Help.Примигане на датчик за масло
Модератор: Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
Help.Примигане на датчик за масло
Проблемът ми е следният: Бях писал тук във форума за този проблем и преди.Бяха ме посъветвали и се оказаха прави да сменя биелни лагери.Смених ги но проблемът остана.След като позагрее колата и датчика на нормални обороти без скорост присветва. Маслото е на 6000 км.Прави го повече когато е на газ на бензин рядко го прави.Отделно ми светят две от лампичките за малсото постоянно дори и на загасена кола.Последните 2 червена и жълта.Когатао запаля ми светва и часовничето долу и ми исписва инспекшън.Много моля някой ако може да помогне да помага.Благодаря предварително.
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
Re: Help.Примигане на датчик за масло
1.Можеше и маслена помпа да смениш , 5 кутии цигари е.
1а.Датчика прегледа ли ? Букса ?
2.Скапано масло вероятно.
3.Зануляваш инспекцията и ще светят много лампички.
1а.Датчика прегледа ли ? Букса ?
2.Скапано масло вероятно.
3.Зануляваш инспекцията и ще светят много лампички.

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
pa6lika написа:Проблемът ми е следният: Бях писал тук във форума за този проблем и преди.Бяха ме посъветвали и се оказаха прави да сменя биелни лагери.Смених ги но проблемът остана.След като позагрее колата и датчика на нормални обороти без скорост присветва. Маслото е на 6000 км.Прави го повече когато е на газ на бензин рядко го прави.Отделно ми светят две от лампичките за малсото постоянно дори и на загасена кола.Последните 2 червена и жълта.Когатао запаля ми светва и часовничето долу и ми исписва инспекшън.Много моля някой ако може да помогне да помага.Благодаря предварително.
Трябва да смениш и скоростната кутия и ще се оправи.

За нулиране на инспекцията- вземаш по-дебел кабел,оголваш краищата,на голямата букса намираш пин 7 и 19,даваш контакт без да стартираш,вкарваш краищата в пиновете,чакаш 12 сек и махаш кабела.Ако не стане почисти леко пиновете,за подобър контакт и пробвай отново.Ако пак не се получи трябва да смениш двигателя.

- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
zvetiko написа:pa6lika написа:Проблемът ми е следният: Бях писал тук във форума за този проблем и преди.Бяха ме посъветвали и се оказаха прави да сменя биелни лагери.Смених ги но проблемът остана.След като позагрее колата и датчика на нормални обороти без скорост присветва. Маслото е на 6000 км.Прави го повече когато е на газ на бензин рядко го прави.Отделно ми светят две от лампичките за малсото постоянно дори и на загасена кола.Последните 2 червена и жълта.Когатао запаля ми светва и часовничето долу и ми исписва инспекшън.Много моля някой ако може да помогне да помага.Благодаря предварително.
Трябва да смениш и скоростната кутия и ще се оправи.Колега не знам някой да сменя биелни лагери заради светеща лампа на маслото-някой те е излъгал.Почни с най-простото,виж как е буксата на датчика,може и самият датчик да е дефектирал,чак тогава по-скъпите неща.
За нулиране на инспекцията- вземаш по-дебел кабел,оголваш краищата,на голямата букса намираш пин 7 и 19,даваш контакт без да стартираш,вкарваш краищата в пиновете,чакаш 12 сек и махаш кабела.Ако не стане почисти леко пиновете,за подобър контакт и пробвай отново.Ако пак не се получи трябва да смениш двигателя.
А ако проблема е в кабела, най-вероятно купето е за смяна

ATR-42/72
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Смени си масления филтър, пък покрай него и маслото. На мен ми се е случвало при смяна на маслото на първото палене да не гасне лампата. Загасих я веднага и сложих друг маслен филтър и всичко си беше ОК.
Ама по-вероятно е да е маслена помпа.
Ама по-вероятно е да е маслена помпа.
- alchohol
- ентусиаст
-
- Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
- Мечтае да кара: по път без дупки
Смени маслото и филтъра. Занули ситуацията с помощта на една дебела медна тел. Щом ти светят жълтото и червеното, значи от бая време не е занулявано... И не се набутвай за масло от 20 кинта литъра, файда няма. Аз откакто минах на наливка, бабиерата мърка и й няма нищо.
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка

6 мнения
• Страница 1 от 1