ПРОБЛЕМ : Fuel pump fault
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
ПРОБЛЕМ : Fuel pump fault
Здравейте , днес сутринта колата неискаше да запали , просто върти и това е . Дава ми следната грешка : Fuel pump fault , опитах се за да я запаля 2-3 пъти и не успях ,след което се обадих на мой познат,който ме посъветва да почукам по прага ( под шофиорската седалка се намирал горивния филтър) и колата запали . Моля за някакви предположения каква би могла да е причината за тази грешка . Благодаря предварително !
П.С. Колата е BMW 525 D 2005 автоматик .
П.С. Колата е BMW 525 D 2005 автоматик .
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Re: ПРОБЛЕМ : Fuel pump fault
Случайно да си застрахован в Армеец и да имаш една джиджавка, дето трябва да си я носиш с теб, като имобилайзер?
Колега, преди няколко месеца при мене така се случи с такава грешка. Колата угасна и след това въртеше но не палеше. Чудех се какво да правя но като пробвах отново запали и така до сега без никакви проблем. Възможно е да е имало нещо в нафтата което да е затлачило горивната система. Аз бях наливаш добавка протек за изчистване на дюзи преди това и според някой хора тези добавки разтварят боклуци по горивната система и може да са задръстили нещо за момент. Като за начало прочети каква грешка е записала колата. При мене грешката беше "Ниско налягане на рейката (горивната)". Майстора ми каза че може и датчика на рейката да сдава багажа така че и това може да видиш. Бях пуснал тема с детайли на грешката потърси там за повече инфо.
Tool - Fear Inoculum
Emooo написа:Колега, преди няколко месеца при мене така се случи с такава грешка. Колата угасна и след това въртеше но не палеше. Чудех се какво да правя но като пробвах отново запали и така до сега без никакви проблем. Възможно е да е имало нещо в нафтата което да е затлачило горивната система. Аз бях наливаш добавка протек за изчистване на дюзи преди това и според някой хора тези добавки разтварят боклуци по горивната система и може да са задръстили нещо за момент. Като за начало прочети каква грешка е записала колата. При мене грешката беше "Ниско налягане на рейката (горивната)". Майстора ми каза че може и датчика на рейката да сдава багажа така че и това може да видиш. Бях пуснал тема с детайли на грешката потърси там за повече инфо.
При мен колата запали на 3-4 път и след това не е давала проблем , утре ще я закарам на диагностика и ще видим,надявам се да няма нищо сериозно . Благодаря ти за отговора .
Смени си едната от подкачващите помпи, т.е тази която си "чукнал". Като ти я сменят, накрай да ти проверят дебита на тази в резервоара.
Колеги и аз имам същия проблем. От два дни немога да мръдна от гаража. Къде се намира тая помпа и дали в нея е проблема, изписва ми fuel pump fault.
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
За сега реших проблема! Смених горивния филтър и сложих стария клапан (предния собственик ги е сменял тази година, но филтъра беше доста зацапан), имах около 20 л. нафта налях още 60 и колата запали, грешката също изчезна. Предполагам проблема е в помпата, която прехвъля от единия в другия резервоар. Сега и акомулатора непада. Ще пиша пак след диагностика.
Филтъра няма връзка с паленето. След като изразходиш нафтата и остане с 10-тина литра, тогава ще се прояви проблема. Въпросните помпи се намират:
1 - в резервоара под задната седалка
2 - отвън под колата около шофьорската седалка - скрита е под пластмасова кора,
3 - комън рейл помпата при мотора
Ако не ти се занимава карай го с повече нафта, докато не се предаде окончателно някоя от помпите.
1 - в резервоара под задната седалка
2 - отвън под колата около шофьорската седалка - скрита е под пластмасова кора,
3 - комън рейл помпата при мотора
Ако не ти се занимава карай го с повече нафта, докато не се предаде окончателно някоя от помпите.

- toni
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D '05
А случайно да ти излиза и зъбното колело за скоростната кутия като грешка на айдрайва?
- hol1gans
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d
- Мечтае да кара: М6 G-PoweR
toni написа:А случайно да ти излиза и зъбното колело за скоростната кутия като грешка на айдрайва?
По принцип зъбното колело излиза при паднал акломулатор колега, но може да е и друг проблема
12 мнения
• Страница 1 от 1