Откраднато E60 530D София
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Re: Откраднато E60 530D София
Emooo написа:BMWPOWERRR_ACM написа:Нали тези от Булинс уж бяха голяма работа и преди време им се носеше славата, че техните коли не се крадат, а ако някоя се открадне, то веднага се намира защото си имат взаимоотношения с крадците?
Това беше така преди време. Политическата ситуация се промени и вече има други застрахователи на които колите не са крадат.
Еми казвайте кои са те де, да знаем поне. Аркус ли? Лев Инс?
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Да разбирам, че такива няма. Ще ти кажа и защо. Едно време имаше защото нещата с кражбите на коли и въобще повечето престъпления, от които можеше да се изкарват добри пари, бяха централизирани. Това си е така от време оно, на Васил Илиев още, после войната между ВИС и СИК и т.н.
След това обаче с отпадането на някои лидери(бяха избити защото мъртъвците не могат да говорят или да се защитят като по този начин управляващите намериха виновници за почти всичко престъпно и останаха с "чисти" ръце)се разпаднаха и групировките. Останаха разсейки, доста от тях на местно ниво, но и те си заминаха като сега всеки е сам за себе си или ако има групи хора, то те са от по няколко човека. Тези хора никой не може вече да ги контролира и затова разни като Булинс загубиха позиции и не могат да "откриват" колите си.
Та така е и с всички. С множеството палежи преди няколко месеца се помъчиха да направят нещо и да накарат хората да се юрнат пак да правят застраховки, но балами вече все по-трудно се намират. Ако някой наистина не го хване страх за колата си, то Каско не се прави, а и икономическото състояние в страната не го позволява да е толкова широко разпространено.
Та да си го наврат Каското отзад. Когато почнат да предлагат условия, тогава ще си прави всеки трети и Каско. Не може когато ти гепят стоповете или бронята и онези да ти излизат с номера, че нищо няма да видиш защото видиш ли е ВЪЗМОЖНО и не може да се докаже дали не си ги свалил сам!

След това обаче с отпадането на някои лидери(бяха избити защото мъртъвците не могат да говорят или да се защитят като по този начин управляващите намериха виновници за почти всичко престъпно и останаха с "чисти" ръце)се разпаднаха и групировките. Останаха разсейки, доста от тях на местно ниво, но и те си заминаха като сега всеки е сам за себе си или ако има групи хора, то те са от по няколко човека. Тези хора никой не може вече да ги контролира и затова разни като Булинс загубиха позиции и не могат да "откриват" колите си.
Та така е и с всички. С множеството палежи преди няколко месеца се помъчиха да направят нещо и да накарат хората да се юрнат пак да правят застраховки, но балами вече все по-трудно се намират. Ако някой наистина не го хване страх за колата си, то Каско не се прави, а и икономическото състояние в страната не го позволява да е толкова широко разпространено.
Та да си го наврат Каското отзад. Когато почнат да предлагат условия, тогава ще си прави всеки трети и Каско. Не може когато ти гепят стоповете или бронята и онези да ти излизат с номера, че нищо няма да видиш защото видиш ли е ВЪЗМОЖНО и не може да се докаже дали не си ги свалил сам!

Незнам каква кола караш но явно не е е60 защото до сега без каско да са ти го взели
. Всеки си преценява сам дали да застрахова или не. Сестра ми катастрофира преди 1 година и Армеец и платиха някакви пари и след като продадохме остатъка от колата, сумата беше толкова колко струва самата кола в момента на пазара. Така че, аз съм доволен от Армеец - каското не е само срещу кражба. Вярно е че нашите застраховалите не плащат за джанти, фарове и т.н. ама така е като живеем с такава държава в която е пълно със хора които хитруват на дребно и лъжат застрахователите няма как да ти платят за такива неща.
Не си мисли че застрахователите в чужбина са някакви много дашни и примерни. Там според мене положението е дори по-зле. Ето реален пример от Англия:
Удряш си колата отиваш за пари - застрахователя плаща някаква сума която те задоволява. Като дойде време обаче за нова застраховка новата застраховка вече е значително по-скъпа. Казваш си ебал съм ги тия ще ги сменя - отиваш при някой друг застраховател но и при него сумата е доста по-висока - разбираш че имат обща информационна система и виждат кои е взел пари за щета и на базата на това ти изчисляват сумата. Няма измъкване - всички са едно цяло и си принуден да се застраховаш за повече пари или да не взимаш въобще пари от тях, защото след 3 години застраховки на по-високата тарифа ще са ти взели това което са ти дали преди това за щетата. И по този начин никой не си сваля сам джантите и да твърди после че са му ги откраднали за да издои малко пари , защото после ще му отрежат главата с новата застраховка. Мисля че този вариант е доста по-лош от Българския, защото поне като ти се случи нещо наистина няма следващото каско да ти е двойно.
Моя шеф огъна джанти и скъса 2 гуми в една дупка - застрахователя плати гумите на базата остатък от грайфера и му плати и изправянето на джантите. Ако се застраховаш при мутренска застрахователна компания сигурно няма да ти платят нищо. Интересувай се и виж коя компания не разчита на краткострочен бизнес с мутренски елементи и застраховай при тях.

Не си мисли че застрахователите в чужбина са някакви много дашни и примерни. Там според мене положението е дори по-зле. Ето реален пример от Англия:
Удряш си колата отиваш за пари - застрахователя плаща някаква сума която те задоволява. Като дойде време обаче за нова застраховка новата застраховка вече е значително по-скъпа. Казваш си ебал съм ги тия ще ги сменя - отиваш при някой друг застраховател но и при него сумата е доста по-висока - разбираш че имат обща информационна система и виждат кои е взел пари за щета и на базата на това ти изчисляват сумата. Няма измъкване - всички са едно цяло и си принуден да се застраховаш за повече пари или да не взимаш въобще пари от тях, защото след 3 години застраховки на по-високата тарифа ще са ти взели това което са ти дали преди това за щетата. И по този начин никой не си сваля сам джантите и да твърди после че са му ги откраднали за да издои малко пари , защото после ще му отрежат главата с новата застраховка. Мисля че този вариант е доста по-лош от Българския, защото поне като ти се случи нещо наистина няма следващото каско да ти е двойно.
Моя шеф огъна джанти и скъса 2 гуми в една дупка - застрахователя плати гумите на базата остатък от грайфера и му плати и изправянето на джантите. Ако се застраховаш при мутренска застрахователна компания сигурно няма да ти платят нищо. Интересувай се и виж коя компания не разчита на краткострочен бизнес с мутренски елементи и застраховай при тях.
Tool - Fear Inoculum
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
В момента нямам БМВ колега.
Колата ми я взех за 15 миналата година за такси и карам без Каско както всеки път когато съм имал коли. Към март ми предстои да си купувам пак БМВ, което в никакъв случай няма да е евтино и Каското е вариант, но лично аз едва ли ще го направя и все пак - кой знае. По принцип всяка кола се краде, но ако по-нова е или с екстри против кражба, отнема мъничко повече време да се открадне. Ако се замислиш за кражба евентуално, при ползване на гараж в двор е почти невъзможно да ти я откраднат защото риска за тях се качва и обикновено се отказват и гледат някоя по-лесна, като на колегата от Ямбол примерно. Но ако когато ходиш някъде я слагаш по охраняеми паркинги(не просто платени като тези с билетчетата насам-натам), трудно някой ще ти я вземе.
Иначе за застрахователите и всяко последвало събитие си прав в чужбина, така правят. Но...изненада - и в БГ става така! Всичко ще става като на запад. От това от колко години имаш книжка, колко често имаш актове, колко пъти си катастрофирал(дори да си бил без Каско преди това)и изобщо всичките тези неща.
Армеец са едни от малкото останали коректни застрахователи смея да кажа. Предлагат в клаузите си и застраховане срещу умишлен палеж при Каското. Това се пренебрегва от повечето хора, но като правите Каско, питайте дали това е включено в договора и го вижте за да няма опарени след това.
На шефа ти са му платили тези неща защото ги е ударил някъде и вероятно е викнал КАТ да снимат с издаване на протокол. Иначе ако ти откраднат джантите или ти срежат гумите пред вас, нищо няма да ти дадат.
Прав си и за тарикатите, които се чудят какво да счупят и как да одерат застрахователя, но за това нещо не са виновни само хората, а и самите застрахователи. Как няма да ги доят с такива глупости, след като когато стане дума за плащане и се чудят накъде да гледат? Аз преди години с гражданската имах една случка с HDI застраховане. На една пешеходна пътека при заледен участък, жената във Фиестичката(
)вместо да пусне пешеходците реши, че ще ги заобикаля отдясно, обаче и те не спират, тя чукна спирачките, колелата и бликираха и колата...право във вече спрелия мен!
Имаше доволно сняг и студ, а органите от КАТ бяха на прохода Шипка, та се наложи сами да попълваме двустранния протокол или да чакаме бая часове защото имаше обърнат ТИР или нещо подобно. После само щяха да ми дадат номерчето на протокола. Аз дотогова не бях попълвал такъв протокол и беше логично да се допусне някоя грешка. Отидохме направо при нейния застраховател, който и беше някакъв роднина или женен за сестра и, не помня вече да го ***. Попълнихме всичко и уж всичко беше ОК като си взех номера от КАТ, онзи снима колата и така. Мина вече бая време и аз започнах да имам онова гадно усещане, когато те прекарват.
Звънна му, той все нещо чака отговор от управат. Накрая ми идва писмо, че няма да видя нито един лев защото двустранния протокол не е подписан от нас! Отивам при него и нещата бяха върнат от главния им офис при него. Той започна да ми мънка, че нещо СМЕ(аз и тая)пропуснали при попълването и се оказа, че наистина са подписите. Питах го все пак дали не може сега да ги подпишем тогава след като са толкова важни и при положение, че ни има данните, има данните от КАТ за настъпил инцидент със застрахованата от тях кола, изобщо си личи, че нищо не е фалшифициарно, просто липсват подписите и той да се подпише отдолу, че сме попълвани протокола при него и наистина сме ги забравили. Уж се съгласи и каза, че ще пише до тези, описахме случката и изпратихме всичко, но...дърво. Даже и отговор не получихме. Та викам си сега вярно, че аз съм си виновен защото не съм подписал, но наистина ми беше първи протокол тогава и от неприятните усещания, че трябва да си правя БМВ-то и да не работя през това време с него съм пропуснал тази подробност. Попитах той като е попълвал куп пъти такива защо не ни е казал за тези подписи след като провери протокола преди да го пусне, а онзи отговори, че не разбирал от тези неща и не бил попълвал.
Ясна бе работата, аз си оправих колата, което не беше много, просто едно боядисване на предната броня и лепене, някакви смешни към 15- лв. ми излезе мисля, но не беше в тях въпроса, а че те правят на луд. Беше и за добро де, от този ден насам все гледам и запетайките когато попълвам нещо.
Иначе при Гражданска имам 2 случая с Лев Инс и всеки път са ми плащали учудващо добре като дори не смятам, че с Каско щяха да ми платят толкова. Парите са ми стигали винаги да си оправя колата.
Но много излизаме от темата, а колегата обеща като има движение по неговия случай да пише тук защото без съмнение развитието му е много интересно и би било полезно за всички нас във форума, макар и извлечено от неговия неприятен случай. Желая му късмет.

Колата ми я взех за 15 миналата година за такси и карам без Каско както всеки път когато съм имал коли. Към март ми предстои да си купувам пак БМВ, което в никакъв случай няма да е евтино и Каското е вариант, но лично аз едва ли ще го направя и все пак - кой знае. По принцип всяка кола се краде, но ако по-нова е или с екстри против кражба, отнема мъничко повече време да се открадне. Ако се замислиш за кражба евентуално, при ползване на гараж в двор е почти невъзможно да ти я откраднат защото риска за тях се качва и обикновено се отказват и гледат някоя по-лесна, като на колегата от Ямбол примерно. Но ако когато ходиш някъде я слагаш по охраняеми паркинги(не просто платени като тези с билетчетата насам-натам), трудно някой ще ти я вземе.
Иначе за застрахователите и всяко последвало събитие си прав в чужбина, така правят. Но...изненада - и в БГ става така! Всичко ще става като на запад. От това от колко години имаш книжка, колко често имаш актове, колко пъти си катастрофирал(дори да си бил без Каско преди това)и изобщо всичките тези неща.
Армеец са едни от малкото останали коректни застрахователи смея да кажа. Предлагат в клаузите си и застраховане срещу умишлен палеж при Каското. Това се пренебрегва от повечето хора, но като правите Каско, питайте дали това е включено в договора и го вижте за да няма опарени след това.
На шефа ти са му платили тези неща защото ги е ударил някъде и вероятно е викнал КАТ да снимат с издаване на протокол. Иначе ако ти откраднат джантите или ти срежат гумите пред вас, нищо няма да ти дадат.
Прав си и за тарикатите, които се чудят какво да счупят и как да одерат застрахователя, но за това нещо не са виновни само хората, а и самите застрахователи. Как няма да ги доят с такива глупости, след като когато стане дума за плащане и се чудят накъде да гледат? Аз преди години с гражданската имах една случка с HDI застраховане. На една пешеходна пътека при заледен участък, жената във Фиестичката(

Иначе при Гражданска имам 2 случая с Лев Инс и всеки път са ми плащали учудващо добре като дори не смятам, че с Каско щяха да ми платят толкова. Парите са ми стигали винаги да си оправя колата.
Но много излизаме от темата, а колегата обеща като има движение по неговия случай да пише тук защото без съмнение развитието му е много интересно и би било полезно за всички нас във форума, макар и извлечено от неговия неприятен случай. Желая му късмет.

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
При каско се плаща повече от колкото при гражданската, там се изчислява по друг начин
А и като съветваш колегите да не правят каско само заради кражбите, забравяш момента с щетите. Знаеш ли какво е да си тотализираш колата при изтекло каско?
Затова му викат застраховка, за да се застраховаш от нещо.
Друг е въпроса, че заради ниски цени, много компании се настаниха на пазара а като стане въпрос за плащане се ослушват. Ние си го правим това. Не са всички така, но като чета има много такива. Аз досега проблеми със застрахователни компании съм нямал, винаги съм бил доволен!

А и като съветваш колегите да не правят каско само заради кражбите, забравяш момента с щетите. Знаеш ли какво е да си тотализираш колата при изтекло каско?

Друг е въпроса, че заради ниски цени, много компании се настаниха на пазара а като стане въпрос за плащане се ослушват. Ние си го правим това. Не са всички така, но като чета има много такива. Аз досега проблеми със застрахователни компании съм нямал, винаги съм бил доволен!

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Да де само дето тотална щета за застрахователа трябва да си запалиш колата и после да минеш с танк отгоре че и пак може да не ти признае "тоталната" щета .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Ами ще ти го кажа по друг начин. Няма една здрава ламарина по колата, няма една здрава джанта и гума, окачване, фарове, стъкла, всичко. Това ако не е тотал. На мен са ми изплащали няколко пъти щети и винаги съм бил доволен, стигало ми е да си оправя колата че и малко отгоре за нафта. Само заради тия щети си заслужава каското.
А като не получиш нищо от застраховка, всичко отива за желязо. Всеки сам си прави сметката дали иска да се застрахова за даден риск.
А като не получиш нищо от застраховка, всичко отива за желязо. Всеки сам си прави сметката дали иска да се застрахова за даден риск.

- k1k0-
- Потребител
-
- Кара: E60 530D 2006
- Мечтае да кара: Pagani Zonda
До момента няма нищо ново по случая...никои за нищо не ми е звънял и нищо още не съм получавал по пощата. Ако има нещо ще споделя...но както повечето изрази ли мнение по темата казаха...чакането ще е мнооого голямо 

- Николай Диянов
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39/ Е60
- Мечтае да кара: X6 цвят бордо
Аз съм твърдо "за" застраховането. По- добре всяка година да заплащаш някаква премия, която представлява малък процент от застрахователната сума по полицата, отколкото някой ден да настъпи застрахователно събитие и в крайна сметка да не получиш нищо. Разбира се трябва да се преценя и въз основа на това каква е колата, но специално за всички които притежават е60 мисля, че е задължително. Просто возилото все още има доста висока стойност и при всички положение застраховката си заслужава.
Да се включа и аз, същият автомобил, на софийски табели, пак студентски град, успели са да разбият само ключалката. Явно нещо ги е изплашило, а аз ще се чудя къде да я потайвам сега...

- gh0s7r1d3r
- Потребител
-
При положение, че БМВ след 2004-та се краде по-лесно от стара жигула, изобщо не вярвам някой да се зачуди да се застрахова. Някои компании вече обезопасяват допълнително за своя сметка чрез имобилайзери.
Доста грншни неща има изписано нагоре по темата със застраховането, но не знам дали имате интерес от четене на такива неща
Доста грншни неща има изписано нагоре по темата със застраховането, но не знам дали имате интерес от четене на такива неща

Те са си големи тарикати от застрахователните компании.
Оценяват ти колата на 20 000лв примерно, и си плащаш за тези пари цяла година, но ако ти откраднат колата се прави преоценка на автомобила. И според тази преоценка примерно как е спаднала цената на автомобила в момента ти я оценяват на еди кви си пари и ти дават макс 70% от цената....
Това си е голяма прецаквация. Следкато правят преоценка на автомобила поради това, че през годината един вид цената му пада трябва да ти пада и на теб таксата която плащаш за каското. Но не, ние си плащаме целогодишно за 20 000лв.
И една проста сметка ... 70% от тея 20 000лв колко е? и ще можеш ли да си купиш същия автомобил като ти изплатят парите... Нали трябва да се чувства човек сигурен, че нещо ако стане е застрахован и нищо не губи. Да ама не... ходи с 14000лв си купи кола за 20 000 после.
Не мисля, че в другите държави е така... тука си все още обирджии.
Оценяват ти колата на 20 000лв примерно, и си плащаш за тези пари цяла година, но ако ти откраднат колата се прави преоценка на автомобила. И според тази преоценка примерно как е спаднала цената на автомобила в момента ти я оценяват на еди кви си пари и ти дават макс 70% от цената....
Това си е голяма прецаквация. Следкато правят преоценка на автомобила поради това, че през годината един вид цената му пада трябва да ти пада и на теб таксата която плащаш за каското. Но не, ние си плащаме целогодишно за 20 000лв.
И една проста сметка ... 70% от тея 20 000лв колко е? и ще можеш ли да си купиш същия автомобил като ти изплатят парите... Нали трябва да се чувства човек сигурен, че нещо ако стане е застрахован и нищо не губи. Да ама не... ходи с 14000лв си купи кола за 20 000 после.
Не мисля, че в другите държави е така... тука си все още обирджии.
Живей така, че като умреш и Дявола да запали свещ на гроба ти!

Части за Е34 - тел.0899 828 626

Части за Е34 - тел.0899 828 626
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Да не говорим, че за това време обикновено ще е паднала повече цената на някой курник, а тези, които са гледани ще паднат с доста по-малко. А ти ако си бил маниак и си давал каквото трябва за тази кола(в някои случаи и повече), тогава какво правим? Каското е един вид измамно спокойствие. Пази боже да ти откраднат колата, че тогава ще го ядеш големия.
А ако си плащаш Каско в продължение на 4-5 години и ти откраднат колата на 5-тата, дали не е било по-добре тези пари, които си дал да не си ги давал и просто да си купиш друга кола?
Просто колата не трябва да се оставя на места, където може да е мишена. Никой не краде коли от молове или точно пред кафенето, ресторанта или нещо подобно, в което сте седнали през деня. Когато мислите, че има такава опастност, просто не отивайте с колата, хващайте такси или някой да ви закара и вземе после. Има достатъчно охраняеми паркингки, където си давате 4 лв. за 2 часа и сте спокойни. Пак пиша ОХРАНЯЕМИ, не просто платени. Натъртих го и назад в темата, но между двете неща има много голяма разлика защото на просто платения паркинг, човека със зелената жилетка не носи никаква отговорност за колата, нито пък някой друг освен вие самите.
А ако си плащаш Каско в продължение на 4-5 години и ти откраднат колата на 5-тата, дали не е било по-добре тези пари, които си дал да не си ги давал и просто да си купиш друга кола?
Просто колата не трябва да се оставя на места, където може да е мишена. Никой не краде коли от молове или точно пред кафенето, ресторанта или нещо подобно, в което сте седнали през деня. Когато мислите, че има такава опастност, просто не отивайте с колата, хващайте такси или някой да ви закара и вземе после. Има достатъчно охраняеми паркингки, където си давате 4 лв. за 2 часа и сте спокойни. Пак пиша ОХРАНЯЕМИ, не просто платени. Натъртих го и назад в темата, но между двете неща има много голяма разлика защото на просто платения паркинг, човека със зелената жилетка не носи никаква отговорност за колата, нито пък някой друг освен вие самите.

Да вмъкна само : преди повече от половин година взех един модул 2 ръка и преди малко му проверих към кой вин е програмиран и ми изкочи бмв 550и 7 месец 2006 г Които не са мнг, а уж беше от фейслифтова 530д . Ако са му я свили на някой колега да давам инфо
- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
Имаше една варненска открадната преди няколко месеца, даже тема имаше.