Пасажерската врата не се отваря от вътре.
Модератор: Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- BmWpOwEr83
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M20-ката да откача
- Мечтае да кара: Е34-М20Б25
- Детайли за колата: Бяло,спретнато е34.
Пасажерската врата не се отваря от вътре.
Колеги помощ!До днеска всичко си беше наред,вечерта излизам и се оказа,че пасажерската врата не може да се отваря от вътре,а само отвънка.Дръжката отвътре се движи свободно.Това не е най-големият проблем,проблема е как се сваля кората,защото преди време помня,че ми се налагаше на шофиорската врата да сваля кората обаче не успях,по-точно беше ме страх да я напъна да не счупя нещо.Та въпроса ми е как се сваля тази кора на вратата,пък като я сваля ще разбера от какво е проблема.
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Re: Пасажерската врата не се отваря от вътре.
Сваляш пепелника и отвиваш винта под него. После сваляш капачето в горната част на дръжката на вратата и развиваш винта под него. След това сваляш капачето, което се намира в отвора дето е дръжката за отваряне на вратата. И там има винт и него сваляш. Развиваш палчето за заключване и отключване. След това откопчаваш щипките на кората, които се намират от двете страни и отдолу. После леко подхващаш кората отгоре под лайсната на прозореца и я откопчаваш-там е на едни метални щипки. След това хващаш кората за дръжката и я вадиш леко на горе, щот има една далавера дет я държи в средата и излиза нагоре.
След като я свалиш поглеждаш има едно жило, което може да се е откачило. И да е закчено за дръжката погледни да не е излязло от един канал на кората, в който трябва да стои.
При обратни монтаж трябва да погледнеш вратата- има една пластмасова щипка, закрепена на нещо като метален шиш, който трябва да е на механизма за отваряне и затваряне на стъклото(ако си с ел. стъкла, ако не си не знам как стоят нещата.) Та сваляш пластмасовата щипка и я слагаш на кората. При обратния монтаж целиш първо пластмасовата щипка да щракне на шиша на вратата и натам по обратния ред.
След като я свалиш поглеждаш има едно жило, което може да се е откачило. И да е закчено за дръжката погледни да не е излязло от един канал на кората, в който трябва да стои.
При обратни монтаж трябва да погледнеш вратата- има една пластмасова щипка, закрепена на нещо като метален шиш, който трябва да е на механизма за отваряне и затваряне на стъклото(ако си с ел. стъкла, ако не си не знам как стоят нещата.) Та сваляш пластмасовата щипка и я слагаш на кората. При обратния монтаж целиш първо пластмасовата щипка да щракне на шиша на вратата и натам по обратния ред.
- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
Ако не ме лъже паметта, имаше еврейско под капачето на ел.огледалото (отдясно), 1бр зад лостчето за отваряне отвътре (маха се едно кръгло капаче) и 2бр под дръжката за затваряне. После внимателно пораздърпваш отстрани да излязат щипките към вратата и накрая хващаш дръжката за отваряне и дърпаш нагоре. После ще видиш къде остава централната щипка, ще я извадиш и сложиш на кората, преди да сглобяваш (после щраква с натискане). Май това е философията.
edit: Колегата ме е изпреварил
edit: Колегата ме е изпреварил

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

- dan-dam
- ентусиаст
-
Митко Стоянов написа:Ако не ме лъже паметта, имаше еврейско под капачето на ел.огледалото (отдясно),
Да, това го бях забравил

- BmWpOwEr83
- кандидат ентусиаст
-
Колеги става въпрос за предна дясна врата там няма пепелник ?
- dan-dam
- ентусиаст
-
Тва с пепелника е за задната. На предната колегата ме допълни къде е винта вместо под пепелника.
- BmWpOwEr83
- кандидат ентусиаст
-
Ясно благодаря ви много!Ще я мъча тези дни. 

- georgipass
- младши ентусиаст
-
- Кара: E38 M62B44TU
- Мечтае да кара: Сбъднах си мечтата
- Детайли за колата: DF85926
Най-вероятно колега ти се е откачило жилото, което е закачено на дръжката за отваряне ( там има едно гумено маншонче, което не позволява да халтави дръжката спрямо куката на жилото и предполагам там е проблема)
Митко добре е обяснил последователността на сваляне, така че успех 

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Преди цялата операция си купуваш една шепа нови щипки за кората.
Дръжката е закачена на механизма на ключалката с една дълга тел с кука на края.Влиза в един пластмасов накрайник в който се самозаконтря като се завърти.Понякога като се пусне рязко дръжката /лостчето/ може да се откачи.Ремонта не е сложен но ще ти трябват освен гореспоменатите щипки още фенерче и нерви и още железни нерви и упоритост.
Дръжката е закачена на механизма на ключалката с една дълга тел с кука на края.Влиза в един пластмасов накрайник в който се самозаконтря като се завърти.Понякога като се пусне рязко дръжката /лостчето/ може да се откачи.Ремонта не е сложен но ще ти трябват освен гореспоменатите щипки още фенерче и нерви и още железни нерви и упоритост.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
свалянето на кората е лесно и бързо - 10минути с внимаването да не счупиш нещо
щипки допълнителни не е нужно да купуваш, просто при откачането ги разкопчавай 1 по 1 с дърпане на кората от вратата с пръсти под нея, а не с тласъци
най-много да строшиш 1-2 щипки, което не влияе особено на закрепването на кората
щипки допълнителни не е нужно да купуваш, просто при откачането ги разкопчавай 1 по 1 с дърпане на кората от вратата с пръсти под нея, а не с тласъци
най-много да строшиш 1-2 щипки, което не влияе особено на закрепването на кората
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Хаос написа:най-много да строшиш 1-2 щипки, което не влияе особено на закрепването на кората
Те като не останат здрави от махане и сваляне ... питай ме какво е

- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Силикон от черния на Реинс 

Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- BmWpOwEr83
- кандидат ентусиаст
-
Колеги благодаря ви много за информацията!Днеска отворих вратата и ги оправих,но благодарение на вас иначе нямаше да мога да си сваля кората 

- Манчев73
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34-столичанка в повече
Мен,ако питаш не го опрявай....кое маце ти влезе...не мое излезе....ненаебано

14 мнения
• Страница 1 от 1