Криви дискове?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nqkoisi » 23 Юни 2006, 9:44

виж да нямаш луфт в рейката като е на едно място колата варти волана на ляво и на дясно рязко и ако имаш луфт се усеща едно пречукване аз така смених дискове, накладки, гуми, джанти и намаля много но пак остана малка вибрация смених кормилните щанги и изчезна

Слави
Аватар

Мнение от © » 23 Юни 2006, 12:30

моето решение на проблема струваше точно 8 лв
сега всичко изглежда идеално :)
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от jk » 11 Юли 2006, 23:55

Значи малък ъпдейт на темата... смених дисковете щото бяха леко криви, но и доста износени така че си бяха за смяна. Обаче проблема го има все още.

Нямам идеи какво друго може да предизвиква такива вибрации освен криви гуми, джанти, дискове. Тия дни ще пробвам да разменя гумите (предни-задни) и да видя дали ще е пак същото... ако се промени може би наистина имам доста криви гуми щото джантите уж ги изправях и на машината бяха идеално балансирани.

За втулките да питам - аз като съм с оригиналните джанти за е36 има ли вероятност да се нуждая от някакви допълнителни втулки, имайки предвид че миналата година си беше наред всичко и бях със същите джанти?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 12 Юли 2006, 0:01

Втулки не ти трябват,ако джантите са оригинални за Е36.
За вибрациите,кога се получават?При спиране или при определена скорост?
Ако е при спиране,може да имаш разбит шарнир.
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от jk » 12 Юли 2006, 0:12

Вибрацията я има постоянно - преди смяната на дисковете при спиране се усилваше ама сега не съм пробвал че са нови и не искам да ги зоря много (трябва поне от 100-120 да спра по-рязко). Значи при по-ниска скорост волана се мести наляво-надясно абе все едно има спукана гума или многи крива джанта - някаква такава вибрация от лош баланс все едно. При по-висока скорост честота на тая вибрация се усилва и вече става като едно постоянно тррррррррррр и волана вече трепери яко. Ще разменя джантите ако няма никаква промяна тази версия просто отпада (но като сменях змините гуми ги балансирах всичко уж ок)... евентуално гуми останаха (за летните става въпрос) че тая година сложих задните отпред и обратното. Но ако след размяната го има все ми се струва че проблема няма да е от там, а ако не е вече не знам какво може да го прави това.

Вибрацията определено е от лош баланс щото на по-ниска скорост до 60-80 е точно една такава все едно мята нещо туп-туп-туп-туп и на волана пак така се усеща едно мятана наляво надясно...

Предишна

Назад към E36