Притропване
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- soreman
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E65 730d
Притропване
Здравейте, имам един въпрос, не знам дали всъщност е проблем или не. Та значи когато колата е на много ниски обороти на втора и и дам газ почва да тресе леко и притропва лекичко докато дигне обороти. Същото се получава и на първа ако тръгвам с по-малко газ. Сега не знам дали има наистина проблем, но това го нямаше на Е36-цата (320). Не съм сигурен дали това не е от по-слабия двигател. Иначе си мисля че може да е примерно съединител или крив притискателен диск. Като бях в Дунев да ми сменят носачите ги питах дали според тях съединителя е наред и те казаха че си бил идеален, макар че аз имам някои съмнения...
Иначе проблема може да се обясни може би най-точно така: ако на първа тръгна с по-малко газ е все едно на е36 320 съм тръгнал на втора с малко газ, горе-долу ефекта е такъв.
Иначе проблема може да се обясни може би най-точно така: ако на първа тръгна с по-малко газ е все едно на е36 320 съм тръгнал на втора с малко газ, горе-долу ефекта е такъв.
- vodkarulez
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW G80 M3 Competition xDrive
аз го имам същия проблем. обясниха ми в сервиза на бмв в Бургас, че това е нормално( нещо за кардана говориха) ии се получавало тъй като натиска и съпротивлението от превключване първа/втора било най-голямо и незнам си какво . аз не им вярвам и не ми се струва , че няма проблем. Така, че и аз чакам компетентни коментари. Благодаря ви. Определено този проблем ме дразни.
- soreman
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E65 730d
Ами със сигурност не е тампон отзад, защото ги смених преди 1 месец, макар че за това време навъртях доста километри и май пак се разтропаха, но това е друго - шума е друг. Май нещата отиват към съединител, защото понякога когато натисна съединителя докрая и примерно нещо ми се плъзне крака и някак си самия педал ми бяга в ляво малко, все едно излиза от улея си, не знам как става този номер, но е много странно. Имам чувството че тази кола е карана от жена преди това и тя много много май не е жалила съединителя. Иначе по колата почти нищо не е сменяно и всичко си е още оригиналното, така че най-вероятно и съединителя е все още оригиналният. Аз като я взех пишеше 65000 км на километража и въпреки че изглеждаше прекалено нереално за кола на 5 години в няколко сервиза ми казаха че колата е супер запазена отвсякъде и нищо чудно наистина да е на толкова, така че най-вероятно почти нищо не е сменяно. То аз на старото Е36 дето беше станало на 13-14 години още си беше с оригиналния съединител и аз му смених за първи път амортесьорите на 13 години пък какво да говорим за кола на 6 години 

- xtreme_bg
- кандидат ентусиаст
-
Колеги имам същия звук.При мене лично идва отпреде като от мотора или няколо наоколо.Просто една лекичка вибрация при потегляне.Един майстор на пръв поглед поглеждайки ми каза 4е има някакав амортисюр на някакав ремък (не разбрах точно кой) и от там се получавало и тази вибрация.Било нормално но не сам чувал други да се оплакват от това.
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
8 мнения
• Страница 1 от 1