Ниски пружини?
Модератор: Технически модератори
44 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- georgipass
- младши ентусиаст
-
- Кара: E38 M62B44TU
- Мечтае да кара: Сбъднах си мечтата
- Детайли за колата: DF85926
Re: Ниски пружини?
Митко Стоянов написа:Жорка, пропусна да се извиниш за включването![]()
![]()
Хаха, да

- BigMUZZY
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 TOURING `95 без номер на мотора
Мислех само да се извиня, без да пиша, но ще се направя на нагъл: според схемата от датата има 4 вида пружини. На нормално окачване, на спортно, на М-тех и на М5. Разликата във височините при 15“ и 17“ джанти е един инч - половината от разликата в цолажа. Пружините са еднакви при 15 и 17 цола. Поне сток.
С много извинения към автора, но бих го помолил да се уточни във въпроса си: дали става въпрос за това, с кои пружини колата е най-ниска, кои пружини се свиват най-много или като ги хвана на рафта да ги продавам, кои са с най-малка височина в свободно състояние? Поради различните характеристики на стоманата и дебелините на навивките,както и броя им, отговорите могат да са повече от един и да са все верни.
Отново се извинявам, както и за колегите преди мен.
С много извинения към автора, но бих го помолил да се уточни във въпроса си: дали става въпрос за това, с кои пружини колата е най-ниска, кои пружини се свиват най-много или като ги хвана на рафта да ги продавам, кои са с най-малка височина в свободно състояние? Поради различните характеристики на стоманата и дебелините на навивките,както и броя им, отговорите могат да са повече от един и да са все верни.
Отново се извинявам, както и за колегите преди мен.
...Тез` две бири `що ги каза ...?
Ами то и аз да ви се извиня на всички тогава, че нагло зададох въпрос и очаквах някакъв конкретен отговор, а не раздувки от сорта "ама за какво питаш, да се намираш на работа ли?" За в бъдеще ще си знам, че трябва да отговарям на подобни "въпроси" надълго и нашироко, за да не се засегне някой. Извинете ме още веднъж, че зададох въпрос във форума. Ще гледам да не повтарям тая грешка. 

- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
capricorn написа:Ами то и аз да ви се извиня на всички тогава, че нагло зададох въпрос и очаквах някакъв конкретен отговор, а не раздувки от сорта "ама за какво питаш, да се намираш на работа ли?" За в бъдеще ще си знам, че трябва да отговарям на подобни "въпроси" надълго и нашироко, за да не се засегне някой. Извинете ме още веднъж, че зададох въпрос във форума. Ще гледам да не повтарям тая грешка.
Пак се извинявам , ама на такъв въпрос - такъв отговор .
задаваш въпрос без няква яснота и точно за какво питаш за да можем да ти отговорим.
коя зелена ябълка е по хубава ? ми зависи колко е зелена и колко е очукана

Все пак сме форум - за повече инфо БароКар или КарМор . Там ако питаш ще трябва наистина да им се извиниш.

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
OK, колата е 535i и искам да я сваля отпред с не повече от 2 см. Всички афтермаркет пружини свалят с 35+ мм. Единствените пружини, които свалят с 30 мм. са за М5, но ми казаха че има разлика между 3.6 и 3.8, което също е видно и от realoem-a. Затова попитах.
Сега по-добре ли е?

Сега по-добре ли е?

- georgipass
- младши ентусиаст
-
capricorn написа:OK, колата е 535i и искам да я сваля отпред с не повече от 2 см. Всички афтермаркет пружини свалят с 35+ мм. Единствените пружини, които свалят с 30 мм. са за М5, но ми казаха че има разлика между 3.6 и 3.8, което също е видно и от realoem-a. Затова попитах.![]()
Сега по-добре ли е?
Ами намираш си М-тех пружини, свалят 25 мм , заради това качих снимката за да покажа нагледно стойката на колата преди и след

- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
Това съм сантиметрите е много относително , с м50б20 стойката беше една с м52б28 отпред подскочи доста.
Най-добре е да си пробваш ,отпред 4 или 5 санта от оригинала ще ти седи перфектно. Само че свали и отзад щоото ще стои като пропаднала. Из галерията има снимки на моя кош - старите с 60/40 , сега съм с 50.30.
Най-добре е да си пробваш ,отпред 4 или 5 санта от оригинала ще ти седи перфектно. Само че свали и отзад щоото ще стои като пропаднала. Из галерията има снимки на моя кош - старите с 60/40 , сега съм с 50.30.

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
georgipass написа:capricorn написа:OK, колата е 535i и искам да я сваля отпред с не повече от 2 см. Всички афтермаркет пружини свалят с 35+ мм. Единствените пружини, които свалят с 30 мм. са за М5, но ми казаха че има разлика между 3.6 и 3.8, което също е видно и от realoem-a. Затова попитах.![]()
Сега по-добре ли е?
Ами намираш си М-тех пружини, свалят 25 мм , заради това качих снимката за да покажа нагледно стойката на колата преди и след
Добре де, ама според Аутодатата М-тех пружините свлят повече от М5 пружините. Освен това, като гледам снимките, които си пуснал, ми се струва, че с М-тех пружините си слязъл с повече от 25 мм. Може и да е зрителна измама, защото с различните пружини си с различни джанти...
Лимита ми е 20 мм. снижаване отпред, т.е. ако М-тех пружините свалят с 25 мм. (и свалят реално повече от М5 пружините), реално с колко свалят предницата М5 пружините? М5 3.6 ... 3.8? Извинявам се, че пускам толкова сложен върпос, ако имах комплекти от пружини да пробвам, нямаше да питам. А иначе доста скъпо ще ми излезне теста да купувам пружини, за които не знам реално с колко свалят и да не ми свършат работа.
Пак се извинявам, че вече стана модерно.
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Имам едни резнати с една навивка от м50б25, карах около година с тях - ако искаш да ти ги подаря да си пробваш там нещо...
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
Колега , ти каква зодия си бре май ще да си рогато някво
. Извинявай ама що се засягаш като колегите са прави че не знайш и ти кво питаш и кво правиш . Ти за какво сваляне питаш спрямо кое спрямо 20 годишната ти кола и няквите ти там пружини дет си или за заводски данни. Заводските данни са ти ги дали хората а колко ще ти слезе колата има само някоя баячка може да ти каже . Стоково демек заводски тея пружини които смъкват 25мм кат ги туриш примерно нови ( в което много се съмнявам ама твоя работа ) ще се окаже че ще ти я смъкнат само 15мм щото примерно пружините ти са леш или най-малкото вече са смъкнали колата което ти не предвиждаш . А ако се замислиш и като купи втора ръка пружини колко ще са слегнали пак не знаеш тъй че вземи се в ръце и виж какво искаш да правиш с тая кола ей така сметки предварително със стари части на стара кола не може да са вярни. Жив и здрав .

Колега, питах с колко свалят М5 3.6 пружините, това ми беше въпроса.
Не съм питал колко свалят след 20г. амортизация. Не съм казвал, че моите са нови. Не съм вкарвал никакви такива неизвестни в уравнението като "омекнали пружини", "височина при свободно състояние" и прочие. Попитах нещо просто, не го направих аз сложно, за което се извинявам. Явно в БГ още сме с манталитета, че трябва да покажем на някого колко много бърка и как не знае точно какво пита, независимо, че въпросът му е от прост та по-прост.
Много благодаря на колегата, който е пуснал снимките с М-тех пружините, за да се види разликата. Не знам с какъв мотор е Е34 и дали М-тех пружините, които е сложил, са точно за тоя мотор, не знам доколко оптическата измама от различните джанти влияе на преценката на разглеждащия снимките (ето ви още неизвестни в уравнението, за което ви се извинявам), но му благодаря за отзивчивостта и адекватното мнение.
Не съм питал колко свалят след 20г. амортизация. Не съм казвал, че моите са нови. Не съм вкарвал никакви такива неизвестни в уравнението като "омекнали пружини", "височина при свободно състояние" и прочие. Попитах нещо просто, не го направих аз сложно, за което се извинявам. Явно в БГ още сме с манталитета, че трябва да покажем на някого колко много бърка и как не знае точно какво пита, независимо, че въпросът му е от прост та по-прост.
Много благодаря на колегата, който е пуснал снимките с М-тех пружините, за да се види разликата. Не знам с какъв мотор е Е34 и дали М-тех пружините, които е сложил, са точно за тоя мотор, не знам доколко оптическата измама от различните джанти влияе на преценката на разглеждащия снимките (ето ви още неизвестни в уравнението, за което ви се извинявам), но му благодаря за отзивчивостта и адекватното мнение.

- georgipass
- младши ентусиаст
-
capricorn написа:Колега, питах с колко свалят М5 3.6 пружините, това ми беше въпроса.
Значи колега, колата от която са свалени пружините беше с М50Б25 с М-тех окачване (VesoPesa може да потвърди

Видимо разликата е поне 5 см във височината , просто разликата в твърдостта е обуславяща за това колата да слезе надолу 25-30мм а не 50 мм примерно

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
capricorn написа:Колега, питах с колко свалят М5 3.6 пружините, това ми беше въпроса.
Колега,
започваш леко да дразниш всички. Пусна ти се таблица от АУТОДАТА, 3 - 4 човека споделиха и лични впечатления. Други ти казаха, че е възможно да се смъкне колата с по-малко сантиметри, ако си със стари 20 годишни пружини. Не мога да разбера каква повече информация търсиш и защо по дяволите не вярваш на АУТОДАТА????? Това е реномирана и платена програма използвана от много автосервизи и то сериозни.
Освен да премерим някоя 20-ка с оригинални пружини и после някой колега с м-тех окачване и той да премери та да видиш снимки?
На всичкото отгоре дори и да се мери и снима данните ще са опорочени от износените пружини, освен ако не са сменени скоро. Т.е. 1000 неизвестни.
Най-лесно е купуваш си чисто нови М-тех пружини - предни и задни. Колата ти пада с 2.5 см от фабричното и си джиткаш.
Следващия вариант, купуваш си чисто нови пружини Weitec, Eibach, FK, - 35mm отпред и - 10мм отзад и си караш. (няма нужда от смяна на аморт)
Трети вариант не се занимаваш със смяна на пружините и продължаваш да си гледаш 1 педя разстояние между предния калник и гумата.
Това е. Ако не ти харесва нито един от тези варианти пускаш колата в продава и минаваш на друга марка/модел.
Готово. Темата може да се заключи според мен.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Халелуя.
П.С. Никъде не съм питал за друго освен за заводски данни.
След като темата според някои хора е изчерпана, кой съм аз да казвам дали е така или не, нито пък някой друг, който може и да има какво да каже...
П.С.2. Аутодатата ако е "надежден източник" значи аз съм американски астронафт, който мечтае да лети в руска ракета, втора резерва.
П.С. Никъде не съм питал за друго освен за заводски данни.
След като темата според някои хора е изчерпана, кой съм аз да казвам дали е така или не, нито пък някой друг, който може и да има какво да каже...
П.С.2. Аутодатата ако е "надежден източник" значи аз съм американски астронафт, който мечтае да лети в руска ракета, втора резерва.
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Иво както винаги краен...
В духа на темата, ама сериозно дали може някой да ми каже колко мм от оригиналното сваля е таа пружина Вайтех дето съм си сложил? Не ме питайте как си я сложил, без да знаеш какво слагаш, така изпаднаха... Гумите са 225/55/16 и не опират никъде...

"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
44 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3