Въпроси при трансплантация на климатик
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
- GEORGIEV
- Е30 Fanatic
-
- Кара: от онея старите....
- Мечтае да кара: магазинска е30-ка
Re: Въпроси при трансплантация на климатик
Egoist написа:а като количество колко събира от 134 ?
от 750 до 820....

Здравейте колеги,присадих на моята е30ка климатик от комби 1993г. с един дат4ик на дехидрататора с 2 кабела,когато пусна климатика вентилатора трагва на 1ва скорост,2ра така и не се появява,(дори и след 22 26 бара) инъ4е от дат4ика на радиятора си трагва като направя мос4е,но на климатик не.???Дали пресостата се е скапал нещто или немога да разбера кой тря да пусне тази 2ра скорост?
....Благодаря ви...

- GEORGIEV
- Е30 Fanatic
-
neron4ev написа:Здравейте колеги,присадих на моята е30ка климатик от комби 1993г. с един дат4ик на дехидрататора с 2 кабела,когато пусна климатика вентилатора трагва на 1ва скорост,2ра така и не се появява,(дори и след 22 26 бара) инъ4е от дат4ика на радиятора си трагва като направя мос4е,но на климатик не.???Дали пресостата се е скапал нещто или немога да разбера кой тря да пусне тази 2ра скорост?....Благодаря ви...
няма кой да я пусне,климатика работи само с 1-ва степен на перката

ок,ама така дига налягане и ми изби през 6туцера , духа и по слабо ,мм такова хладко а е зареден 800гр( Р134а),маистора вика няма6 2ра степен.Сега размених от табалцето кабелите да трагва дирекно с 2ра. степен и е ледник,ма незнам ако пусне и от водня радиатор ко 6те стане 

- GEORGIEV
- Е30 Fanatic
-
то тва може да е от затлачен радиатор примерно,неможе да обдухва хубаво на 1-ва и затова дига налягане, и сега с тая втора вече обдухва ....
при мен на 1-ва си е екстра,обдухва,включва изключва,3.5 градуса на духалките вътре.....
при мен на 1-ва си е екстра,обдухва,включва изключва,3.5 градуса на духалките вътре.....

хммм,воден нов,на климата нов италянски,виското малко злее,на духалките бе6е14,5г,сега е 6 7г.странно дали заради виското....?ма не ми грее наи много доо 12 и 2...верно 4е не се 4ува ве4е тва виско ама....
Същия проблем, оказа се затлачен дехидратор!
Oversteer is when the passengers are scared, understeer is when the driver is scared.
Самнявах се че може да е от него,все пак като го гледам е оригиналния,маистора вика че е ок ,ноо...Колега би ли споделил от каде си намерил дехидрататор,говорим за този с единия датчик,че като знам колко време и какаф филм беше с тарсенето на радятор по магазините на Шумен, .......Като кажа е30 и климатик иии...... 

- Vasko_BP
- ентусиаст
-
- Кара: 92' E30 M40 cabrio
- Мечтае да кара: E30 M3
Тоя с единия датчик го има в Авто Плюс и е 50тина лева приблизително.

- Vasko_BP
- ентусиаст
-
Слагам линкчета към темите на Rumburak и La4u, за по голямо олеснение:
резистор на перка климатик - http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=6&t=307545
Въпрос за плюса на компресора за климатика на е30 - http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=6&t=260782
резистор на перка климатик - http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=6&t=307545
Въпрос за плюса на компресора за климатика на е30 - http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=6&t=260782

Филма продалжава
,.Така,е30ката ми е с двигател м42 от е36,с компресор за е 36,климати4ната система е от е30 с м40б16 комби 1993г.Намерих дехидрататор,такмо се вращам от маистора неще да го сменя!Проблема бил в компресора,бил мощен за системата на е30(доколкото знам,е36 с м42 сабира пак около800г фреон)!!! Та вапроса ми е какаф компресор да тарся от м40б16 е30,стоиката не пасва има голямо разминаване на шаибите.......ако някои се е збласквал с подобен проблем моля да сподели
.....2 години се ма4а и се нестава.Сега ме кара да вземам пресостат от е 36 двоен и да правя перката на 2 степени,но пак можело да е високо налягането.Мисля 4е е по добре да тарся,някаф компресор по слаб ли незнам ве4е....Вазможно ли е да идва мощен за системата на е 30???

То като гледам при теб не е филм,а няква драма с долнопробен Артист!Вземи смени "МАЙСТОРА"!,за да може драмата да приключи с хепиенд за теб!Компресора си е точния!При 30-ската вентилатора също е с 2 скорости,но дори и да работи само на 2-ра не трябва да има ядове,то зареждане е едно ама да направи "хладилна настройка" явно не е по силите на всеки "майстор".Имам лична молба:моля те накарай "майстора" да ти обясни как е преценил че компресора е по-мощен?
- Vasko_BP
- ентусиаст
-
Дигам темата от мъртвите, защото редя климатика и съм наснимал инсталацията за да не се мъчат други колеги.
Ето какво е нужно да наредите по инсталацията.
При хубаво извадена инсталация на климатика при Е30 за троен стоп монтажа е сравнително лесен. Инсталацията на климата върви в коша като има букси към компресора, датчик на дехидратора, датчик на радиатора, резистор на перка, перка и след това се разклонява към бушониерата и към купето. Инсталацията която влиза в купето отива до реле което седи на климатичното тяло. Влизайки в бушониерата снопа включва една бяла букса с 5 пина, която се включва към стандартно оставената и женска в бушониерата, освен нея има един кабел с диод и няколко пина, които се щипват на празни места за пинове в бушонното табло. Въпросните няколко кабела които трябва да се закачат съм снимал като на първа снимка се вижда посочено къде се намира пина с отверката, а на втора снимка е показано какъв цвят влиза там:
1:
2:
1:
2:
1:
2:
1:
2:
1:
2:
Ето и общ план на пиновете наредени:

Освен тези пинове трябва да се включи и тази букса която е налична свободна в бушониерата:

При монтиране на климатичното тяло в купето, от към инсталация трябва да се съобразят 2 букси.
Едната е стандартната за парното:

Другата особеност е въпросният сноп, който показах как се реди в бушониерата по горе. При излизане от бушониерата въпросният сноп се разделя на две - едната част отива напред по бумбето и минава по маската (изход за ел перка, датчици и стига до компресора), а другата влиза в купето през гумената тапа зад сервото (на която има стандартна заготовка за изрязване)
Въпросния сноп, който влиза в купето отива до реле което се закачва в предната част на климатичното тяло (при жилата за клапите) и от там тръгват два кабела които отиват до компютъра. Въпросните кабели са на позиция 1 на буксата(чер/червен) и на позиция 2 на буксата(чер/виолетов). Ако на инсталацията на компа няма изкарана букса с тези два кабела трябва да се прекарат, което не е особено трудно. На буксата 1 е на пин 85 от голямата букса за компа, а на буксата 2 е на пин 86. Ето и снимки за да е по-ясно:
това е инсталацията излизаща от компа и се вижда как от нея излизат въпросните 2 кабела:

това е схема на буксата за компа на която трябва да се прекарат 2та пина:

Ето какво е нужно да наредите по инсталацията.
При хубаво извадена инсталация на климатика при Е30 за троен стоп монтажа е сравнително лесен. Инсталацията на климата върви в коша като има букси към компресора, датчик на дехидратора, датчик на радиатора, резистор на перка, перка и след това се разклонява към бушониерата и към купето. Инсталацията която влиза в купето отива до реле което седи на климатичното тяло. Влизайки в бушониерата снопа включва една бяла букса с 5 пина, която се включва към стандартно оставената и женска в бушониерата, освен нея има един кабел с диод и няколко пина, които се щипват на празни места за пинове в бушонното табло. Въпросните няколко кабела които трябва да се закачат съм снимал като на първа снимка се вижда посочено къде се намира пина с отверката, а на втора снимка е показано какъв цвят влиза там:
1:

1:

1:

1:

1:

Ето и общ план на пиновете наредени:

Освен тези пинове трябва да се включи и тази букса която е налична свободна в бушониерата:

При монтиране на климатичното тяло в купето, от към инсталация трябва да се съобразят 2 букси.
Едната е стандартната за парното:

Другата особеност е въпросният сноп, който показах как се реди в бушониерата по горе. При излизане от бушониерата въпросният сноп се разделя на две - едната част отива напред по бумбето и минава по маската (изход за ел перка, датчици и стига до компресора), а другата влиза в купето през гумената тапа зад сервото (на която има стандартна заготовка за изрязване)
Въпросния сноп, който влиза в купето отива до реле което се закачва в предната част на климатичното тяло (при жилата за клапите) и от там тръгват два кабела които отиват до компютъра. Въпросните кабели са на позиция 1 на буксата(чер/червен) и на позиция 2 на буксата(чер/виолетов). Ако на инсталацията на компа няма изкарана букса с тези два кабела трябва да се прекарат, което не е особено трудно. На буксата 1 е на пин 85 от голямата букса за компа, а на буксата 2 е на пин 86. Ето и снимки за да е по-ясно:
това е инсталацията излизаща от компа и се вижда как от нея излизат въпросните 2 кабела:

това е схема на буксата за компа на която трябва да се прекарат 2та пина:

- Vasko_BP
- ентусиаст
-