Политическа тема за властта, и още нещо
Модератор: Общи модератори
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Re: Политическа тема за властта, и още нещо
Е.Димитров написа:drago_pavlov написа:
На мен никой комунист не ми е попречил лично, те пречат на държавата да се развива... И не само на нашата... Там където е минал този режим, няма нужда други бедствия да минават...
Кажи за Китай,че нещо не се връзва това което пишеш с Китай и Венецуела
Безработицата в китай е около 1% ,здравеопазването е безплатно и са водеща икономическа страна в света,венецуела ,там пък литъра бензин е около 5 стотинки,здравеопазване,образование и тн. неща са безплатни,заплатите са доста по-високи от нашите...
А как кореспондира тея неща дето пишеш на фона на да кажем индия,където е била английска колония-бедност,мизерия и кастови различия...
така че,зарежи ги тея неща дето слушаш от баща си,ами анализирай със собствената си глава нещата,освен това,комунизма е минало,забравено и според мен просто не му е дошло времето или поне не в тоя вид,който е представян,пък и повечето социални придобивки са взаимствани от идеята за комунизма.
Само малко ще ти подскажа за Китай:
Китай -> комунизъм с пазарна икономика
България, Румъния, Сърбия, СССР и др. -> комунизъм с планова икономика
Ти си направи изводите, според това докъде ти стигат познанията за двата вида икономика. Китайците навреме са осъзнали (преди около 40 години) за що за велика глупост е тая идиотщина наречена планова икономика...
Ти сериозно ли ми даде Венецуела за пример на комунистическия цъфтеж??? Между другото тя е демократична република от много време насам

Я ми кажи можеш ли да си представиш къде щеше да и е икономиката на тая "велика световна сила" ако нямаха нефт? Дали комунизма щеше да ги оправи? Като ще ми даваш примери мисли с тая глава.
Е.Димитров написа:така че,зарежи ги тея неща дето слушаш от баща си

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
drago_pavlov написа:Е.Димитров написа:така че,зарежи ги тея неща дето слушаш от баща си
![]()
![]()
Ти от собствен опит ли говориш? Аз баща ми го виждам 1 път на 3-4 месеца, и като цяло нашите не ги слушам за нищо от както бях на 12
flame написа:Е.Димитров написа:това което съм написал си е 100% истинаЕ.Димитров написа:Ха,я се стегни
Сам си го каза на себе си![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Или "Вождът критикува другия вожд"![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Шшшшшшшт!

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Гледам темата е станала доста глобална
явно оправихме наще проблеми и е време да решим и тези на Китай и Венецуела
тва за заплатите в Китай можеш ли да подкрепиш с някакви числа и ако да за кои части на Китай
щото звездите ми говорят, че голяма част от китайското население тъне в мизерия, която не знам дали можем да си представиме
И изобщо да се говори, че подобни режими са ОК е толкова тъпо
колкото и да се сравняваме със САЩ за корупция и далавери ...
При нас както мисля ukelichko правилно отбеляза проблема е тоталното беззаконие липса на наказания и робското и мизерно мислене на голяма част от народа.
Лошото, е че нямаме управници и изобщо кадърни хора, който да обърнат нещата.
Докато избираме по-малкото зло все ще е така.
За съжаление проблема според мен се задълбочава, а не обратното ...
явно оправихме наще проблеми и е време да решим и тези на Китай и Венецуела

Е.Димитров написа:Кажи за Китай,че нещо не се връзва това което пишеш с Китай и Венецуела
Безработицата в китай е около 1% ,здравеопазването е безплатно и са водеща икономическа страна в света,венецуела ,там пък литъра бензин е около 5 стотинки,здравеопазване,образование и тн. неща са безплатни,заплатите са доста по-високи от нашите...
тва за заплатите в Китай можеш ли да подкрепиш с някакви числа и ако да за кои части на Китай
щото звездите ми говорят, че голяма част от китайското население тъне в мизерия, която не знам дали можем да си представиме
И изобщо да се говори, че подобни режими са ОК е толкова тъпо
При нас както мисля ukelichko правилно отбеляза проблема е тоталното беззаконие липса на наказания и робското и мизерно мислене на голяма част от народа.
Лошото, е че нямаме управници и изобщо кадърни хора, който да обърнат нещата.
Докато избираме по-малкото зло все ще е така.
За съжаление проблема според мен се задълбочава, а не обратното ...

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
K_Ilkov написа:тва за заплатите в Китай можеш ли да подкрепиш с някакви числа и ако да за кои части на Китай
Може естествено!

Е.Димитров написа:това което съм написал си е 100% истина
K_Ilkov написа:И изобщо да се говори, че подобни режими са ОК е толкова тъпо
Кратко и ясно

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
MatriX_Fucked написа:"На мен не са пречили, на теб не са пречили, ама на държавата като цяло са пречили"...
По-забавно изказване отдавна не бях чел!
Въпреки че не си ме цитирал подозирам, че имаш предвид моето изказване, затова ще ти го разясня малко по нагледно; дано ме разбереш:
"На мен не са пречили"
- Означава, че никой не ме е отхвърли от интервю за работа, защото не съм комунист (както се е случвало преди 89-та);
- Означава, че никой не ме е понижил в длъжност, защото не съм комунист;
- Означава, че никой не е повишил в длъжност по-некадърен от мен защото е комунист (както се е случвало преди 89-та);
- Означава, че не съм срещал трудности заради това, че не съм комунист (преди 89-та в Технически университет (МЕИ) се е приемало с изпит по история на партията. Много по-важно им е на бъдещите инженери да знаят историята на партията отколкото математиката или физиката, нали

- Означава, че нищо не ми е дадено даром, защото съм комунист (както се е случвало преди 89-та);
"на теб не са пречили"
Същото, като по-горе само че ако става въпрос за теб, не за мен

"ама на държавата като цяло са пречили"
Ето тук вече има какво да се каже по въпроса:
- кредитните милионери - едни внасят 20-30 години на влог, други теглят милиони кредити и накрая инфлация - едните с пръст в уста, другите със сметки и фирми на всеки остров. И за това са отговорни НЕкомунистите като Луканов, Ананиева и т.н...
- същите тия с изгорелите влогове продължават да бачкат, пълнейки хазната с ДДС, осигровки, данъци, и после пак същите "кредитни" милионери точат ДДС, еврофондове...
- пак с парите на тия бачкатори решават другарите да строят ВЕЦ, на стойност 1 млрд. лв (Цанков камък, и за да сме по-точни 980 млн. лв), като голяма част от тия пари се дават на видни учени като Доган, за консултации. Еее аз забравих, че той не е комунист, само дето те го амнистираха и от затвора директно в парламента вече 20 години...
Примерите са безброй много, не ми се занимава вече да пиша

И какъв е извода:
Баси добрите хора са тези комунисти, каквото направиха за 45 години го окрадоха за има няма 10...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Да,за китай има много писано,те ти една статия
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1270464
Прочети тази "звезда" ,щото тея звезди дето ти говорят вече най-вероятно не са актуални
drago_pavlov
абе колега,аре стига сте живели в миналото бре,сега сме 2012 година,ей,като почнете ,та толкова се пенявите с това комунист та комунисти и какви мръсници били,ало,колега,туй вече не е актуално,сега на мода са талибани,почни с тях оправданията
Прочети тази "звезда" ,щото тея звезди дето ти говорят вече най-вероятно не са актуални
drago_pavlov
абе колега,аре стига сте живели в миналото бре,сега сме 2012 година,ей,като почнете ,та толкова се пенявите с това комунист та комунисти и какви мръсници били,ало,колега,туй вече не е актуално,сега на мода са талибани,почни с тях оправданията

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
Е.Димитров написа:drago_pavlov
Аз както ти казах не се оправдавам, а ти вземи кажи нещо смислено, че вече се повтаряш.
П.П.: И ако си мислиш, че като сме 2012 комунистическото наследство си е отишло значи си много заблуден... Живота и политиката не са само 0 и 1

drago_pavlov написа:Аз както ти казах не се оправдавам, а ти вземи кажи нещо смислено, че вече се повтаряш.

Е.Димитров написа:това което съм написал си е 100% истина

Иначе цитираната статия е толкова изчерпателна и подробна, че ако не беше заглавието човек нямаше да разбере, че е за това

Колегата Steen мисля, че имаше достъп до много такива икономически ресурси и може да ни осветли по въпроса.
А иначе и в БГ има хора, които работят за над 240 кинта в селски райони, ама въри обяснявай на некои ора...

Е.Димитров написа:да не мислите че понеже некой бил комунист и за това го приели на по-висока позиция във вашата фирма,по-скоро защото е роднина на шефа,защото примерно са приятели със шефа и за това е повишен вместо вас,а може би щото вие сте некакъв "върл антикомунист" и по цял ден заклеймявате разни хора че са "червени боклуци" да ви пречи на израстването в кариерата.
обвиняваш хората че не успяват в живота, понеже не лижат задници? странен си. и да точно, щото някой е привърженик на определена партия, лиже задници затова и успява.. имам приятели които с колеж са им уредили работа в големи фирми, общини и последният пример е на "наш човек", който измести 1000 цв-та.. нали знаеш, че на нормалните хора, това не им се харесва, така че не ти разбирам идеята да парадираш с нещо, което хората мразят и да ги приканваш да не бъдат "честни балъци"
другото е предрешено отдавна, иначе "болестта" се разпространява и това струва пари на запада.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Е.Димитров написа:Да,за китай има много писано,те ти една статия
24 часа ми е любимия източник на информация, но все пак да ти дам и аз един линк
също толкова положителен
http://www.china-briefing.com/news/2012 ... china.html
ще ти обърна внимание на забележката под таблицата
* figures listed refer to minimum wage levels in each city's down town district
ще добавя от мен и, че на стЪкмистиката на страна с комунистическо управление
не вярвам (както и на другите) пък била тя и с пазарна икономика
и ще остана на мнение, че китайския народ в голямата си част тъне в непонятна за западния човек мизерия
edit
flame написа:...
http://afera.bg/razsledvania/22923.html
а тоя линк пък е за теб да ми кажеш баш така ли се случват нещата в щатите и западна европа
или тука наглостта и липсата на какъвто и да е контрол и наказания са стигнали някакви крайни състояния

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
K_Ilkov написа:Е.Димитров написа:Да,за китай има много писано,те ти една статия
24 часа ми е любимия източник на информация, но все пак да ти дам и аз един линк
също толкова положителен
http://www.china-briefing.com/news/2012 ... china.html
ще ти обърна внимание на забележката под таблицата
* figures listed refer to minimum wage levels in each city's down town district
ще добавя от мен и, че на стЪкмистиката на страна с комунистическо управление
не вярвам (както и на другите) пък била тя и с пазарна икономика
и ще остана на мнение, че китайския народ в голямата си част тъне в непонятна за западния човек мизерия
Вижте,просто не ми се спори повече по тая тема,аз съм ходил в китай на екскурзия и съм видял каквото има да виждам,гледал съм и дискавъри ченъл и нейшънал джиографик и там съм видял каквото трябва да видя и как самите хора се възхищават на строителни и хуманитарни постижения в китай,ти погледни у вас и виж кое не е китайско и тогава си вади изводите.
Сравнявате комунисти ,ми сравнете тогава индия ,която никога не са стъпвали там комунисти,напротив,били са английска колония и вижте тогава какво е потресаваща бедност и тн.
Ясно е че един рефрен дето се ползва от години че някакви имагинерни комунисти...и тн глупости,а истината е само една,и тя е че не някой друг ни е виновен за положението в което сме,а самите ние и робската психика.
И само да кажа,самият аз не намирам никаква разлика между едно време комунистите,дето са били "борци против фашизма" и са заклеймявали някой като фашист и сегашните "борци против комунизма",и те същите клетви,злоба заклеймяване...само дето нямат власт да ги избият,както са правили първите...Само с борци се напълни тая държава

п/п
колега K_Ilkov
ти на такава преса като "Афера" ли се подпираш...много е сериозна,да знаеш

K_Ilkov написа:flame написа:...
http://afera.bg/razsledvania/22923.html
а тоя линк пък е за теб да ми кажеш баш така ли се случват нещата в щатите и западна европа
или тука наглостта и липсата на какъвто и да е контрол и наказания са стигнали някакви крайни състояния
Абе близо сме... като се сетя как германският президент си подаде оставката заради една спонсорирана ваканция

Е.Димитров написа:истината е само една,и тя е че не някой друг ни е виновен за положението в което сме,а самите ние и робската психика.
Една си робска психика баба знае - една си робска психика баба бае

И разбира се истината е само една!

В интерес на истината аз също смятам, че тази психика има принос за положението ни, но не и основна. Щото каквато и психика да имаш, ако само плюеш и разчиташ някой друг да ти помогне, вместо да си плюеш на ръцете и да си седнеш на задника...

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Е.Димитров написа:Ясно е че един рефрен дето се ползва от години че някакви имагинерни комунисти...и тн глупости,а истината е само една,и тя е че не някой друг ни е виновен за положението в което сме,а самите ние и робската психика.
И само да кажа,самият аз не намирам никаква разлика между едно време комунистите,дето са били "борци против фашизма" и са заклеймявали някой като фашист и сегашните "борци против комунизма",и те същите клетви,злоба заклеймяване...само дето нямат власт да ги избият,както са правили първите...Само с борци се напълни тая държава
п/п
колега K_Ilkov
ти на такава преса като "Афера" ли се подпираш...много е сериозна,да знаеш
по принцип се подпирам само като пийна

ама като те гледам, тебе че се подпираш на 24 часа и екскурзията си до Китай незнам дали афера не е по-сериозно
а и там има факти, които ако считаш за неверни можеш да провериш (после може и на мен да ми кажеш как седят нещата)
за другото за съжаление си прав
крадците дето окрадоха държавата нямат политически прострастия

...
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
Е.Димитров написа:Вижте,просто не ми се спори повече по тая тема,аз съм ходил в китай на екскурзия и съм видял каквото има да виждам,гледал съм и дискавъри ченъл и нейшънал джиографик и там съм видял каквото трябва да видя и как самите хора се възхищават на строителни и хуманитарни постижения в китай,ти погледни у вас и виж кое не е китайско и тогава си вади изводите...

Tи сериозно ли??? Възгледите ти за икономиката на една страна се базират на една екскузия и дискавъри??? И това че по дискавъри показват небостъргачи те впечатли супер много ли? Нали знаеш, че тези небостъргачи са построени за сметка на стотиците милиони жълтурчета дето живеят с една паница ориз на ден

Същата работа като с румънския парламент

Ама те великите комунистически глупости край нямат

И какво като всичко е китайско? Това значи ли че китайците са супер богати и щастливи хора?
Те са на първо място по всичко, само че по абсолютни стойности, заради това че са 1,4 млрд.
Вземи сравнявай стойности отчетени на глава от населението и тогава ще има