325 tds не иска да завърти
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- k-hristov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Compact M40B18 M-tech
Re: 325 tds не иска да завърти
Пресиян Василев написа:ekcta3uto написа:vladobate написа:metodi80 написа:Първа стъпка - оглеждаш връзките към стартера , ако е необходимо притягаш ги леко (ако ти не можеш , някой , който може ... ). Ако не се оправи - втора стъпка - сваляш стартера и го носиш на стартерджия/алтернаторджия , да ти смени четките , да ти огледа колектора , ротора , статора .... Ако се отваря стартера , се сменя и бендикса .... тоя спор дали е здрав или не е здрав бендикса е излишен , ако се е стигне до там да се отвори стартера за смяна на четки , е хубаво (препоръчително към задължително) да се смени бендикса , а не след някой друг ден да пуснеш примерно друга тема - "стартера върти , но нещо щрака и колата не пали ...." Излиза малко по -скъпо , но всичко зависи от гледната точка и от възможностите ... И не се подвеждайте от думите на някой майстор - бендикса е като нов , защото няколко примера мога да дам как се случва точно това , което вече казах ... и се налага повторно сваляне на стартера , а който е свалял , знае "колко е лесно " !
По въпроса за това , че колата не върви както е вървяла преди - отиваш на диагностика ....
Жив пример три пъти го свалях , последния смених и бендикса та мирясах. А колкото до лампичката дет светвала ако има проблем с умната дюза е вярно , но не дюзата е единствената причина за да светне .
Аз имам над 20 случая на преебана умна дюза, при които лампичката не светеше.
Аз пък имам над 200 с преееееебана дюза ,и лампата си свети
http://www.youtube.com/watch?v=SAmeMF1b_jU
ekcta3uto написа:vladobate написа:metodi80 написа:Първа стъпка - оглеждаш връзките към стартера , ако е необходимо притягаш ги леко (ако ти не можеш , някой , който може ... ). Ако не се оправи - втора стъпка - сваляш стартера и го носиш на стартерджия/алтернаторджия , да ти смени четките , да ти огледа колектора , ротора , статора .... Ако се отваря стартера , се сменя и бендикса .... тоя спор дали е здрав или не е здрав бендикса е излишен , ако се е стигне до там да се отвори стартера за смяна на четки , е хубаво (препоръчително към задължително) да се смени бендикса , а не след някой друг ден да пуснеш примерно друга тема - "стартера върти , но нещо щрака и колата не пали ...." Излиза малко по -скъпо , но всичко зависи от гледната точка и от възможностите ... И не се подвеждайте от думите на някой майстор - бендикса е като нов , защото няколко примера мога да дам как се случва точно това , което вече казах ... и се налага повторно сваляне на стартера , а който е свалял , знае "колко е лесно " !
По въпроса за това , че колата не върви както е вървяла преди - отиваш на диагностика ....
Жив пример три пъти го свалях , последния смених и бендикса та мирясах. А колкото до лампичката дет светвала ако има проблем с умната дюза е вярно , но не дюзата е единствената причина за да светне .
Аз имам над 20 случая на преебана умна дюза, при които лампичката не светеше.
И в двайсетте случая не е била преебана тя

- Dream_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330i седан .03
- Мечтае да кара: Това което има
- Детайли за колата: Черна.
Може да е била една идея по-малко преебана от колкото е нужно за да светне лампата хихихихих.
Много се задълбочихме в тази лампа май.
Много се задълбочихме в тази лампа май.
Айде да не пускам нова тема, ще пиша тук за моя проблем: 318ТДС завърта чува се "зззззззззз", пускам ключа и "щрак". На следващото завъртане пали без проблем.
Аз да кажа какво стана:
След като се разхлади времето проблеми нямам.Не съм свалял стартери,всеки ден я върта тая кола.И е малко шоу да си намера сянка като спирам,че като напече и става така.Явно четките лепат.
За проблема с вървежа-колегата ми каза кое е-беше маркуче от смукателните тръби до един датчик на горивния филтър-колата вече си върви доста повече,ама се си мисля че като я взех беше друго.
За умната дюза-не съм я мерил за съпротивление,това което само видях,че не сълзи нафта.Но и не свети на таблото никаква лампа,а и не е изгоряла,защото при чека всичко си свети.
Абе ТДС на мене ми харесва много, колата не ми харесва
Преди карах по-висок клас и ся,абе не е същото.
И последен въпрос-предни амортисиори(къде е тоя ер малък) евентуално няква по-евтинка марка,или от ибеи или пък втора ръка.Че 420 лева комплекта,малко горница ми идва
След като се разхлади времето проблеми нямам.Не съм свалял стартери,всеки ден я върта тая кола.И е малко шоу да си намера сянка като спирам,че като напече и става така.Явно четките лепат.
За проблема с вървежа-колегата ми каза кое е-беше маркуче от смукателните тръби до един датчик на горивния филтър-колата вече си върви доста повече,ама се си мисля че като я взех беше друго.
За умната дюза-не съм я мерил за съпротивление,това което само видях,че не сълзи нафта.Но и не свети на таблото никаква лампа,а и не е изгоряла,защото при чека всичко си свети.
Абе ТДС на мене ми харесва много, колата не ми харесва

И последен въпрос-предни амортисиори(къде е тоя ер малък) евентуално няква по-евтинка марка,или от ибеи или пък втора ръка.Че 420 лева комплекта,малко горница ми идва
Втора ръка амортисьори ( на X-са е ер-малък
) кой кво ще да ти казва . Нови за 170лв компл. все ще намериш ей виж във форума има продават на сносни цени. А за вървенето кат стане 20 градуса па ще си говорим за тдс-а сега на жегата умира , такъв му е характера
. А колата не ти харесва щото е Е36
, не си единствен .

Качих се просто на тази от висок клас кола,сигурно за това.
Иначе съм признал ауди за най-неудобни масови автомобили-А4 сигурно е най-широката от вън и същевременно най-тясната отвътре.А за Транспортерите-3 метра тръба я вкарвам с много зор.Е,вярно че гори 6/100,ама...
Иначе съм признал ауди за най-неудобни масови автомобили-А4 сигурно е най-широката от вън и същевременно най-тясната отвътре.А за Транспортерите-3 метра тръба я вкарвам с много зор.Е,вярно че гори 6/100,ама...
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
g`jelev написа:....
Това за Bilschtein B4 ли е цена? Виж АL-KO. Трябва към 150-170лв да е комплекта. Не им коментирам качестовото, но ги вземи от магазин с гаранция една година и подкрепена с документ.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2