Кое къде е по двигателя

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Жените да казват само дa
Мечтае да кара: E66 750Li

Кое къде е по двигателя

Мнение от velchev750 » 03 Авг 2012, 20:11

Колеги, дойде време и аз да си купувам БМВ. Както, може би, вече се сещате страшно съм ентусиазиран. Видях някоя хилядарка и си викам "Айде ще взимам". До тук добре... ОБАЧЕ започна четене по форума какво трябва да гледам при покупка, какъв двигател и т.н. Дилема откъм двигатели няма... 6 цилиндъра е истината... да, ама 20-ка за моите пари не видях. Така че намерих 2 добри 318ис и ще им скачам. Тия дни съм на огледи и тук идва проблема. Е36 не съм имал, и за да не се излагам по огледите ми се ще някой да постне 1 снимка(щото аз още не знам как се поства в форума снимка :( ) на двигател от 318ис и да покаже(като ги огради) или обясни(като на незнаещ) къде се намират нещатата които трябва да гледам за течове. ( "... огледайте за течове, които са били предварително измити с пароструйката, гледайте около всички гарнитури и семеринги, хидравличната помпа и др."). Предполагам се сещате от коя тема е цитата :D. Та къде са тия гарнитури, семеринги, помпи, капачки за масло и всичко друго което мислите, че може да ми е от полза. Благодаря Ви.
Последна промяна velchev750 на 04 Авг 2012, 0:18, променена общо 1 път
В 4 сутринта с Бумер на разходка...

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Re: Кое къде е по двигателя

Мнение от ivoo » 03 Авг 2012, 23:24

Пич, я вземи някой с теб който е наясно с нещата / ако трябва плати му / , че такива като тебе най ги обичат в автокъщите. Печените търговци ще те надушат на 2-рата минута че си шаран , и ще ти продадат най прекрасната кола. :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от velchev750 » 03 Авг 2012, 23:34

ivoo написа:Пич, я вземи някой с теб който е наясно с нещата / ако трябва плати му / , че такива като тебе най ги обичат в автокъщите. Печените търговци ще те надушат на 2-рата минута че си шаран , и ще ти продадат най прекрасната кола. :yes:

Това, че трябва да взема някой, ми е кристално ясно и с мен ще е 1 варненски БМВ колега. Но въпреки всичко искам да знам аз, за да не съм толкова шаран. Мисля, че това би трябвало да става ясно от поста ми. Благодаря все пак за съвета. А колите между другото са от частни лица. На автокъщи нещо нямам доверие, че съм виждал какви магарии правят.

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 06 Авг 2012, 17:53

velchev750 написа:... някой да постне 1 снимка(щото аз още не знам как се поства в форума снимка :( ) на двигател от 318ис и да покаже(като ги огради) или обясни(като на незнаещ) къде се намират нещатата които трябва да гледам за течове......

Ти каза сега между 30 минути и 3 часа работа ей така на някого, защото не можеш да си свалиш ръководствата и да си видиш кое къде е :dunno:
В полезни теми ги има, сваляш проверяваш си мотора, виждаш разликите между М42, М43 и М44 моторите (поне външно) и там ти е обеснено всичко кое къде е. За проблемите и течовете можеш да използваш търсачката за стари теми.
Успех! :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nikocom » 06 Авг 2012, 18:10

ivoo написа:Пич, я вземи някой с теб който е наясно с нещата / ако трябва плати му / , че такива като тебе най ги обичат в автокъщите. Печените търговци ще те надушат на 2-рата минута че си шаран , и ще ти продадат най прекрасната кола. :yes:

Колегата е прав вземи някой.Тук каквото и инфо. да получиш сам няма да се справиш .

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко с гуми !
Мечтае да кара: постояно с пълен резервоар !
Детайли за колата: Vw passat,
Audi a3,
Bmw e36,
Bmw e60,
Mitsubishi Evo X
Everyday S204 C220 :(

Мнение от Ranchev » 07 Авг 2012, 14:47

Изображение
Вади свещи гледаи за масло по тях.
Слушаи за веригата дали е наред
Пробвай я като усещане колата върви ли мудна ли е работи ли равномерно
Гледаи зимаи пак после ще му мислим .......Ис-ка м42 е най-коравия мотор :)
Съжалявам за километричните постове :mrgreen:

"не съм богат ,за да купувам евтино"

Потребител
Аватар

Мнение от velchev750 » 08 Авг 2012, 8:18

Ranchev написа:Изображение
Вади свещи гледаи за масло по тях.
Слушаи за веригата дали е наред
Пробвай я като усещане колата върви ли мудна ли е работи ли равномерно
Гледаи зимаи пак после ще му мислим .......Ис-ка м42 е най-коравия мотор :)

Евала колега, не мога да ти опиша колко съм ти благодарен. Снимката която си постнал ще ми е много полезна. БЛАГОДАРЯ :lalala:

Назад към E36