Купувам си кола и се нуждая от съвет

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Купувам си кола и се нуждая от съвет

Мнение от ademar » 08 Юли 2006, 22:01

Здравейте.Поработих и сабрах пари да си купя кола.Баба ми е инвалид 1ва група и мога да я вкарам на нейно име и да спестя около 1500-2000 лв ддс.Има само 1 проблем.Както знаете за инвалид има ограничение 1.8 и 100 конски сили.
Спрях се на БМВ 316 или Ауди 80 1.8s.
Мене по принцип баварката ме кефи доста повече,но от много теми прочитам,че двигателя е малък за такова купе,че не върви хубаво,че не работи добре на газ.
От като взех книжка съм карал една стошена жигула комби.Колата не ми треа за неква бегачка,само да кажем да ходя до Студентски и някой път да кача некое к**ва :mhihi:
При сички положения ще треа да карам да газ.
Има още един проблем.Тия БМВ 316 2/3 врати са 101 конски сили(не се вписва май)-и не съм сигурен дали няма некъв начин да прееба митницата.човека който ги вкарва ми е роднина но още не съм говорил с него ,щото е в чужбина.
Ще съм благодарен на всеки който може да ми помогне.Аз от коли не разбирам никак(само дето от последните дни съм прегледал почти сички форуми)
А за БМВ тата След коя година е двигател М43 ,разбрах че е по добър :help:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 08 Юли 2006, 22:51

M43 e по добре но не става на инвалид ,трябва да е М40 той е 99 коня ... не е лош мотор ако е запазен ,но да караш БМВ е скъпичко удоволствие ,направи си сметката добре ,попрочети из форума

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavareza » 08 Юли 2006, 22:59

М43 заменя М40 в края на 93 година, септември ако не се лъжа, конете му са 102 за 1.6. Но отзивите за М43 на газ не са добри, както споменаха колеги. Иначе познавам хора с М40 които безпроблемно движат с обикновени газови уредби.
Колата на която си се спрял никак не е тромава. Това са мнения на колеги, които карат шестцилиндрови машини, за тях е разбираемо ;)...
Уважавай това което имаш, защото утре може да го нямаш!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 4akala » 09 Юли 2006, 2:42

Да,Е36 compact(това имаш предвид,нали?2/3 врати) М40 е добър избор,но въпросът е къде ще я сложиш тая газова бутилка,все пак това е хечбек и в багажника няма много място(а и ще стои грозно).Двигателят работи без проблеми с обикновена газова у-ба,както казва колегата,въпреки всички критики към този модел от фанатизирани идолопоклонници на марката(засрамете се!):mhihi:;)Абе най-добре си помисли трябва ли ти изобщо такава кола и ще можеш ли да я подържаш,защото поддръжката е наистина скъпа!
Аудито няма какво да го коментираме-грозно отвън,грозно отвътре,с голямо и тежко купе...,верно че май не ръждясва ама е ГРОЗНО!!!
No fear, no pain/Nobody left to blame
I'll try alone/Make destiny my own
I learn to free my mind
Myself I now must find
Once more...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 09 Юли 2006, 8:35

Пич, според мен за съжаление никоя бензинова модификация на Е36 не може да мине на инвалид, защото всичките са над 100 коня.
Единственият вариант е 318 tds - 90 кончета е машинката и работи като пушка. Може и чипче да му нашиеш понататък. Шукария ти казвам. Даже ги има и в "компакт" вариант, което пък е още по-добре заради теглото на купето. Проблемът е, че струват парички, не се намират много читави. Според мен за един дизел е много важно да е поддържан, както си требе и нема да има дертове с него.
Те това е от мен. :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Alexi » 09 Юли 2006, 9:43

М40Б16 става на инвалид 100%

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 09 Юли 2006, 10:03

ей турбо, има и баварки под 100 коня!!!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 09 Юли 2006, 11:19

Тъкмо гледам в Аутодатата какво пише... Има някаква ограничена серия на М40-ката Б16 дето е слагана на Е36 между 91-93 и наистина е 99 коня, но има и една тънкост - през същия период е слаган и 102-то коня. Така, че колегата е най-добре да се консултира с неговия познат на митницата, защото съм сигурен, че обозначението на моторите в най-добрия случай ще е страшно близко и не се знае на митницата кое как ще се разтълкува. Ако някой е вкарвал Е36 на инвалид нека каже.

ПС: Новаче, говорим за Е36 все пак и за това вариантите са ограничени. Иначе има баварки по-малко от 100 коня разбира се... да речем БМВ 1602 и 1502 ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Alexi » 09 Юли 2006, 13:30

ами аз казах вече ама коментирате все едно нищо не съм казал .. баща ми кара Е36 316 на инвалид ,ТАКА ЧЕ М40Б16 СТАВА НА ИНВАЛИД(ЗА 2РИ ПЪТ С ГЛАВНИ БУКВИ ПЪК ДАНО ГО ВИДИТЕ ТОЗИ ПЪТ)

Назад към E36