Реглаж на задница на -2 , без кабър плейт ?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 325is Motorsport International LE
Мечтае да кара: m50b32 :)
Детайли за колата: CAI Cosmo Racing,Modded Chip VR Performance , 7200rmp rev limiter, lightweight flywheel, Straight pipes , cat delete + dtm style rear muffler, short shifter

Реглаж на задница на -2 , без кабър плейт ?

Мнение от Ю.Г. » 25 Юли 2012, 20:33

Въпроса ми е : Има ли някой Колега , да си кара е36-тицата на -2 ъгъл отзад без камбър плейтове ? Вече няколко пъти чета , че се споменава че заводското окачване позволява настройка до -2 отзад. Някой от форума да е направил това ? ЗА и ПРОТИВ ? Неравномерното изтъркване на гумите е ясно и навярно по-бърза амортизация на окачването отзад , но нещо по сериозно дали се очаква ?
That Which Does Not Kill Me , Makes Me Stronger!!!
ИзображениеИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Re: Реглаж на задница на -2 , без кабър плейт ?

Мнение от ~Мишо~ » 25 Юли 2012, 20:40

Ми аз карам така, не е толкова отворена... твърдо съм ЗА, поведението ми харесва. На зимните гуми износване не съм забелязал, и мисля няма да е съществено.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 25 Юли 2012, 22:00

До -3 е в норма и няма неправилно износване, поне не такова, че да си личи. Какво останало за камбър плейтове...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 25 Юли 2012, 23:04

Аз преди бях с -40мм окачване отзад и имаше лек камбър, но така и не минах на стенд, че да разбера колко точно е... Мисля, че камбър се беше получил просто заради по-ниското окачване, едва ли предния собственик нарочно я "камберосвал"... :dunno: Като махнах старите гуми видях, че ако външната част имаше 2мм протектор, то вътрешната беше към 1мм :dunno: После сложих D2 и в момента е по-висока от преди и камбър няма (засега) :mhihi:
Иначе камбър плейтове за отзад за Е36 точно не съм намирал, но има едно комплектче, пак на D2 :mhihi: , дето е интересно:
http://www.ebay.co.uk/itm/D2-RACING-BMW ... 3cc7453313
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 26 Юли 2012, 2:08

Явно и аз съм така с 35/30мм окачване, тоя гледам ми е направил задницата на страничен -2. Не е изяло гумите.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 26 Юли 2012, 6:59

Ами отиваш на реглаж и казваш, че искаш камбъра на еди си колко. Човека започва да върти ексцентриците и ще види до колко позволява. Защото окачването все пак си има амортизация и задницата стои по различен начин при всяка кола, което може да доведе до различни максимални параметри. А не вярвам да тръгнеш да сменяш що тампон има отзад. Не забравяй след това да регулираш и предния мост (те си знаят де).

ПП: Намери от къде да се снабдиш с ексцентричните болтове в случай, че някой се скъса. Обикновено ръждясват много и е голям зор да мърдат.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: грозно е36 купе
Мечтае да кара: настрани с около 200

Мнение от bebcho__ » 27 Юли 2012, 8:09

~Мишо~ написа:Ми аз карам така, не е толкова отворена... твърдо съм ЗА, поведението ми харесва. На зимните гуми износване не съм забелязал, и мисля няма да е съществено.

с неговите джанти може би износването ще е в по-голяма степен ;) поне на мен на 9,5ж доста повече се износва отколкото на обикновена джанта почти не се забелязва.
you can not imagine the immensity of the fuck i do not give
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 27 Юли 2012, 18:13

С неговите джанти ще износва дори и без да пипа камбера, според мен :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 325is Motorsport International LE
Мечтае да кара: m50b32 :)
Детайли за колата: CAI Cosmo Racing,Modded Chip VR Performance , 7200rmp rev limiter, lightweight flywheel, Straight pipes , cat delete + dtm style rear muffler, short shifter

Мнение от Ю.Г. » 04 Авг 2012, 19:52

~Мишо~ написа:С неговите джанти ще износва дори и без да пипа камбера, според мен :D

Да с 10джи и нагоре също , заради вида окачвания на любимата ни марка и когато снижим колите със спортни амортесьори/койловъри се образува естествен камбър :yes:
Направих ги на -2.2 отзад , според майстора това бил макса... Гледа в компа , поставя марка , модел , година и това ми заяви :mrgreen: и викам да го послушам и да не прекалявам , че за -3 се замислях. Скъса се само 1 от болтовете , но се бях запасил ( благодаря на колегата по горе за съвета :yes: ) и после и на предницата 1 реглаж и така...
That Which Does Not Kill Me , Makes Me Stronger!!!
ИзображениеИзображениеИзображение

Назад към E36