Клекнала задница
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Клекнала задница
Става дума за 318ис м42,отзад в дясно е клекнала с около 2 см.Прегледах амортисьор,пружини, всичко изглежда наред.Може ли пружината да се е уморила и затова да има разлика във височината, или може да е друго.Питам преди да се изръся за пружини,да не би някой да е имал същият проблем.Окачването е М ково,
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: Клекнала задница
Задното окачване на е36 е такова, че за да клекне или пружината е омекнала, или има нещо криво. Ако имаш възможност сам да си смениш пружините, то добра идея е просто да ги размениш и да видиш дали ще клекне на другата страна.
Какво може да е криво ,аз гледах обстойно но не открих нищо,може нещо да ми убягва.Нямам условия да разменя пружините,трябва да я карам в сервиз, и затова пуснах темата.Ще отида още веднъж да огледам преди да свалям.
- .::Братоев::.
- ентусиаст
-
- Кара: осем цилиндрови
Ако можеш да я погледнеш някак си като на канал....ако е от пружините там където е ниска , естествено ше е по-свита и ще си личи... но мен малко ме съмнява да е от това...
- Cosworth
- ентусиаст
-
- Кара: Е30 и Е36 и Е90,Е93
- Мечтае да кара: Турбо кола със задно
- Детайли за колата: Е30 318iS RennAuto
Пружините се сменят със крик и ключ 18(за да развиеш долния болт на амортесьора). Нищо сложно !
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
...и стяги.
- ентусиаст
-
zBoost написа:...и стяги.
За какво са му тия "стяги" както ги наричаш ти... за задни пружини ?
Като развие болта на амортисьора целия носач увисва и пружината си пада

- b00st
- User
-
Може, забравил съм вече кои съм сменял предни или задни с тях. Ама е хубаво да ги имаш като safety средство кога работиш с пружини.
Задължително е за предните, но за задните е абсолютно безсмислено става за минути. При смъкната джанта и развит долен болт на амортисьора, само настъпваш носача и вадиш пружината, след тва настъпваш отново, мушкаш новата и тва е. След това за улеснение, ползвам и втори крик, за да повидна носача да си дойде на дупката на амортисьора.
- b00st
- User
-
еми вместо 2ри крик може се съберат със стягите 

- marto7067
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с волан от М5
- Мечтае да кара: Scott Gambler 730
на равен път мериш стъпка м/у 2 навивки на 1-та и другата и веднага разбираш дали е счупена или омекнала.
- Cosworth
- ентусиаст
-
- Кара: Е30 и Е36 и Е90,Е93
- Мечтае да кара: Турбо кола със задно
- Детайли за колата: Е30 318iS RennAuto
Dpy написа:Задължително е за предните, но за задните е абсолютно безсмислено става за минути. При смъкната джанта и развит долен болт на амортисьора, само настъпваш носача и вадиш пружината, след тва настъпваш отново, мушкаш новата и тва е. След това за улеснение, ползвам и втори крик, за да повидна носача да си дойде на дупката на амортисьора.
За по лесно без втори крик, слагаш или резервната гума и нещо друго под носача и започваш да сваляш крика по същия начин натиска....
За другия колега, скобите там отзад малко трудно ще стане ако са както повечето с 50см шпилки...
Благодаря ви за отговорите,помогнахте ми много ,отивам да лягам под колата и да меря.Гаража ми е перфектно нивелиран и ще покаже с измерването на пружините.
Легнах под колата и не можах да измеря навивките на пружините защото няма място като колата тежи върху тях,но взех за отправна точка едни дупки в купето които са сложени там в завода, и мерих до носачите.Показа ми 7 мм разлика,също така проверих и клиренса на колата в средата на джантата,до задната броня,и пред джантата,показа 7 мм.Пак оглеждах за кривини и не намерих нищо,което ме навежда на мисълта за нови пружини.На 320 ката ми смених окачването с ново и задницата се вирна много което развали визията на колата и влоши поведението на пътя.Въпроса ми е като поръчвам пружините по вин код ли да стане или да препиша цифрите които видях на самите пружини.Искам да са същите на твърдост и височина.
- ентусиаст
-
Doviciozo написа:Легнах под колата и не можах да измеря навивките на пружините защото няма място като колата тежи върху тях,но взех за отправна точка едни дупки в купето които са сложени там в завода, и мерих до носачите.Показа ми 7 мм разлика,също така проверих и клиренса на колата в средата на джантата,до задната броня,и пред джантата,показа 7 мм.Пак оглеждах за кривини и не намерих нищо,което ме навежда на мисълта за нови пружини.На 320 ката ми смених окачването с ново и задницата се вирна много което развали визията на колата и влоши поведението на пътя.Въпроса ми е като поръчвам пружините по вин код ли да стане или да препиша цифрите които видях на самите пружини.Искам да са същите на твърдост и височина.
Ами колега ако твоите са омекнали като вземеш нови няма да са нито на височина нито на твърдост същите....
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2