наясно дали от КАТ няма да кажат нещо.

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 07 Авг 2012, 16:09

masimo написа:Привет,

за изискванията гледах оттук: http://www.tuning.bg/avto-novini/drl-dn ... riya-23124

Принципно дневните диодни светлини ми харесват доста и затова исках да поставя, пък и са с ниска консумация. Теоретично биха намалили разхода...
Но искам да съм наясно дали от КАТ няма да кажат нещо.

Ето ти всичко за ангелските очи, диодните светлини и т.н.
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го по тъч линията на живота..

Мнение от M3 E92 » 07 Авг 2012, 16:12

§ 3. В чл. 70 ал. 3 се изменя така:
„(3) През деня моторните превозни средства се движат с включени светлини за движение през деня или с къси светлини.“

Дефакто всички, които имат т.нар. daylights, не подлежат на санкция и могат да се заяждат с полицаите :mrgreen:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e34 520i
Мечтае да кара: Машината на времето !
Детайли за колата: Бяла подводница от 1992 г. в перфектно оригинално състояние !

Мнение от dagger » 07 Авг 2012, 16:20

Bmw E30fanatik написа:Не е ли по лесно със ДРЛ модул.Закупих си такъв и съм много доволен.Свети ти секцията на дългите фарове на 30% и не заслепява.Има и много екстри.Заслужава си :)

:yes:
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 07 Авг 2012, 16:41

M3 E92 написа:Дефакто всички, които имат т.нар. daylights, не подлежат на санкция и могат да се заяждат с полицаите :mrgreen:

Да, стига да можеш да покриеш "изискванията" за дневни светлини... а не просто да кажеш "ае моя Angel Eyes е дневни светлини, БЕ!" ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 07 Авг 2012, 16:42

Aз имам проблем с хората, които нощем карат на ДРЛ монтиран на дългите, колкото и слабо да светят, познайте накъде е насочена светлината :evil:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го по тъч линията на живота..

Мнение от M3 E92 » 07 Авг 2012, 17:03

Mollov написа:
M3 E92 написа:Дефакто всички, които имат т.нар. daylights, не подлежат на санкция и могат да се заяждат с полицаите :mrgreen:

Да, стига да можеш да покриеш "изискванията" за дневни светлини... а не просто да кажеш "ае моя Angel Eyes е дневни светлини, БЕ!" ;)

Ще ги накарам да мерят и да изчисляват, щом производителят е написал в списъка с екстри "Daylights", значи са такива :mrgreen:

Аватар

Мнение от Хаос » 07 Авг 2012, 17:38

cod-cdbp написа:Aз имам проблем с хората, които нощем карат на ДРЛ монтиран на дългите, колкото и слабо да светят, познайте накъде е насочена светлината :evil:

+
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Мнение от PIONEER » 07 Авг 2012, 17:59

Ами трябва да започнат да пишат актове и на тия с модули на дългите.Ако ще и на 10% да ги направят просто снопа е насочен високо.В закона е написано къси или дневни,а не дълги на 30%.По тая логика дайте халогените да връзваме на 30%...
Изображение
8.32

Следваща

Назад към Извън Темата