Трябва ми доктор .....
Модератор: Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
Трябва ми доктор .....
Здравейте колеги,
Не съм писал от доста време тук-просто нямам време ,а и не съм имал проблем ,но от месец някъде имам следният проблем с моята колица, която вече е на заслужени км - 513 000 и май горката и е време да се пенсионирана, ама аз още не е пускам ...
)) И така основно към проблема. От месец някъде сутрин като е запаля колата мирише на суров бензин и прекъсва -работи все едно е бедна сместа и като подаваш повече газ с педала започва да припуква -това е на бензин . Колата е карам на ГАЗ иначе вече повече от 300 000 км. Ще кажете свещи и бобини и т.н. - не започвайте с това и моля, спестете си съветите в тази насока - знам всичко за ГАЗ-та и основният принцип за да работи колата перфектно на ГАЗ е ИЗПРАВНА ЕЛ.СИСТЕМА .Имаш ли пробив някъде -било бобина, стари свещи, филтър -гориш -има пукане и т.н.
Така ..Сега да се върнем на проблема ,който го прави колата когато е студена и на БЕНЗИН. Когато загрее започва да работи по-добре на бензин -т.е пали по-добре на бензин , но това с паленето всяка сутрин на студено и на бензин и това глъхнене е адски досадно . Ходих на диагностика -уж програмата Бошовска а и нали и системата на Е34-ката е бошовска - трябваше да покаже нещо .... На такива глупости се наслушах,че ... предпочитам да Ви ги спестя за да не се смеете .То не бяха датчици , то не бяха стъпкови моторчета, че даже и съм имал прегорял клапан ,а най-наглото беше, че съм за нов електронен блок !!! Според мен електронният блок ще е последното нещо,което ще се скапе в тази кола а, колкото до прегорял клапан - интересно ако имах такъв , нали компресията щеше никаква да е няма ,а тя е 11,5 на всички цилиндри ,а и си мисля,че ако имах прегорял клапан щеше да има проблем и при работа на ГАЗ.Двигателя е М50 .
Първо моля за предложения за кадърен сервиз в рамките на Пловдив или околността ,където да ми диагностицират правилно и да дадат някакви насоки,а не така на сляпо - сменяй това ,сменяй онова .Не бих искал да играя в тези филми . По принцип не съм жалил пари за колата, защото аз пътувам много и искам всичко да е перфектно и колата никога не ме е оставяла на пътя . Дори пишейки тези редове преди часове си взех колата от ревизия на ходовата част ,където за смяна на
ремъци и ролка на климатика, перка климатик-тази,която е пред радиатора на климатика , биалетка-лява , втулка хебел, смяна централна щанга, смяна лява щанга к-т, носач и стенд заедно с труда съм платил 750 лв. Но така и не успяха да дадат ясно становище относно това прекъсване на бензин ...
Чакам предложения и някакви идеи за решаване на проблема .Предварително Ви благодаря !
Не съм писал от доста време тук-просто нямам време ,а и не съм имал проблем ,но от месец някъде имам следният проблем с моята колица, която вече е на заслужени км - 513 000 и май горката и е време да се пенсионирана, ама аз още не е пускам ...

Така ..Сега да се върнем на проблема ,който го прави колата когато е студена и на БЕНЗИН. Когато загрее започва да работи по-добре на бензин -т.е пали по-добре на бензин , но това с паленето всяка сутрин на студено и на бензин и това глъхнене е адски досадно . Ходих на диагностика -уж програмата Бошовска а и нали и системата на Е34-ката е бошовска - трябваше да покаже нещо .... На такива глупости се наслушах,че ... предпочитам да Ви ги спестя за да не се смеете .То не бяха датчици , то не бяха стъпкови моторчета, че даже и съм имал прегорял клапан ,а най-наглото беше, че съм за нов електронен блок !!! Според мен електронният блок ще е последното нещо,което ще се скапе в тази кола а, колкото до прегорял клапан - интересно ако имах такъв , нали компресията щеше никаква да е няма ,а тя е 11,5 на всички цилиндри ,а и си мисля,че ако имах прегорял клапан щеше да има проблем и при работа на ГАЗ.Двигателя е М50 .
Първо моля за предложения за кадърен сервиз в рамките на Пловдив или околността ,където да ми диагностицират правилно и да дадат някакви насоки,а не така на сляпо - сменяй това ,сменяй онова .Не бих искал да играя в тези филми . По принцип не съм жалил пари за колата, защото аз пътувам много и искам всичко да е перфектно и колата никога не ме е оставяла на пътя . Дори пишейки тези редове преди часове си взех колата от ревизия на ходовата част ,където за смяна на
ремъци и ролка на климатика, перка климатик-тази,която е пред радиатора на климатика , биалетка-лява , втулка хебел, смяна централна щанга, смяна лява щанга к-т, носач и стенд заедно с труда съм платил 750 лв. Но така и не успяха да дадат ясно становище относно това прекъсване на бензин ...
Чакам предложения и някакви идеи за решаване на проблема .Предварително Ви благодаря !
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..
- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
Re: Трябва ми доктор .....
Здравей колега,
Фиуууу че много си писал ама!
Е като не искаш да те насочим, каква е целта на темата и по-специално защо даде всичката тая информация?
Проблемът ти е точно свещи и лули.
Ти пак може да не ми се доверяваш и да си обикаляш сервизите и навсякъде да кихаш по 30 кинта, ама ако ще ползваш форума, то го ползвай на 100%.
Има много теми по тоя въпрос.
Ползвай търсачката.
Аз лично два пъти съм занимавал колегите с тоя въпрос същия и двата пъти излязоха свещи!
Дори вторият път беше преди 2 седмици. Темата ми още е на първа страница. Не можех да приема, че свещи на 20К км могат да приключат, но уви!
Та така.
И за финал ще си позволя съвет към теб: ако търсиш помощ от някой не му тръгвай така:
Поздрави и успех,
Д
Фиуууу че много си писал ама!
sineok_pi4_ написа:...
Ще кажете свещи и бобини и т.н. - не започвайте с това и моля, спестете си съветите в тази насока...
Е като не искаш да те насочим, каква е целта на темата и по-специално защо даде всичката тая информация?
Ти пак може да не ми се доверяваш и да си обикаляш сервизите и навсякъде да кихаш по 30 кинта, ама ако ще ползваш форума, то го ползвай на 100%.
Ползвай търсачката.
Аз лично два пъти съм занимавал колегите с тоя въпрос същия и двата пъти излязоха свещи!
Дори вторият път беше преди 2 седмици. Темата ми още е на първа страница. Не можех да приема, че свещи на 20К км могат да приключат, но уви!
Та така.
И за финал ще си позволя съвет към теб: ако търсиш помощ от някой не му тръгвай така:
sineok_pi4_ написа:... не започвайте с това и моля, спестете си съветите в тази насока...
Поздрави и успех,
Д

- Vasko
- ентусиаст
-
ddddk написа:Здравей колега,
Фиуууу че много си писал ама!sineok_pi4_ написа:...
Ще кажете свещи и бобини и т.н. - не започвайте с това и моля, спестете си съветите в тази насока...
Ползвай търсачката.
Та така.
И за финал ще си позволя съвет към теб: ако търсиш помощ от някой не му тръгвай така:sineok_pi4_ написа:... не започвайте с това и моля, спестете си съветите в тази насока...
Поздрави и успех,
Д
Не са свещи колега, те са сменяни вече ..... Лулите също .... Редовно се сменят още преди да започнат да се омасляват или напукат,защото тогава се получава ефекта с гърмежите ...
По-склонен съм да мисля дали не е дюзи, поради причината, че е карам доста на ГАЗ ,но... Точно за да не гадая търся добър сервиз ...
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Затлачени пикаещи дюзи или нещо по газоразпределението ако все пак отпаднат обичайните заподозрени.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- Vasko
- ентусиаст
-
А колеги сервиз някъде където наистина да направят правилната диагностика ?
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
Ми като знаеш всичко щеше да знаеш че се кара с малко газ в бензина , че се пали на бензин , че е хубаво да изгориш 10 литра бензин на 2 3 хил км .
Щеше да знаеш че дюзите са ти аут вече , щеше да си купиш 6 бр ио да си перкаш , щеше да си замериш и ламбда сондата щото 140 процента не работи , умряла е на богата смес и сутринта като запалиш става мармалад .
Откачи сондата от буксата , смени си дюзите и си карай . И замери компресия докато си слагаш свещите бриск за газ.
Щеше да знаеш че дюзите са ти аут вече , щеше да си купиш 6 бр ио да си перкаш , щеше да си замериш и ламбда сондата щото 140 процента не работи , умряла е на богата смес и сутринта като запалиш става мармалад .
Откачи сондата от буксата , смени си дюзите и си карай . И замери компресия докато си слагаш свещите бриск за газ.

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- Vasko
- ентусиаст
-
ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ написа:Ми като знаеш всичко щеше да знаеш че се кара с малко газ в бензина , че се пали на бензин , че е хубаво да изгориш 10 литра бензин на 2 3 хил км .
Колега, относно карането на бензин - ами ще ти кажа,че всяка седмица слагам по 30 лв. бензин и заминава -сам си прави извода....Дори зимата постоянно е карах на бензин ,защото тук в града вечер като излизам и са къси разстоянията и докато загрее и на ГАЗ нямаше смисъл ,а и вече съм сметнал ,че дава ОГРОМЕН РАЗХОД зимата на ГАЗ при студена ,затова само бензин. На месец въртя по около 2-3000 км.на ГАЗ. Не е като да не е карам на бензин ,ама по-скоро ми се струва, че ще сменям бензиностанцията. Взех да слагам от скоро от това Екто-то уж по-хубаво ама май повече скапва колата .Мисля в понеделник да и думна 100 октана за 100 лв. и ще пробвам с някаква добавка за гориво и ще пиша за резултата след това....Мисля да е покарам 1000-2000 км така да видим какво ще се случи ?
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Вадиш и на ултразвук дюзите.Караш не караш на бензин рано или късно заминават помиришат ли газчица.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- Vasko
- ентусиаст
-
Колеги, значи всички сме за дюзи нали?
Не е електронен блок ?-според мен това ще е последното нещо,което ще умре в този автомобил...
Не е електронен блок ?-според мен това ще е последното нещо,което ще умре в този автомобил...
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
sineok_pi4_ написа:Колеги, значи всички сме за дюзи нали?
с уллтра звука ще им таковаш таковата. мога да ти дам едни за проба , но все пак си замери сондата...
мултицетчето , о,1-1волт. след 2 3 5 мин ако не ги мени е ясно...има реле за подгрева на сондата - оранжево при еку. виж го дали чатка .
не са дюзи . а мое и маркуча да се цепнал на моторчето под колектора или големия..виж и дебитомера.

- Vasko
- ентусиаст
-
ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ написа:sineok_pi4_ написа:Колеги, значи всички сме за дюзи нали?
с уллтра звука ще им таковаш таковата. мога да ти дам едни за проба , но все пак си замери сондата...
мултицетчето , о,1-1волт. след 2 3 5 мин ако не ги мени е ясно...има реле за подгрева на сондата - оранжево при еку. виж го дали чатка .
не са дюзи . а мое и маркуча да се цепнал на моторчето под колектора или големия..виж и дебитомера.
Колега ,ти от ЯМБОЛ ли си ? Може и да се разходя другата седмица към теб да видим какво може да се направи пък после каквото трябва ще почерпим -то ми е близо пък и сега нали вече има магистрала ....
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
съм ама не съм там , в Сф съм.

- Vasko
- ентусиаст
-
ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ написа:съм ама не съм там , в Сф съм.
Ами значи ще си направим разходка до София

- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
Ами нямам никакво време в момента , плюс това не ги разбирам нещата .
Казах ти кво да видиш и изчакай специалист с 20ка някой да се изкаже също кво мисли.
Казах ти кво да видиш и изчакай специалист с 20ка някой да се изкаже също кво мисли.

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ написа:sineok_pi4_ написа:Колеги, значи всички сме за дюзи нали?
За ултра звука съм съгласен-по-добре ги хвърли,защото им заминава покритието.Но нищо не ти пречи да им погледнеш цвета и да разбереш каква е сместа.
За сондата няма начин да е тя-докато не загрее до 300 градуса,ДМЕ работи по таблични дани,а проблема е при палене на колата.
За дюзите може да пробваш със смес от 500мл газ за лампи и 300мл спирт на 20литра бензин.

21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2