Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (2) - (архив)

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 520dA

Re: Съвет за е46

Мнение от BMW_1914 » 28 Юли 2012, 20:45

eee написа:Иска ми се да си взема една е46 00+ и поразгледах сайтовете и попаднах на две,които ме заинтригуваха,но искам и съвети от вас.
Ето 2-та избора на които се спрях: http://www.cars.bg/u672778 - Специално тази мисля,че е на добра цена.
http://www.cars.bg/u750292 - е ударена,но на много ниска цена и се чудя дали ще може да се оправи до 1000лв. Давайте съвети,коментари(но не лоши или хулещи) :bchug:

първата - е с нереална година :idea: - стария модел климатроник и е с АСЦ, ....изглежда много уморена :nono:
втората (провери кога ще дойде в Лясковец :twisted: ) и трябва да се види на стенд, колко точно тежък е удара, за да не е нарушена геометрията и да не е "усукана" колата или е за смяна само главина примерно :roll:
съмнява ме да е за смяна на калник само :conf: ( автокъщата не разполага със снимки на автомобили в България :dunno: - всичките са снимани в Германия и са съмнително евтини, за контакти само един GSM и даже адрес не са си публикували :no: )

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 coupe 323ci
Детайли за колата: Някво купе 2.5

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

Мнение от marto853. » 28 Юли 2012, 21:00

Колеги много крайни изказвания имате за първия автомобил.Продавача е прекалил с годините,но това не прави колата уморена,според мен за тия пари си е добре.Има си и навигация салона е запазен не лош външен вид има си и що годе добри джанти а и най важното е ,че е фейска 320д за под 8000лв.
Последна промяна marto853. на 28 Юли 2012, 21:02, променена общо 1 път
новият ми номер: 0877787835

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 28 Юли 2012, 21:01

BMW_1914 написа:
eee написа:Иска ми се да си взема една е46 00+ и поразгледах сайтовете и попаднах на две,които ме заинтригуваха,но искам и съвети от вас.
Ето 2-та избора на които се спрях: http://www.cars.bg/u672778 - Специално тази мисля,че е на добра цена.
http://www.cars.bg/u750292 - е ударена,но на много ниска цена и се чудя дали ще може да се оправи до 1000лв. Давайте съвети,коментари(но не лоши или хулещи) :bchug:

първата - е с нереална година :idea: - стария модел климатроник и е с АСЦ, ....изглежда много уморена :nono:
втората (провери кога ще дойде в Лясковец :twisted: ) и трябва да се види на стенд, колко точно тежък е удара, за да не е нарушена геометрията и да не е "усукана" колата или е за смяна само главина примерно :roll:
съмнява ме да е за смяна на калник само :conf: ( автокъщата не разполага със снимки на автомобили в България :dunno: - всичките са снимани в Германия и са съмнително евтини, за контакти само един GSM и даже адрес не са си публикували :no: )

Бах... много интересни обяви на тая автокъща. Цените спрямо снимките са прекалено ниски за да е истина. Забележете описанието на другата Е46-ца "километрите не са много, просто са реални" (308к) :mhihi: А Е39-ката изглежда супер за цената си :dunno:
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_1914 » 28 Юли 2012, 21:13

marto853. написа:най важното е ,че е фейска 320д за под 8000лв.

Именно това,че колата е съмнително евтина, за да е 100 % редовна и свежа :ok:

вярно ,че Е 46-ците паднаха доста като цена, но чак пък толкова :confused:
не вярвам продавача да лъже за годината на колата, че имала автопилот :dunno: , а пък да не знае каква е средната цена за такъв клас автомобил :conf:
именно за това посочих ,че и втората е съмнителна :cop: ( най-вече заради колите в Лясковската автокъща :mhihi: )
когато се продава нещо на доста занижена цена - спрямо пазарната.... рядко е "Промоция" :lol:
Последна промяна BMW_1914 на 28 Юли 2012, 21:16, променена общо 1 път

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 28 Юли 2012, 21:16

BMW_1914 написа:и трябва да се види на стенд, колко точно тежък е удара, за да не е нарушена геометрията и да не е "усукана" колата

:mhihi:
То се вижда колко е удъра, какви геометрии, усуквания и т.н. :mhihi:
А да в Германия това е ГОЛЯМ удър, там ще ти одерат кожата за работа.

Пак казвам за колата обади се и питай това с транспорт до БГ ли е!
И не разбрах какво ви притеснява че автокъщата е в Лясковец :roll:

marto853. написа:Колеги много крайни изказвания имате за първия автомобил.Продавача е прекалил с годините,но това не прави колата уморена,според мен за тия пари си е добре.Има си и навигация салона е запазен не лош външен вид има си и що годе добри джанти а и най важното е ,че е фейска 320д за под 8000лв.
[/quote]

Прав си прекаляването с годината не я прави уморена, многото километри я правят. То си й личи,по претапициранип волан, салона и като цяло си личи че е уморена.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_1914 » 28 Юли 2012, 21:42

Bavarcho написа:
2-рата ми харесва, германка е, снимките са от там.
Иначе удъра не се вижда много ясно, не е голям, ако и фара е здрав (който е скъп понеже е ксенон фабричен) няма страшно един калник, мигач и си перфе.

Bavarcho написа:А да в Германия това е ГОЛЯМ удър, там ще ти одерат кожата за работа.

И не разбрах какво ви притеснява че автокъщата е в Лясковец :roll:

:OT:
значи твоето мнение е ,че ще ти одерат кожата в ГЕРМАНИЯ за смяна на един калник и един мигач :?: :help:
живи да ги оплачеш немците с тия цени :bcry:

Лясковската автокъща за мен е мистерия :confused: - няма публикуван пълен адрес, e-mail , нямат кола снимана във България, съмнително ниски цени :oops:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 28 Юли 2012, 21:46

BMW_1914 написа:значи твоето мнение е ,че ще ти одерат кожата в ГЕРМАНИЯ за смяна на един калник и един мигач :?: :help:

На мой приятел в Германия му искаха 1400 евро за нов калник и боядисването му на Ауди 80 Б4, за Е46 предполагам ще е повече. :roll:

Потребител
Аватар
Кара: На дядо си каруцата
Мечтае да кара: щар по щар

Мнение от eee » 28 Юли 2012, 22:19

За едно заваряване на ауспуха искат към 80-90 евро(май беше и повече,не си спомням),а работата не е била почти нищо особен,това ми го казва човек видял го с очите си.
Относно тази ударената,на снимката не се вижда много добре,но се вижда,че не е толкова сериозен удара,че чак да има големи щети.Абе за мен е само калник,броня и фар. :D :mhihi: :mhihi: .Ако цената е без докарване най-много да ми стъпи на 5,000/500 всичко.Коментирайте още да видя и други мнения. :D

Благодаря за точните и свестни отговори до сега.

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 29 Юли 2012, 13:09

BMW_1914 написа::OT:
значи твоето мнение е ,че ще ти одерат кожата в ГЕРМАНИЯ за смяна на един калник и един мигач :?: :help:

Да "моето мнение" е такова. Защото знам какво значи такъв удър там!
Тука ще лепне бронята, ще вземе едно мигачле от Интеркар, бояджията ще изчука калника ще го пръсне и е в джаза...
Първо там бронята няма кой да я лепи, Интеркар нямат, калника никой няма да се занимава все оригинално ще трябва може да сметнеш цифтара. Второ труда там е много скъп, не е като тука да отидеш при бояджията и да ти каже някаква сума и да се пазарите, там се плаща на час работа без пазарлък. Отделно след като я оправи ще трябва да мине преглед!
Преди време имах едно Ауди А6 2001г. което отпред беше преправяно да е с цялата решетка от по-новия модел и в жабката имаше протокол от ТУВ че е минала комиция и е легална да се движи с тая решетка!
Да не говориме ако има изкочил айрбей/айрбеци... не е като тука сменяш ги, чистиш централата и си в джаза...
Почти всеки ще избере да я продаде и да си вземе следващата ;) Подобни коли (с леко ударено примерно, надрани и т.н.) са най-изгодните там, изключваме кошове карани от турчоляци дето са по-зле от Италиянка.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от eee » 29 Юли 2012, 14:07

По снимката не виждам да е изскочил еърбегът.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 29 Юли 2012, 16:35

Ако в Германия беше евтино да се оправят колите и чак тогава да се продават, то нямаше да се дават на доста по-изгодни цени и да си ги правим тук като се дават пари за автовоз или платформа. Точно ударена кола е наистина изгодно да се купи от Германия. Нямам предвид смляна от удар(макар, че и такива има), а с ударен калник, пукнат/счупен фар/стоп/броня...това е то.
Много точно го е писал колегата. Няма го кварталния майстор за да ти каже колко пари ще ти вземе, оставяш я и ти казват сумата след като колата е престояла там определени часове. Никой Германец не си продава колата защото била леко чуканата и иска друга защото тази вече нещо не може да се оправи, просто не му е изгодно. :yes:
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

Потребител
Аватар

Мнение от evgeni.stefanov » 29 Юли 2012, 17:18

Здравейте, днес ходих да гледам тази кола http://www.cars.bg/u751081 Освен дребните драскотини по боята ми направи впечатление, че стоповете, които са върху капака на багажника, са доста мътни, все едно са търкани с шкурка. Имате ли идея на какво се дължи това?

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 29 Юли 2012, 18:56

evgeni.stefanov написа:Здравейте, днес ходих да гледам тази кола http://www.cars.bg/u751081 Освен дребните драскотини по боята ми направи впечатление, че стоповете, които са върху капака на багажника, са доста мътни, все едно са търкани с шкурка. Имате ли идея на какво се дължи това?

старост :idea:

Потребител
Аватар

Мнение от eee » 29 Юли 2012, 19:02

BMWPOWERRR_ACM написа:Ако в Германия беше евтино да се оправят колите и чак тогава да се продават, то нямаше да се дават на доста по-изгодни цени и да си ги правим тук като се дават пари за автовоз или платформа. Точно ударена кола е наистина изгодно да се купи от Германия. Нямам предвид смляна от удар(макар, че и такива има), а с ударен калник, пукнат/счупен фар/стоп/броня...това е то.
Много точно го е писал колегата. Няма го кварталния майстор за да ти каже колко пари ще ти вземе, оставяш я и ти казват сумата след като колата е престояла там определени часове. Никой Германец не си продава колата защото била леко чуканата и иска друга защото тази вече нещо не може да се оправи, просто не му е изгодно. :yes:

Колега,и аз точно за това се спрях на нея.Защото е 3,000 лв,с докарването ще е около 4,000/100(едва ли ще е повече) с оправянето още около 900-1000 лева(смятам го с максимално високи цени) и стават 5,100 и пак е далавера.(Поне аз така си мисля,затова дайте съвети). :) Поздрави! :have one:

Левскарче
Аватар
Кара: 02` E46 320d
Детайли за колата: Баничарка

Мнение от BoqnZubarev » 29 Юли 2012, 19:03

bioz написа:
evgeni.stefanov написа:Здравейте, днес ходих да гледам тази кола http://www.cars.bg/u751081 Освен дребните драскотини по боята ми направи впечатление, че стоповете, които са върху капака на багажника, са доста мътни, все едно са търкани с шкурка. Имате ли идея на какво се дължи това?

старост :idea:

:mhihi:
Стоповете са матирали от слънцето, и някой е търкал с водна шкурка, мислейки че ще ги оправи.
Това е често срещано явление, не е кой-знае какъв проблем.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E46