Политическа тема за властта, и още нещо
Модератор: Общи модератори
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Re: Политическа тема за властта, и още нещо
flame написа:jordanpar написа:Факт е ,че българите сме глупави гласоподаватели.Всъщност не просто глупави,а най-тъпите
...
народът ни никога с никого не се е саморазправял,линчувал,свалил от власт с кръв и усилия
Нали знаеш, първо лице единствено число![]()
![]()
А извън шегата - човече, ти знаеш ли в САЩ как се правят избори?! Нашите мангали и кебапчета ряпа да ядат в сравнение с парите, които там се пръскат за избори![]()
А в талибанските държави знаеш ли как решават проблемите?! Със саморазправа, бой с камъни, преврати и др. подобни "демократични мерки"![]()
Така че ако жадуваш да бъдеш талибан и да лееш кръв - ми прав ти път - в момента Сирия е много актуална дестинация!
Абе ,мен,уж си бях направил настройките да не ти виждам мненията и изглежда преинстала е нулирал всичко.
Значи незнам защо се чустваш задължен да репликираш всеки,но най-учтиво те моля да ме пропускаш.За мен цитирането на някой с цел сарказъ,обида и оригиналничене винаги е проява на лошо възпитание,лош манталитет и ниска лична култура.Кажи си мнение,но без да цитатиш,бе мен.Моля те,пиши ми на лични и не се учудвай от съобщението, че получателя е изтрил преди да е прочел.
Благодаря ти предварително ,маце,и ако пак ме репликираш в тази тема публично,моля те кажи си израза че народът ни е тъп от първо лице единствено число ,както виждам че предпочиташ.
С най-добри пожелания за успехи в интернет и кибер пространството.
ПП между другото с още по-добри чуства до дни ще постна анкета ''Дразни ли ви юзърът flame и да поискаме ли форумен референдум за неговото банване''
K_Ilkov написа:jordanpar написа:България е като една изтисквана ,куха фирма
тва ми харесаflame написа:...
между![]()
![]()
и другите емотикони, които ползваш тъй усърдно
не казваш нищо
само как и в САЩ било така![]()
и на майната си, че е по-зле ...
честно, ти виждаш ли смисъл в нещата, които пишеш?
Опитвам се да виждам смисъл във всичко - дори в това, с което не съм съгласен

А ти ако виждаш смисъл само в това, което ти харесва - може би мирогледът ти е некакси стеснен, за да не кажа друго

И освен това всичко, което казвам, го подкрепям с примери. И ще се радвам ако някой ме обори с други примери, а не с личното си мнение, за което се е запънал.

jordanpar написа:незнам защо се чустваш задължен да репликираш всеки,но най-учтиво те моля да ме пропускаш.За мен цитирането на някой с цел сарказъ,обида и оригиналничене винаги е проява на лошо възпитание,лош манталитет и ниска лична култура.
Колега, не се чувствам задължен, но се чувствам свободен да изразявам мнението си когато поискам, по която и да е тема, която се коментира в публичното пространство. И много съжалявам ако се случва така, че с подкрепените си с логични аргументи и примери мнения ти развалям идилийката да плюеш безразборно наляво и надясно за всичко, което се сетиш. Но не ме разбирай погрешно - съвсем нямам против да плюеш. Плюенето е вид изразяване на мнение (макар и грозно за мен лично) - но това е част от демокрацията и свободата на словото, чиито привърженик съм аз. Страни, в които има едно единствено мнение, което не подлежи на коментар, и всички инакомислещи ги "банват" я в Белене, я в Сибир - са Северна Корея, Куба, Китай и бившата Народна република България.

От това което си написал горе за обидите и личните нападки съм съгласен. И поради това не си позволявам да обиждам персонално никой, освен ако не е на шега разбира се. В твоя случай изрично споменах, че е шега, но явно или чувството ти за хумор е с отрицателна стойност, или личната ти неприязън взема връх. И щом си толкова тънкообидчив ще си взема бележка занапред.

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Е.Димитров написа:Бе незнам,фактите говорят едно.
Вчера локо пловдив има нов собственик,лично премиера го посочи и каза че е говорил с него и го помолил да купи локо пловдив,и това е ...веселин марешки.
.......,пък и тим стоят зад него...
.......
Що пък те да седят зад него?
И като гледам мненията и не само тук, че ББ бил малкото зло...ми нека да са те тогава, да ги изберем тях, и без тва всичко голямо е тяхно, тогава нема да има игри, всичко ще е тяхно дефакто всичко ще е на държавата, бе дефакто соца ше се върне, нема да има 10 банки, 10 ЗК...ЧСИта...бе ....идилия!
- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
От утре 14 септември ходим на училище с вързани кърпи и когато самолета излети ядем сладолед. Добре е, когато всичко свършва зле, дори и тогава кучето изяжда кората на земята и я поглъща изплювайки я. Лисицата зимата прави компоти, харесва и когато минава на червено с трамвая и знае, че рано или късно ще пее в операта на конгреса. Хубаво е, когато всички са нещастни съзнавайки, че най-големия убиец е живота!

" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
Сондьора написа:нема да има игри, всичко ще е тяхно дефакто всичко ще е на държавата, бе дефакто соца ше се върне, нема да има 10 банки, 10 ЗК...ЧСИта...бе ....идилия!
Добре, че е ЕС да ни посръгва и чете конско от време на време, че малко от малко поне да вървим в правилната посока. Те не че правят всичко, което им го кажат като забележка, но ако не беше ЕС вече можеше да сме задминали Беларус и тем подобни развити и демократични страни...

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
flame написа:jordanpar написа:народът ни никога с никого не се е саморазправял,линчувал,свалил от власт с кръв и усилия
А в талибанските държави знаеш ли как решават проблемите?! Със саморазправа, бой с камъни, преврати и др. подобни "демократични мерки"![]()
Така че ако жадуваш да бъдеш талибан и да лееш кръв - ми прав ти път - в момента Сирия е много актуална дестинация!
С комунистическата сган по друг начин не можеш да се оправиш. Тях само бесилка или калашник ги оправя. Пък ти ми разправяй какъв съм талибан

Ако 1989-ма бяха опукали 200-300 от най-видните партенки сега щяхме да сме светлинни години напред.
Или ако 1997-ма бяха изгоряли 200 депутата в народното събрание пак щяхме да сме много по-напред от сега.
За съжаление комунистите си отиват от власт само като отидат на оня свят... Доказателство е, че 23 години след "падането" на комунизма ни управляват все комунисти...
И така всеки ще си развява байрака докато някой не увисне на паметника пред парламента, както каза някой преди мен.
А сега любимия ми цитат свързан с комунизма:
"You tell your guys in Miami. Your friends. It'd be a pleasure. I kill comunist for fun. But for a green card, I gonna carve him up real nice."
П.П.: Първият познал на кой е репликата печели бира

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
ivoo написа:Johnnie1 написа:
Пич , ти се регистрира в автомобилен форум преди 2 м, за да `изпъкнеш` ГЕРБ к`ат свински мъди колко са по-по -най от комунистите ли ? Малиийй ши съ пукна от![]()
![]()
![]()
На заплата ли си при тях или на % ? Да вземеш да смениш форума. Тук за политика се говори м/у другото.
Само не ми давай наклон в живота

същото е и при герб, пълно е с измекяри, така че НЕ харесвам герб, а премиера и няколко министри, които искат да променят страната.. И това е разковничето, въпреки че има хора, които дърпат целият кабинет надолу, повечето министри се стараят, и точно това поддържа рейтинга. Докато "другарите" ако ЕК ги остави някоя година без наблюдение в страната ще останат само цигани.. разбирам ги някои хора, че искат по-бързо и по-лесен начин да си оправят живота, но страната трябва да бъде оставена да се развива, иначе всички нормални хора ще избягат от тук. щом в германия президента си дава оставката заради изгоден кредит, как е възможно хора, които са си гласували амнистия и са им били спрени евро парите да бъдат "решение" ? във франция на студентите искаха да им вдигнат транспорта с 1% и париж беше блокиран.. никакво гражданско общество, затова и толкова мераклии да крадат.
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
В крайна сметка, пътят е правилен, но ще ни трябва много време, докато се научим да живеем в пазарна икономика. В момента нещата и хората са много бъркани и всичко което се случва е следствие от това. Защо политиците крадат и се занимават с мръсни дела? Ами защото народопсихологията е такава. През 45-те години социализъм всички крадяха от работното място и по някакъв начин се облагодетелстваха от служебното си положение. Сега част от тези хора или техните деца са управляващи. За тези хора кражбата, нечестния лобизъм и облагодетелстването от служебното положение са нещо съвсем нормално и не ги притеснява. Та нали и в социализма се действаше по същия начин. Продавачката продаваше под щанда ценните стоки, полицаите не признаваха опашка, директорите си строяха вили със средства на предприятието а обикновените работници крадяха каквото им падне. Само че тогава всичко беше държавно и кражбата от държавата се приемаше като един вид нерегламентирана помощ от същата държава. Нещата се промениха, но манталитета си остана същия. Полицаи, митничари, политици, общински съветници и всеки който може, се занимават с нечисти дела с цел облагодетелстване и приемат това за нормално. А проблемът на останалите е, че не могат да се докопат до такова място от което "да си оправят живота". Отделно конкуренцията в пазарната икономика е жестока и повечето българи не са готови да се изправят срещу нея. Къде по лесно е някой да те уреди, отколкото да участваш в конкурс с 200 човека за едно работно място или за някакъв проект. Сега като сложим робската психика, вродената некадърност и малко ориенталски мързел, става ясно защо на Е. Димитров човека с чадърите и другите като него са на такова положение. Бил съм свидетел и на много по-трагични неща, като например сервитьорка да работи без заплата, заслепена от чара на собственика на заведението с три маси в забутана улица в провинциално градче.....Единствените светли лъчи в цялата ситуация са някакви "шамири" дето четат много книги и гледат много западни филми и искат да работят и да живеят по правилата, но те обикновено биват смятани за балъци от околните изпечени играчи. Щях да забравя и завърналите се от гурбет в някоя бяла страна дето и те горките са свикнали да живеят по правилата. В крайна сметка всички или ги пречупва или ги смазва системата и така......
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
ukelichko написа:В крайна сметка, пътят е правилен, но ще ни трябва много време, докато се научим да живеем в пазарна икономика. В момента нещата и хората са много бъркани и всичко което се случва е следствие от това. Защо политиците крадат и се занимават с мръсни дела? Ами защото народопсихологията е такава. През 45-те години социализъм всички крадяха от работното място и по някакъв начин се облагодетелстваха от служебното си положение. Сега част от тези хора или техните деца са управляващи. За тези хора кражбата, нечестния лобизъм и облагодетелстването от служебното положение са нещо съвсем нормално и не ги притеснява. Та нали и в социализма се действаше по същия начин. Продавачката продаваше под щанда ценните стоки, полицаите не признаваха опашка, директорите си строяха вили със средства на предприятието а обикновените работници крадяха каквото им падне. Само че тогава всичко беше държавно и кражбата от държавата се приемаше като един вид нерегламентирана помощ от същата държава. Нещата се промениха, но манталитета си остана същия. Полицаи, митничари, политици, общински съветници и всеки който може, се занимават с нечисти дела с цел облагодетелстване и приемат това за нормално. А проблемът на останалите е, че не могат да се докопат до такова място от което "да си оправят живота". Отделно конкуренцията в пазарната икономика е жестока и повечето българи не са готови да се изправят срещу нея. Къде по лесно е някой да те уреди, отколкото да участваш в конкурс с 200 човека за едно работно място или за някакъв проект. Сега като сложим робската психика, вродената некадърност и малко ориенталски мързел, става ясно защо на Е. Димитров човека с чадърите и другите като него са на такова положение. Бил съм свидетел и на много по-трагични неща, като например сервитьорка да работи без заплата, заслепена от чара на собственика на заведението с три маси в забутана улица в провинциално градче.....Единствените светли лъчи в цялата ситуация са някакви "шамири" дето четат много книги и гледат много западни филми и искат да работят и да живеят по правилата, но те обикновено биват смятани за балъци от околните изпечени играчи. Щях да забравя и завърналите се от гурбет в някоя бяла страна дето и те горките са свикнали да живеят по правилата. В крайна сметка всички или ги пречупва или ги смазва системата и така......
Колега извинявай за въпроса ама ти да не разбираш ли че такова опростяване на нещата само е в полза на същата тая помия да ни залива постоянно.По твоите думи едва ли не хората са някви малоумни кретени обсебени от ламтеж за пари и лошо детство през социализма.Няма такова нещо да ти кажа под секрет.Хората много добре разбират за какво иде реч но системата се управлява от каста мошеници -тъй наречения политически елит който с всяка измината година се бетонира във власта.Тия хора въобще не са глупави повярвай ми.И не е вярно че няма правила -има но правилата са техните и обслужват тяхните интереси.Е по дяволите как с избори или митинги да се промени статуквото като вече 20 години едни и същи се репликират във власта.В началото бяха те самите кукловоди в сянка сега са клонингите им .Какво ще променят следващите и по следващите и по по следващите избори ? Ми нищо съществено.Други мутри в парламента но със същия надпис на челото "ние сме търтеите на обществото и вие трябва да работите за нас защото такава е системата"
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
drago_pavlov написа:С комунистическата сган по друг начин не можеш да се оправиш. Тях само бесилка или калашник ги оправя. Пък ти ми разправяй какъв съм талибан![]()
Ако 1989-ма бяха опукали 200-300 от най-видните партенки сега щяхме да сме светлинни години напред.
Или ако 1997-ма бяха изгоряли 200 депутата в народното събрание пак щяхме да сме много по-напред от сега.
За съжаление комунистите си отиват от власт само като отидат на оня свят... Доказателство е, че 23 години след "падането" на комунизма ни управляват все комунисти...
Ти явно си от върлите антикомунисти, така че няма да те убеждавам нищо в тази насока

ukelichko написа:В крайна сметка, пътят е правилен, но ще ни трябва много време, докато се научим да живеем в пазарна икономика. В момента нещата и хората са много бъркани и всичко което се случва е следствие от това. Защо политиците крадат и се занимават с мръсни дела? Ами защото народопсихологията е такава. През 45-те години социализъм всички крадяха от работното място и по някакъв начин се облагодетелстваха от служебното си положение. Сега част от тези хора или техните деца са управляващи. За тези хора кражбата, нечестния лобизъм и облагодетелстването от служебното положение са нещо съвсем нормално и не ги притеснява. Та нали и в социализма се действаше по същия начин. Продавачката продаваше под щанда ценните стоки, полицаите не признаваха опашка, директорите си строяха вили със средства на предприятието а обикновените работници крадяха каквото им падне. Само че тогава всичко беше държавно и кражбата от държавата се приемаше като един вид нерегламентирана помощ от същата държава. Нещата се промениха, но манталитета си остана същия. Полицаи, митничари, политици, общински съветници и всеки който може, се занимават с нечисти дела с цел облагодетелстване и приемат това за нормално. А проблемът на останалите е, че не могат да се докопат до такова място от което "да си оправят живота". Отделно конкуренцията в пазарната икономика е жестока и повечето българи не са готови да се изправят срещу нея. Къде по лесно е някой да те уреди, отколкото да участваш в конкурс с 200 човека за едно работно място или за някакъв проект. Сега като сложим робската психика, вродената некадърност и малко ориенталски мързел, става ясно защо на Е. Димитров човека с чадърите и другите като него са на такова положение. Бил съм свидетел и на много по-трагични неща, като например сервитьорка да работи без заплата, заслепена от чара на собственика на заведението с три маси в забутана улица в провинциално градче.....Единствените светли лъчи в цялата ситуация са някакви "шамири" дето четат много книги и гледат много западни филми и искат да работят и да живеят по правилата, но те обикновено биват смятани за балъци от околните изпечени играчи. Щях да забравя и завърналите се от гурбет в някоя бяла страна дето и те горките са свикнали да живеят по правилата. В крайна сметка всички или ги пречупва или ги смазва системата и така......

Много, много разумен коментар (както повечето негови)! Не си поплюва да изкара на показ всичко лошо, но търси и причината за него, а също и се замисля какво и как може да се промени, за да стане лошото добро. За разлика от некои хора, които залагат на безцелното плюване.
Respect! Дано повече хора го проумеят...

Jordana написа:ukelichko написа:В крайна сметка, пътят е правилен, но ще ни трябва много време, докато се научим да живеем в пазарна икономика. В момента нещата и хората са много бъркани и всичко което се случва е следствие от това. Защо политиците крадат и се занимават с мръсни дела? Ами защото народопсихологията е такава. През 45-те години социализъм всички крадяха от работното място и по някакъв начин се облагодетелстваха от служебното си положение. Сега част от тези хора или техните деца са управляващи. За тези хора кражбата, нечестния лобизъм и облагодетелстването от служебното положение са нещо съвсем нормално и не ги притеснява. Та нали и в социализма се действаше по същия начин. Продавачката продаваше под щанда ценните стоки, полицаите не признаваха опашка, директорите си строяха вили със средства на предприятието а обикновените работници крадяха каквото им падне. Само че тогава всичко беше държавно и кражбата от държавата се приемаше като един вид нерегламентирана помощ от същата държава. Нещата се промениха, но манталитета си остана същия. Полицаи, митничари, политици, общински съветници и всеки който може, се занимават с нечисти дела с цел облагодетелстване и приемат това за нормално. А проблемът на останалите е, че не могат да се докопат до такова място от което "да си оправят живота". Отделно конкуренцията в пазарната икономика е жестока и повечето българи не са готови да се изправят срещу нея. Къде по лесно е някой да те уреди, отколкото да участваш в конкурс с 200 човека за едно работно място или за някакъв проект. Сега като сложим робската психика, вродената некадърност и малко ориенталски мързел, става ясно защо на Е. Димитров човека с чадърите и другите като него са на такова положение. Бил съм свидетел и на много по-трагични неща, като например сервитьорка да работи без заплата, заслепена от чара на собственика на заведението с три маси в забутана улица в провинциално градче.....Единствените светли лъчи в цялата ситуация са някакви "шамири" дето четат много книги и гледат много западни филми и искат да работят и да живеят по правилата, но те обикновено биват смятани за балъци от околните изпечени играчи. Щях да забравя и завърналите се от гурбет в някоя бяла страна дето и те горките са свикнали да живеят по правилата. В крайна сметка всички или ги пречупва или ги смазва системата и така......
Колега извинявай за въпроса ама ти да не разбираш ли че такова опростяване на нещата само е в полза на същата тая помия да ни залива постоянно.По твоите думи едва ли не хората са някви малоумни кретени обсебени от ламтеж за пари и лошо детство през социализма.Няма такова нещо да ти кажа под секрет.Хората много добре разбират за какво иде реч но системата се управлява от каста мошеници -тъй наречения политически елит който с всяка измината година се бетонира във власта.Тия хора въобще не са глупави повярвай ми.И не е вярно че няма правила -има но правилата са техните и обслужват тяхните интереси.Е по дяволите как с избори или митинги да се промени статуквото като вече 20 години едни и същи се репликират във власта.В началото бяха те самите кукловоди в сянка сега са клонингите им .Какво ще променят следващите и по следващите и по по следващите избори ? Ми нищо съществено.Други мутри в парламента но със същия надпис на челото "ние сме търтеите на обществото и вие трябва да работите за нас защото такава е системата"
Да, хората са "малоумни кретени обсебени от ламтеж за пари и лошо детство през социализма"... Да, хората са глупави...Ако не бяха-нямаше да се залъгват на поредният пребоядисан СДС-ар или на изтупаният от прахта "Живковизъм"...Всъщност, надявам се с наличието на повече подобни теми и културни спорове,българинът да престане със своята първобитност и глуповатост,която е насаждана с години в обществото...

exotique написа:надявам се с наличието на повече подобни теми и културни спорове,българинът да престане със своята първобитност и глуповатост,която е насаждана с години в обществото...

- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
drago_pavlov написа:flame написа:jordanpar написа:народът ни никога с никого не се е саморазправял,линчувал,свалил от власт с кръв и усилия
С комунистическата сган по друг начин не можеш да се оправиш. Тях само бесилка или калашник ги оправя. Пък ти ми разправяй какъв съм талибан![]()
И така всеки ще си развява байрака докато някой не увисне на паметника пред парламента, както каза някой преди мен.
А сега любимия ми цитат свързан с комунизма:
"You tell your guys in Miami. Your friends. It'd be a pleasure. I kill comunist for fun. But for a green card, I gonna carve him up real nice."
П.П.: Първият познал на кой е репликата печели бира
OFF: SCARFACE - мн ясно

Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Jordana написа:ukelichko написа:..........................................
Навсякъде в света има конспирации и кукловоди в политиката. Навсякъде се въртят някакви нечисти игри. На нас проблемът ни е, че това става на всички нива в обществения ни живот и се прави много нагло и безцеремонно. На "Запад" политиците и отговорните служби поне залъгват хората, че живеят добре и се разиграват някакви театри в тази насока, докато тук просто навсякъде се шири корупция, беззаконие, безхаберие, мързел и безотговорност. Всеки "Западняк" за да е добре, трябва да се скъса от работа, понякога на две, че и на три места, но знае, че като излезе от работа, полицията му е полиция, линейката и пожарната идват навреме и ако го блъснат на пешеходна пътека, виновният ще си понесе наказанието. Също така знае, че ако се разцепи от работа по 20 часа на ден, има някакви шансове без да е член на някоя партия да мръдне едно ниво в йерархията нагоре. Знае и че ако нещо направи против закона, почти винаги ще му се наложи да си го отлежи. И ако само се прокрадне съмнение за корумпиран политик, "Западнякът" знае, че оня веднага ще си подаде оставката докато се изясни случая. Като че ли това е достатъчно на човек да се чувства добре в една страна. А че повечето случаи тип Американска мечта са легенди е ясно, но поне подхранват чувството на индивида, че с честен труд и малко късмет може да успее. А българските легенди какви са? Някой наглец през социализма бил шофьор на директора и слушалка на ДС, после през 90-те бил мутра, през първото десетилетие на новия век уцелил вярната партия, след това винаги целел вярната партия и виж го сега - цоца еврофонд за един милион евра и "блъска" поне две фолк певачки.