Пак за ел стъклата . . .

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Пак за ел стъклата . . .

Мнение от batDancho » 04 Авг 2003, 7:42

Вчера си създадох следния проблем :

Не се вдигаше дясното предно стъкло. Разглобих ключа и исках да пипна направо превключвателите, за да разбера от копчето ли е или превключвателя не работи. Дадох нещо накъсо и сега нямам ел стъкла. Още по-лошо е, че едното е спуснато наполовина и ни нагоре, ни надолу. Отначало мислех, че е бушон, проверих ги всичките, мисля, че са здрави. Като се разрових в схемата, видях, че има две неща - Power safety switch , Child safety switsh на тази верига. Някой знае ли къде се намират и как се проверяват ?
И още - малко съм скаран с немския - според мен за ел. стъклата е 33 бушон, но не съм много сигурен, ако някой може да ми каже със сигурност кой е, абе ще съм благодарен на всякаква помощ.

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 04 Авг 2003, 9:15

Ял съм дървото с ел. стъклата не веднъж на Golf-а ми... съответно точно като теб наполовина смъкнати, когато започва да вали и т.н. и т.н.
На тази тема несъм в час, но мисълта ми е друга - ако неможеш да се оправиш и нямате добър жичкаджия в Горна, имам едни много свестни електричари в Русе.. Издебни някой хубав ден, обади се и ще те заведа!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M3
Мечтае да кара: Е46 М3
Детайли за колата: чудесна :)

Мнение от val » 04 Авг 2003, 10:06

едва ли причината е в някой от двата ключа, за които говориш, но ще ти кажа къде са: Power.... се намира под волана леко в дясно от него, има нарисувана светкавица на него и служи да се заключват стъклата така че да не се свалят, а другия се намира точно до бутона за ел стъклотата от шофьорската страна- него го има само ако си с пълния ел.пакет и служи за заключване на стъклата на задните врати. Аз лично съм разглобявал ключетата за стъклата и вътре няма нещо, което би могло да изгори, така че според мен най-вероятно е изгоряло бушонче, иначе остава ел.моторчето, но ми се струва малко вероятно. Успех!
let the BMW be with you

младши ентусиаст
Аватар

Мерсииии...

Мнение от batDancho » 04 Авг 2003, 10:13

Не знаех, че е този бутон, ще го проверя, мисля , че от тази посока се чу "пук'. Аз го търсих това реле из плетеницата от кабели някъде.

младши ентусиаст
Аватар

Готово !!!

Мнение от batDancho » 04 Авг 2003, 13:16

Направих го !!!

Благодарности на VAL, който ми показа къде е ключа за бараката !!! :bchug:

Това реле, освен че изключва тока към ел. стъклата, играе и ролята на предпазител и изключва при претоварване на веригата. Просто го натиснах, беше изключило :oops: :oops: , после си поиграх малко да направя ключа и готово :D В суматохата вчерта не съм го погледнал обаче. Десния ключ ще трябва да се сменя , много са му нагорели контактите, какъв зор е видял, не мога да си обясня. :dunno:

Не ми се мисли колко щяха да ме обрулят, ако бях отишъл някъде да ми го правят. :maad:

Човек се учи от грешки - глупавият от собствените си, умният от грешките на другите

Назад към E36