Политическа тема за властта, и още нещо
Модератор: Общи модератори
Re: Политическа тема за властта, и още нещо
Jordana написа:Кой стои зад куневица ? Президентската и кампания беше най скъпата от всички.
Големи хора, пък в дядо Коледа вярват - както се казваше в оня виц

И съм сигурен, че ако ви дадат 1 минута да изброите имена на "чисти" хора, които да спонсорират Кунева или някой друг политик - няма да може да изброите ни един!

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
шелдон аделсон, евреин, притежава образно казано 1/3 от стрипа във вегас
1/3 щото имаше още две големи имена там.

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
flame написа:...
и кво трябва да им се радваме ли?
нещо ми се струва, че си се объркал някъде ама ти ще ми кажеш къде ...
flame написа:K_Ilkov написа:flame написа:Пък тва последното малко преувеличено ми се вижда
ако колегата живее в БГ аз не виждам нищо преувеличено
То по тази логика и в САЩ има мутри и олигарси![]()
Ама хайде вижте в Русия за какво става въпрос преди да правите велики заключения
тва е от темата за горивата, където според теб БГ не е държава на мутри и олигарси
сега обаче казваш, че няма честни хора с пари в БГ

а примера с щатите дори не заслужава коментар ама ...
да даваш пример за заинтересуваноста от политика с най-промитото от към подобни размишления общество

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
rado_rf написа:rottweiler написа:и какво правим на другите избори? то няма ни един 4итав маи маи. пак ли за светльо и др подобни?
Не!
Гласувайте за мен. И ша докарам да ни управляват швейцарци, ........................
Нееееее, гласувайте за мен. Само аз мога да ви оправя. Ще построя заводи за тежко машиностроене и ще има работа за всички. Където трябва да има 10 работника аз ще назнача 50, та да могат да идват през ден на работа. Ще намеря пазари в Зимбабве и Кения за продукцията, така няма да се налага да се работи прецизно и качествено и ще бъде супер. Разбира се ще премахна закона за тютюнопушенето, та да можете да си пушите спокойно в болниците, бензиностанциите и административните сгради. Ще премахна всички данъци, прегледи и други такси от автомобилите, та да може още повече да се зарине с всякакви дараци по улиците. На всички висшисти ще намеря работа направо в бордовете на заводите, на поне един милион годишно, защото са завършили висше. Ще направя и реформа в здравеопазването, та на всеки гражданин по дефолт ще му се полагат по два месеца болнични, като се умори от работа. Ще премахна всякакви закони които ограничават кражбите от работното място и държавата, за да можете да си вземате колкото и каквото ви трябва. Земеделието...Ето това е моят приоритет. Такива субсидии ще давам, че всеки който насади половин декар жито или завъди три кокошки ще бъде милионер. Образованието. Там също ще направя реформа. Задължително ще се изучава творчеството на телевизия Планета. Без мобилен телефон и ако не е махмурлия от снощи, никой от големите класове няма да се пуска в час. Банките ще бъдат принудени да дават кредити без лихва на работните граждани, които нямат какво да ядат, та поне да могат да си накупят по три коли и 6 плазми, защото тези вещи им се полагат по рождение. И всеки от провинцията, който получава поне по 200 лева заплата ще получи кредит за да купи апартамент 150 квадрата в Лозенец за детето. А като не може да си погасява вноските, ще му се опрости кредита. Ако гласувате за мен всеки ще живее един нормален живот по българските стандарти. Ще има поне по две коли, едната спортна кабрио, другата премиум лимузина от престижна марка, поне по два пъти в годината ще може да ходи на почивка в чужбина, никой няма да плаща каквито и да било данъци и всеки ще ходи на работа само когато му се работи, но ще получава добра заплата - около 15 хиляди евра на месец (нали толкова беше една нормална заплата в Германия)

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
rado_rf написа:rottweiler написа:и какво правим на другите избори? то няма ни един 4итав маи маи. пак ли за светльо и др подобни?
Не!
Гласувайте за мен. И ша докарам да ни управляват швейцарци, а ние ще отидем да се учим да управляваме в Швейцария. Па, те като оправят нашето положение, ще оправят и попарата, дето ще сме надробили в Швейцария. Тамън ще имат натрупан безценен опит от България. Обещавам високи заплати и пенсии, безплатно образование и здравеопазване
и всички бивши министри... ко да ги праим... А, кажете де
Ще запаля сите блокове на АЕЦ-а и ще изнасяме ток за целия ЕС, па и отгоре, ще отменя закона против тютюнопушенето, ще махна акциза на алкохола, па който оцелее - оцелее, ще махна ДДС-то бензина, иииии... внимание - ще интегрирам ромското население в резерват, нейде из Индия. Вие само гласувайте за мен
С такава програма направо ме връщаш към урните след толкова години пауза

Never mistake motion for action...
K_Ilkov написа:flame написа:...
А, ако искате се развайте, ако искате се ядосвайте, ако искате голо хоро играйте

Но най-добре би било да разберете, че винаги ще има определени мръсни и лоши неща по света (като напр. политиката), които не подлежат на оправяне

Ма ако така ви 'аресва - плюйте си на воля, вместо да свършите нещо полезно за самите себе си - ама от цялото занимание ползата е нулева

ukelichko написа:Нееееее, гласувайте за мен. Само аз мога да ви оправя. Ще построя заводи за тежко машиностроене и ще има работа за всички. Където трябва да има 10 работника аз ще назнача 50, та да могат да идват през ден на работа. Ще намеря пазари в Зимбабве и Кения за продукцията, така няма да се налага да се работи прецизно и качествено и ще бъде супер. Разбира се ще премахна закона за тютюнопушенето, та да можете да си пушите спокойно в болниците, бензиностанциите и административните сгради. Ще премахна всички данъци, прегледи и други такси от автомобилите, та да може още повече да се зарине с всякакви дараци по улиците. На всички висшисти ще намеря работа направо в бордовете на заводите, на поне един милион годишно, защото са завършили висше. Ще направя и реформа в здравеопазването, та на всеки гражданин по дефолт ще му се полагат по два месеца болнични, като се умори от работа. Ще премахна всякакви закони които ограничават кражбите от работното място и държавата, за да можете да си вземате колкото и каквото ви трябва. Земеделието...Ето това е моят приоритет. Такива субсидии ще давам, че всеки който насади половин декар жито или завъди три кокошки ще бъде милионер. Образованието. Там също ще направя реформа. Задължително ще се изучава творчеството на телевизия Планета. Без мобилен телефон и ако не е махмурлия от снощи, никой от големите класове няма да се пуска в час. Банките ще бъдат принудени да дават кредити без лихва на работните граждани, които нямат какво да ядат, та поне да могат да си накупят по три коли и 6 плазми, защото тези вещи им се полагат по рождение. И всеки от провинцията, който получава поне по 200 лева заплата ще получи кредит за да купи апартамент 150 квадрата в Лозенец за детето. А като не може да си погасява вноските, ще му се опрости кредита. Ако гласувате за мен всеки ще живее един нормален живот по българските стандарти. Ще има поне по две коли, едната спортна кабрио, другата премиум лимузина от престижна марка, поне по два пъти в годината ще може да ходи на почивка в чужбина, никой няма да плаща каквито и да било данъци и всеки ще ходи на работа само когато му се работи, но ще получава добра заплата - около 15 хиляди евра на месец (нали толкова беше една нормална заплата в Германия)![]()
![]()
![]()

(ако мога да ползвам автентичен диалект) Ибааааа, то мноу яку беееее, ибааааааа...

Ох, разцепи ме от смях направо! Лошото е, че простите индивиди, към които е насочена иронията в случката, едва ли ще го проумеят...

Обаче ако си издигнеш кандидатурата с такива лозунги нищо чудно да те изберат споменатите индивиди - нищо, че един ден като удари "гръцкият час" на равносметката и разплатата може би целия вазелин на света няма да ни стигне да потушим последиците на тази истинска социална справеливост (в която определени индивиди вярват

- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
[quote="ukelichko"][/quote]
Aко махнеш усмивките и някой журналист го пейстне в някой вестник, на бъзик, на шега ще съберещ 50-100 000 бюлетини.
Нямо по голям кон с капаци от БГ тариката
Aко махнеш усмивките и някой журналист го пейстне в някой вестник, на бъзик, на шега ще съберещ 50-100 000 бюлетини.
Нямо по голям кон с капаци от БГ тариката

Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
flame написа:K_Ilkov написа:flame написа:...
А, ако искате се развайте, ако искате се ядосвайте, ако искате голо хоро играйте
Но най-добре би било да разберете, че винаги ще има определени мръсни и лоши неща по света (като напр. политиката), които не подлежат на оправяне![]()
Ма ако така ви 'аресва - плюйте си на воля, вместо да свършите нещо полезно за самите себе си - ама от цялото занимание ползата е нулева![]()
тия размисли ми приличат на работата с боклука
колкото по-мръсно е толкова повече се цапа щото всеки си вика 'баго то си е мръсно
може и да е навсякъде така, но това не означва, че е правилно, а и мащабите са други
в щатите (незнам какъв досег имаш) дето ги даде за пример на редовия гражданин му е дадено правото чрез работа да живее добре
и там има играчи и хора, които движат нещата не само там ами и в целия свят ама това засяга хората бих казал толкова колкото да не ги бърка
в БГ на хората им е бръкнато не в джоба ами в дупката на задния джоб и от там навътре ...
пък ти ако искаш си се успокоявай, че навсякъде е така ...
пък за полза полза няма - ама вреда от това тези неща да се приемат за нормални има

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
K_Ilkov написа:може и да е навсякъде така, но това не означва, че е правилно, а и мащабите са други
в щатите (незнам какъв досег имаш) дето ги даде за пример на редовия гражданин му е дадено правото чрез работа да живее добре
и там има играчи и хора, които движат нещата не само там ами и в целия свят ама това засяга хората бих казал толкова колкото да не ги бърка
в БГ на хората им е бръкнато не в джоба ами в дупката на задния джоб и от там навътре ...
Именно де - всички знаят, че е лошо, но същевременно непредотвратимо

За примера със САЩ - може би не знаеш, че има мисля към 5 милиона бездомни, които спят под мостовете и към 50 милиона с неплатени здравни осигуровки?

А иначе навсякъде по света хората имат правото да работят - друг е въпросът дали има работа, но най-вече какъв е жизненият стандарт в съответната държава

Или най-просто казано - ако на сомалийчето $2, които печели за прехраната си месечно, му се виждат малко - то (изглежда по-разсъдливо от некои БГ поплювковци

ПС Между другото видя ли предизборната платформа на колегата? Бива я, нали?

ukelichko написа:Нееееее, гласувайте за мен. Само аз мога да ви оправя. Ще построя заводи за тежко машиностроене и ще има работа за всички. Където трябва да има 10 работника аз ще назнача 50, та да могат да идват през ден на работа. Ще намеря пазари в Зимбабве и Кения за продукцията, така няма да се налага да се работи прецизно и качествено и ще бъде супер. Разбира се ще премахна закона за тютюнопушенето, та да можете да си пушите спокойно в болниците, бензиностанциите и административните сгради. Ще премахна всички данъци, прегледи и други такси от автомобилите, та да може още повече да се зарине с всякакви дараци по улиците. На всички висшисти ще намеря работа направо в бордовете на заводите, на поне един милион годишно, защото са завършили висше. Ще направя и реформа в здравеопазването, та на всеки гражданин по дефолт ще му се полагат по два месеца болнични, като се умори от работа. Ще премахна всякакви закони които ограничават кражбите от работното място и държавата, за да можете да си вземате колкото и каквото ви трябва. Земеделието...Ето това е моят приоритет. Такива субсидии ще давам, че всеки който насади половин декар жито или завъди три кокошки ще бъде милионер. Образованието. Там също ще направя реформа. Задължително ще се изучава творчеството на телевизия Планета. Без мобилен телефон и ако не е махмурлия от снощи, никой от големите класове няма да се пуска в час. Банките ще бъдат принудени да дават кредити без лихва на работните граждани, които нямат какво да ядат, та поне да могат да си накупят по три коли и 6 плазми, защото тези вещи им се полагат по рождение. И всеки от провинцията, който получава поне по 200 лева заплата ще получи кредит за да купи апартамент 150 квадрата в Лозенец за детето. А като не може да си погасява вноските, ще му се опрости кредита. Ако гласувате за мен всеки ще живее един нормален живот по българските стандарти. Ще има поне по две коли, едната спортна кабрио, другата премиум лимузина от престижна марка, поне по два пъти в годината ще може да ходи на почивка в чужбина, никой няма да плаща каквито и да било данъци и всеки ще ходи на работа само когато му се работи, но ще получава добра заплата - около 15 хиляди евра на месец (нали толкова беше една нормална заплата в Германия)![]()
![]()
![]()
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
flame написа:K_Ilkov написа:може и да е навсякъде така, но това не означва, че е правилно, а и мащабите са други
Именно де - всички знаят, че е лошо, но същевременно непредотвратимо![]()
За примера със САЩ - може би не знаеш, че има мисля към 5 милиона бездомни, които спят под мостовете и към 50 милиона с неплатени здравни осигуровки?![]()
А иначе навсякъде по света хората имат правото да работят - друг е въпросът дали има работа, но най-вече какъв е жизненият стандарт в съответната държава![]()
Или най-просто казано - ако на сомалийчето $2, които печели за прехраната си месечно, му се виждат малко - то (изглежда по-разсъдливо от некои БГ поплювковци) просто отива в Азия, където заплатата е $200 или в САЩ, където заплатата е $2000
![]()
ПС Между другото видя ли предизборната платформа на колегата? Бива я, нали?![]()
![]()
идеален си

явно си бил много пъти в щатите и знаеш кой спи под мостовете

за платформата щом те кефи действай

аз не я и дочетох докрая ...

...
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
K_Ilkov написа:flame написа:K_Ilkov написа:може и да е навсякъде така, но това не означва, че е правилно, а и мащабите са други
Именно де - всички знаят, че е лошо, но същевременно непредотвратимо![]()
За примера със САЩ - може би не знаеш, че има мисля към 5 милиона бездомни, които спят под мостовете и към 50 милиона с неплатени здравни осигуровки?![]()
А иначе навсякъде по света хората имат правото да работят - друг е въпросът дали има работа, но най-вече какъв е жизненият стандарт в съответната държава![]()
Или най-просто казано - ако на сомалийчето $2, които печели за прехраната си месечно, му се виждат малко - то (изглежда по-разсъдливо от некои БГ поплювковци) просто отива в Азия, където заплатата е $200 или в САЩ, където заплатата е $2000
![]()
ПС Между другото видя ли предизборната платформа на колегата? Бива я, нали?![]()
![]()
идеален си![]()
явно си бил много пъти в щатите и знаеш кой спи под мостовете![]()
за платформата щом те кефи действай![]()
аз не я и дочетох докрая ...
Не знам той колко пъти е бил, но аз съм бил достатъчно пъти и за достатъчно дълго време, та имам някакви наблюдения. Нещата не са толкова розови колкото си мислят хората тук.
А това което го изръси съвсем не е така:
K_Ilkov написа:на редовия гражданин му е дадено правото чрез работа да живее добре
Редовия гражданин живее "добре" ако работи на 2 работи. А има и такива който работят на повече места за да живеят "добре". Та представи си колко е добре да работиш 5-6 дни в седмицата по 12-14 часа на ден...
С 40 работни часа на седмица едвам връзваш двата края

Не казвам, че са по-зле от нас или са на нашето ниво - нищо подобно.
Но и там нещата не са толкова розови. Поне не за обикновения бачкатор.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Положението в БГ много добре изразява следната карикатура:

drago_pavlov написа:K_Ilkov написа:на редовия гражданин му е дадено правото чрез работа да живее добре
Редовия гражданин живее "добре" ако работи на 2 работи. А има и такива който работят на повече места за да живеят "добре". Та представи си колко е добре да работиш 5-6 дни в седмицата по 12-14 часа на ден...
С 40 работни часа на седмица едвам връзваш двата края![]()
Не казвам, че са по-зле от нас или са на нашето ниво - нищо подобно.
Но и там нещата не са толкова розови. Поне не за обикновения бачкатор.
Аз му казах, че платформата на колегата ukelichko е по-добра, ама той нещо се дърпа (поне засега)...

А тва пък долу е валидно само за БГ, нали!

jordanpar написа:Положението в БГ много добре изразява следната карикатура:
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i

Нататък... си знаете.
Never mistake motion for action...
- MatriX_Fucked
- кандидат ентусиаст
-
800 000 души дават по 30 000 лева и строим "Белене"
Добрев предложи на подкрепящите референдума за АЕЦ-а да дадат парите ...
http://www.dnes.bg/politika/2012/07/27/ ... ene.164918
Такааа! Няма да я коментирам тази малоумнища на поредния изтрещял батбойковец, но да давам по 50 леа месечно в продължение на 50 години в замяна на безплатен ток - ехееее

Добрев предложи на подкрепящите референдума за АЕЦ-а да дадат парите ...
http://www.dnes.bg/politika/2012/07/27/ ... ene.164918
Такааа! Няма да я коментирам тази малоумнища на поредния изтрещял батбойковец, но да давам по 50 леа месечно в продължение на 50 години в замяна на безплатен ток - ехееее

Без страх, без спирачка!