Проблем: Алармата не работи
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- levskifans
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320d (150)
- Мечтае да кара: е30 M3
Проблем: Алармата не работи
Здравейте колеги!
Имам проблем с алармата - казаха ми че не е заводската, но пак си от бмв магазин (има надписи,номера...). Алармата е с дистанционно с двата бутона червен и бял.
Проблема е следния: Сменях батерията на дистанционното (в последствие разбрах че е трябвало да стане бързо тази процедура, че се разсинхронизирало дистанционното от алармата), докато я сменях без да искам натиснах едното от копчетата (не помня кое точно) и алармата почна да свири. Не успях да я изключа и след минута пищене сама си спря и от тогава престана да работи. Отидох при техник по автоаларми, ровичка по алармата но не успя и ми каза цената за нова аларма.
Обаче аз съм почти сигурен че може да се оправи, защото стигаше ток до модула в жабката, тоест си бачка, просто не е сработена с дистанционното (това са мои заключения). Пробвах с обучаването на ключа, но нестава (пробвах 30-40 пъти
) Дистанционното си работи, свети си диодчето.
Ако някой колега се се сблъсквал с подобен проблем нека удари едно рамо, ако ли не - 130 лв. е била новата аларма.
P.S. Изчетох всички теми за аларми, но не открих подобен проблем.
Имам проблем с алармата - казаха ми че не е заводската, но пак си от бмв магазин (има надписи,номера...). Алармата е с дистанционно с двата бутона червен и бял.
Проблема е следния: Сменях батерията на дистанционното (в последствие разбрах че е трябвало да стане бързо тази процедура, че се разсинхронизирало дистанционното от алармата), докато я сменях без да искам натиснах едното от копчетата (не помня кое точно) и алармата почна да свири. Не успях да я изключа и след минута пищене сама си спря и от тогава престана да работи. Отидох при техник по автоаларми, ровичка по алармата но не успя и ми каза цената за нова аларма.
Обаче аз съм почти сигурен че може да се оправи, защото стигаше ток до модула в жабката, тоест си бачка, просто не е сработена с дистанционното (това са мои заключения). Пробвах с обучаването на ключа, но нестава (пробвах 30-40 пъти

Ако някой колега се се сблъсквал с подобен проблем нека удари едно рамо, ако ли не - 130 лв. е била новата аларма.
P.S. Изчетох всички теми за аларми, но не открих подобен проблем.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Re: Проблем: Алармата не работи

Тва ли ти е дистанционното?
- levskifans
- кандидат ентусиаст
-
Да, същото.
- b00st
- User
-
Тая аларма не кодира ключа или дистанционото, затова е напълно безмислено да се опитваш. Откачи си едната клема и изчакай 2 минути после я закачи пак и виж дали работи. Да си изпускал дистанционното наскоро?
- A.Stoyanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 Class II
- Мечтае да кара: Limited Edition
- Детайли за колата: 209 255 481 704...style 24,sparco,eibach,bilstein,supersprint etc..
Това ли ти е алармата...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- b00st
- User
-
тва му е сирената
- levskifans
- кандидат ентусиаст
-
Ами не съм го изпускал дистанционното. Преди 1 година пак неискаше да работи алармата, но тогава обучих клуча (тоест се кодира) и се оправи. А такава джаджа не съм виждал. Иначе откачих едната клема, ама я закачих след 5 секунди пак, не съм чакал толко време, но ще го направя за повече време, да пробвам дали така ще стане. Давайте други идеи... 

- b00st
- User
-
Другите идеи са това горе от снимката, черното го откачаш ако е на букса кабела и пробваш с дистанционото дали отваря и затваря.
- levskifans
- кандидат ентусиаст
-
А къде да го търся това колега и то ли е в жабката някъде... 

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Тази аларма е Серпи Стар, монтира се масово на италианските Е36. Вносител и сервиз имат ИмПас 56. Верно, че е стар модел, но за синхронизиране и някакви елементарни неща могат да ти помогнат най-вероятно.
Never mistake motion for action...
- Duke_BG
- Потребител
-
- Кара: Vauxhall Vectra B Y20DTH Irmsher
- Мечтае да кара: Tesla roudster
- Детайли за колата: Мома англичанка - мулти функционална комби ярмомелка :)
http://www.autoelectric.ru/autoalarm/serpi-star/nd6/ss-nd6m.htm
пробвай с тези указания има два модела на серпи-стар
има си режим за програмиране
пробвай с тези указания има два модела на серпи-стар
има си режим за програмиране
- levskifans
- кандидат ентусиаст
-
Ами пробвах по описаните начини, но пак не става, кажете поне дали това е начина:
1. Давам контакт
2.Отварям шоф.врата
3.Изключвам контакта, пак давам контакт
4.Натискам двете копчета на дистанционното заедно за около 10 минути
1. Давам контакт
2.Отварям шоф.врата
3.Изключвам контакта, пак давам контакт
4.Натискам двете копчета на дистанционното заедно за около 10 минути
Мисля че вратата трябва да ти е затворена преди да задържиш 2те копчета. Всичко май трябваше да е затворено. Търся пост на един колега - беше го описал точно, но не успявам да намеря темата.
Аз така и не разбрах - може ли да се обучи някой от големите ключове с вградено управление на аларма към тази с дистанционното? И въобще има ли вариант да се разкара това грозно дистанционно и да се замени с друго такова евентуално, което може да се настрои чрез обучение?
Аз така и не разбрах - може ли да се обучи някой от големите ключове с вградено управление на аларма към тази с дистанционното? И въобще има ли вариант да се разкара това грозно дистанционно и да се замени с друго такова евентуално, което може да се настрои чрез обучение?
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.
- danchoni.1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: палава 16-ка
и моита има проблем неще да вдига прозорците а на сичките ми приятели им ги вдига пак ли трябва да я обучавам че нищо не мога да разбера от тази таблица.мерси.
danchoni.1 написа:и моита има проблем неще да вдига прозорците а на сичките ми приятели им ги вдига пак ли трябва да я обучавам че нищо не мога да разбера от тази таблица.мерси.
Ти си лесен. Моята пък си заключва вратите когато си иска, кога не

Мъжът струва точно толкова,
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2