Политическа тема за властта, и още нещо
Модератор: Общи модератори
- MatriX_Fucked
- кандидат ентусиаст
-
Re: Политическа тема за властта, и още нещо
А твоите възглени за икономиката на една страна на какво се базират? На какво е казал бай Распати от кръчмата? Или?
"Колко жълтурчета живеят с една паница ориз"... КОЛКО????
Колко хамериканчета живеят в каравани или изоставени сгради?
"Колко жълтурчета живеят с една паница ориз"... КОЛКО????
Колко хамериканчета живеят в каравани или изоставени сгради?
Без страх, без спирачка!
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
drago_pavlov написа:[
И какво като всичко е китайско? Това значи ли че китайците са супер богати и щастливи хора?
Те са на първо място по всичко, само че по абсолютни стойности, заради това че са 1,4 млрд.
Вземи сравнявай стойности отчетени на глава от населението и тогава ще има
Значи,ако отидеш в гората и видиш някой човек,които живее в къщичка,сам си гледа доматките,живее скромно,ходи с свински опинци (обувки),не яде всеки ден месо ,не притежава хладилник,лаптоп и дори телевизор а примерно старо радио,а може и ток да няма,вечер пали свещи и ходи от къщата на 30 метра на тоалетна...Ти ще го заклеймиш този човек като бедняк,нещастник,че това му е причинил комунизма ...
Помисли малко,защото може тоя човек да е в пъти по-щастлив от теб и твоите хиляди проблеми как да си погасиш кредита за телевизора и пералнята,храната която ти докарва нови проблеми и проблеми със мръсният въздух,високият ти холестерол и тн...
Запомни едно,разшири си малко мирогледа,започни да уважаваш хората които са различни от теб.
Представи си следната картина,но безпристрастно,не от височината на горд собственик на хладилник и телевизор.
Имаш китайски села,примерно, които примерно са гладували,нямало е нищо за ядене,в един момент идват хора и им дават някаква работа срещу едно единствено нещо-ядене,само ядене и медицински грижи,дори и без пари,защото те и пари не познават...Е,според твоите разбирания това не е достатъчно...ама защото ти никога не си изпитвал глад,но за тези хора са били гладни,а сега имат ядене,имат някаква грижа за тях и са полезни...
Едва ли ще ме разбереш какво искам да ти кажа..но поне опитах.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
MatriX_Fucked написа:Колко хамериканчета живеят в каравани или изоставени сгради?
Кой изобщо говори за Хамериканчетата??? За мен примерите за проспериращи страни с висок стандарт на живот са в Европа

Е.Димитров написа:Кажи за Китай,че нещо не се връзва това което пишеш с Китай и Венецуела
Безработицата в китай е около 1% ,здравеопазването е безплатно и са водеща икономическа страна в света...
Е.Димитров написа:Вижте,просто не ми се спори повече по тая тема,аз съм ходил в китай на екскурзия и съм видял каквото има да виждам,гледал съм и дискавъри ченъл и нейшънал джиографик и там съм видял каквото трябва да видя и как самите хора се възхищават на строителни и хуманитарни постижения в китай...
Е.Димитров написа:Представи си следната картина,но безпристрастно,не от височината на горд собственик на хладилник и телевизор.
Имаш китайски села,примерно, които примерно са гладували,нямало е нищо за ядене,в един момент идват хора и им дават някаква работа срещу едно единствено нещо-ядене,само ядене и медицински грижи,дори и без пари,защото те и пари не познават...Е,според твоите разбирания това не е достатъчно...ама защото ти никога не си изпитвал глад,но за тези хора са били гладни,а сега имат ядене,имат някаква грижа за тях и са полезни...
Е.Димитров написа:Едва ли ще ме разбереш какво искам да ти кажа..но поне опитах.
Верно не те разбирам какво искаш да ми кажеш - един път твърдиш че са еба*ти икономическата сила и еталон за просперитет, едва ли не всички ахкат като ги гледат по дискавъри, после почваш да ми обясняваш колко са щастливи китайците, че работят за една паница ориз и 2 аспирина

Е.Димитров написа:Запомни едно,разшири си малко мирогледа,започни да уважаваш хората които са различни от теб.
Точно ти не ми давай наклон на х*я... упс, Съвети за мирогледа ми имах предвид

Точно ти дето във всяка втора тема обясняваш какви са негодници всички останали дето едвам вързват двата края и как сами са си виновни, а пък ти си великия хакер, дето му дават нов лаптоп през 6 месеца и със заплата от 2 бона си патрона на София...

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
drago_pavlov написа:[:
Драго...
само не влизай в дълбоки води с подобни клалификации ще те замоля,и въобще не се интересувам от анатомията ти,всъщност въобще не се интересувам от мирогледа ти и тн.
Искрено се надявам че правилно си ме разбрал
поздрави
Колега drago_pavlov, с определен тип хора трудно се спори. При тях обикновено има 2 опции - или не обръщаш внимание на единственото меродавно мнение (тяхното, как кое!
), или им им разбиваш "аргументите" на пух и прах и ги правиш за смях (и съответно те те обявяват за персона нон грата - защото не ги интересува задръстеното ти мнение, защото си с ограничен мироглед, защото едикаквоси - но не и защото си разкрил и експонирал глупостите, които пишат) 

- MatriX_Fucked
- кандидат ентусиаст
-
flame написа:Колега drago_pavlov, с определен тип хора трудно се спори. При тях обикновено има 2 опции - или не обръщаш внимание на единственото меродавно мнение (тяхното, как кое!), или им им разбиваш "аргументите" на пух и прах и ги правиш за смях (и съответно те те обявяват за персона нон грата - защото не ги интересува задръстеното ти мнение, защото си с ограничен мироглед, защото едикаквоси - но не и защото си разкрил и експонирал глупостите, които пишат)
Идеално си описал себе си!

Без страх, без спирачка!
MatriX_Fucked написа:flame написа:Колега drago_pavlov, с определен тип хора трудно се спори. При тях обикновено има 2 опции - или не обръщаш внимание на единственото меродавно мнение (тяхното, как кое!), или им им разбиваш "аргументите" на пух и прах и ги правиш за смях (и съответно те те обявяват за персона нон грата - защото не ги интересува задръстеното ти мнение, защото си с ограничен мироглед, защото едикаквоси - но не и защото си разкрил и експонирал глупостите, които пишат)
Идеално си описал себе си!
Аха, и агрументът ти може би е
това което съм написал си е 100% истина

Бате, само да ти кажа, че моите мнения или отначало са подкрепени с аргументи и доказателства, или когато някой ги оспори изваждам такива. И със сигурност никога досега не съм се правил на ощипана госпожица в стил "Аз повече няма да си играя с теб!" ако някой не е съгласен с моето мнение

- MatriX_Fucked
- кандидат ентусиаст
-
Е, бих си "поиграл" с теб, но шефчетата ми забраниха, за това се ограничавам само с гледане и забавление! 

Без страх, без спирачка!
- Georgieff
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 325i N53
Един човек, който явно не се притеснява да каже истината:
медиапул
Айде сега наред са форумните тролове.
медиапул
Четири години преди това, доколкото изобщо е влизал в публичното пространство, Борисов е влизал като охранител, свързан с подземния свят. Веднага след като стана главен секретар на МВР, той израсна като централна фигура за медиите – много бързо бе направен неговия имидж, за не повече от няколко месеца, а и той има необходимите артистични качества. Очевидно заради това е избран на тази роля.
Истината е, че той не се е самонаправил такъв, какъвто е. Няма как да се самонаправи. Няма как да вземеш човек без грам оперативен опит, да го сложиш на чело на системата за сигурност, да му дадеш достъп до всички медии и да го направиш в уникалната роля на ТВ-звезда и шериф на републиката за 2-3 месеца, ако това не е началото на дългосрочен политически проект, създаден от някой друг.
Един ден преди да заеме длъжността си в МВР, бе публикуван негов портрет в "Стандарт“. Там той бе изкаран световен шампион по карате, някакъв свръхчовек. Текстът бе публикуван, преди още някой да му знае името.
Така, че този рамбовски образ, постепенно впоследствие преобразуван в бащица и повелител на нацията, според мен, е изграден с колективните усилия на мощни задкулисни центрове на власт, а Борисов се оказа подходящ да изиграе тази роля.
Цветанов е човек, чиито политически разбирания са буквално опасни. Следя отдавна този човек и ми се струва, че той има фундаменталния проблем на всеки с престъпно мислене – не различава добро от зло. Поради това има невинно съзнание, което го прави още по-опасен и изпълнен с чувството за мисия.
....
В този смисъл Мирослава Тодорова се оказа много опасна за този режим. И именно заради това той си позволи преки репресии срещу нея през ВСС. Включително безсмисленото й даване на прокурор. Беше направено всичко да бъде дискредитирана. Видяхме – започна се от преки фалшификации. Видяхме това, което стана с делото Анчови за изнасилените деца, което първо се оказа, че не е гледано от Тодорова, а после пък се оказа, че военният съд ги оправда поради негодните доказателства на МВР. Т.е. видяхме опит да бъде демонизирана съдия Тодорова, между другото, с известен успех – мненията за нея за разделени на две.
Touring & windsurf club
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
всеки, който знае и 0.1% от биографиите на тия двамцата преди да се появят в медийте
знае, че техните имена заедно с управници или политици може да съществуват само в комбинация с отрицание
знае, че техните имена заедно с управници или политици може да съществуват само в комбинация с отрицание

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Georgieff написа:Един човек, който явно не се притеснява да каже истината:
медиапулЧетири години преди това, доколкото изобщо е влизал в публичното пространство, Борисов е влизал като охранител, свързан с подземния свят. Веднага след като стана главен секретар на МВР, той израсна като централна фигура за медиите – много бързо бе направен неговия имидж, за не повече от няколко месеца, а и той има необходимите артистични качества. Очевидно заради това е избран на тази роля.
Истината е, че той не се е самонаправил такъв, какъвто е. Няма как да се самонаправи. Няма как да вземеш човек без грам оперативен опит, да го сложиш на чело на системата за сигурност, да му дадеш достъп до всички медии и да го направиш в уникалната роля на ТВ-звезда и шериф на републиката за 2-3 месеца, ако това не е началото на дългосрочен политически проект, създаден от някой друг.
Един ден преди да заеме длъжността си в МВР, бе публикуван негов портрет в "Стандарт“. Там той бе изкаран световен шампион по карате, някакъв свръхчовек. Текстът бе публикуван, преди още някой да му знае името.
Така, че този рамбовски образ, постепенно впоследствие преобразуван в бащица и повелител на нацията, според мен, е изграден с колективните усилия на мощни задкулисни центрове на власт, а Борисов се оказа подходящ да изиграе тази роля.Цветанов е човек, чиито политически разбирания са буквално опасни. Следя отдавна този човек и ми се струва, че той има фундаменталния проблем на всеки с престъпно мислене – не различава добро от зло. Поради това има невинно съзнание, което го прави още по-опасен и изпълнен с чувството за мисия.
....
В този смисъл Мирослава Тодорова се оказа много опасна за този режим. И именно заради това той си позволи преки репресии срещу нея през ВСС. Включително безсмисленото й даване на прокурор. Беше направено всичко да бъде дискредитирана. Видяхме – започна се от преки фалшификации. Видяхме това, което стана с делото Анчови за изнасилените деца, което първо се оказа, че не е гледано от Тодорова, а после пък се оказа, че военният съд ги оправда поради негодните доказателства на МВР. Т.е. видяхме опит да бъде демонизирана съдия Тодорова, между другото, с известен успех – мненията за нея за разделени на две.
Колега явно е че имаш пристрастие към ББ и ЦЦ ама от какъв зор пак се намесва съдийката .Абе вие не разбрахте ли че такава консервативна система като съдебната не само че не иска да се реформира ами оказва съпротива на всичко което цели да я промени.Такова е и в армията и в полицията но понеже съдебната система е със най голяма независимост тука нещата просто не вървят.Тия магистрати докато не бъдат ударени през пръстите няма да влязат в пътя.Какво има да я давате за пример тая мутреса ? Дори и едно забатачено дело да има вследствие на което престъпниците отърват присъдата какво има да се коментира ? Ма било случайно натоварена била и незнам си кви още глупости да не би да има някъв лимит за тия неща ? Още повече че става въпрос за такова тежко дело и организирана престъпност.Тая да не е малоумна та не знае какво ще се случи с такова дело като го забави и прехвърли във военна прокуратура?Ми дай да говорим за другата света вода ненапита дето се въртеше около Цветелин Кънчев пък стигна до вице ? А тия магистрати с хотелите по черноморието ? А ония кадровиците на Красьо Черния ? Ми те са хиляди примерите за корупция и обслужване на престъпноста от съдебната власт и някой като го показва веднага се надава вой до бога.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- Georgieff
- младши ентусиаст
-
Както и предвидих, включиха се:
Айде сега господин запознат със съдебната система да кажеш тези, които цитираш как са били наказани? Някои дори получиха повишения.
Да видим кой го удариха през пръстите и защо?
А това, че си написал, че тя е пратила делото във военен съд показва пълното ти безхаберие относно правото, оттам и компетентността на коментара ти. Случайно пропускаш и факта, че прокуратурата не е могла една година да разбере, че единият е бил полицай. Наказан прокурор да има по случая?
Важен е флейма.
Ми дай да говорим за другата света вода ненапита дето се въртеше около Цветелин Кънчев пък стигна до вице ? А тия магистрати с хотелите по черноморието ? А ония кадровиците на Красьо Черния ? Ми те са хиляди примерите за корупция и обслужване на престъпноста от съдебната власт и някой като го показва веднага се надава вой до бога.
Айде сега господин запознат със съдебната система да кажеш тези, които цитираш как са били наказани? Някои дори получиха повишения.
А това, че си написал, че тя е пратила делото във военен съд показва пълното ти безхаберие относно правото, оттам и компетентността на коментара ти. Случайно пропускаш и факта, че прокуратурата не е могла една година да разбере, че единият е бил полицай. Наказан прокурор да има по случая?
Важен е флейма.
Touring & windsurf club
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Georgieff написа:Както и предвидих, включиха се:Ми дай да говорим за другата света вода ненапита дето се въртеше около Цветелин Кънчев пък стигна до вице ? А тия магистрати с хотелите по черноморието ? А ония кадровиците на Красьо Черния ? Ми те са хиляди примерите за корупция и обслужване на престъпноста от съдебната власт и някой като го показва веднага се надава вой до бога.
Важен е флейма.
Аз коментирам това което е излязло по медиите.Има си главен прокурор висш съдебен съвет и министър на правосъдието да си проверяват и наказват.Какво предлагаш-понеже някой в тоя батак умишлено или не не си е свършил работата да няма наказани.То правосъдие дето няма адекватно за всички ами и да не им разбутват къщичката. Логиката или всички провинени магистрати наказани или никой ми звучи малко несериозно.Нещо като един за всички всички за един.Познато звучи нали?
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- Georgieff
- младши ентусиаст
-
Логиката или всички провинени магистрати наказани или никой ми звучи малко несериозно.Нещо като един за всички всички за един.Познато звучи нали?
Аз поне не виждам нищо лошо в правилото законите да важат за всички. Тогава и всички получават съответните наказания за провиненията си. Както и присъдите да не се пишат от медиите.
Така е в развитите европейски държави, където уж искаме да отидем.
Ако за теб това е несериозно си е твой проблем.
Touring & windsurf club
- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
- Кара: E38 735i
Тя тая снимка е за комунистическата тема, ама пък си има много истина и за тази!

Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!