Политическа тема за властта, и още нещо

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Re: Политическа тема за, властта и още нещо

Мнение от flame » 11 Юли 2012, 9:57

ukelichko написа:Ами и при Бойко и при комунягите си е едно и също. Просто са различни схемите за крадене на пари. И едните и другите правят разни популистки ходове с цел да се издигнат в очите на простолюдието.

:yes: Най-обективното мнение! :clap: :clap: :clap:
На фона на което ми прави впечатление, че кухите БГ лейки се оплакват от всяко правителство, което е било на власт, а за всяко предходно казват, че е било по-добро :ok:
Но най-важното - не предлагат никаква алтернатива - нито като партия, нито като идея. Или с други думи викат "Долу!" без да знаят как да го вдигнат нагоре :mhihi:

И господ да слезе на земята и да стане премиер - простите селтаци и него ще оплюят и 1001 кирливи ризи ще му извадят. Но няма да видят собствените си кусури, на които в малка или голяма степен се дължи незавидното им положение :dummy:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Политическа тема за властта, и още нещо

Мнение от bum_bum » 11 Юли 2012, 10:16

За мен лично всичко приключва с факта, че името му се споменава във връзка с известни престъпници в миналото.

За пример Мерцедес обмислят да излязат от Ф1 защото Екълстон е бил замесен в корупция. Т.е. за стандарта им не е приемливо името им да се споменава в едно изречение с това на въпросния човек. А това е просто една фирма.

За нас пък е напълно прието човек с много по-лоши прояви в миналото да седи начело на държавата :dunno: И напълно приемаме, че е възможно да има бивш престъпник, който вече не е такъв и сме съгласни да ни управлява и да му поверим всички активи на държавата с упованието, че няма да краде и ще прави всичко в името на нашето благоденствие :kuku:
Изображение

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 11 Юли 2012, 10:27

Видимо е че сивата част на икономиката,хората които смениха анцунзите с бели якички но си останаха същите като умствен капацитет и морални стойности пипат навсякъде и разпределят всичко.Политик--това в БГ е да си пионка и протеже на някой,който ти дърпа конците и в неудобен момент ще те шитне.
Проблемът е че до догодина Кунева ще набере сила,защото и там се очертава едно масирано скупване на силни финансови фигури,които да използват поредния политически месия,сега в нейно лице.
Народът ни е п.тк@,помни колкото един хамстер и вече 6 поредни изборни сесии наблюдаваме един и същ сценарий.Еми и аз да бях в мръсотията наречена политика и аз щях така да се възползвам от късата политическа памет и поведението на лека жена на народа--който му се усмихне и той ляга с него.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 11 Юли 2012, 10:35

Разбира се това правителство е по-добро от предишното . То 3ната коалиция свали толкова ниско летвата че само , те могат да паднат по-долу .
Сегашното правителство работи , но прави грешки и липсва реална опозиция която да го контролира в известна степен .
Премиера на който съм фен , започна да се главозамайва и да говори точно като диктатор , което е странно на фона на това че му пада рейтинга и едва ли ще може сам да състави следващ кабинет .
Без популизъм и купуване на цигани НИКОЙ не може да управлява в БГ , просто защото сме си тъпи овце .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 11 Юли 2012, 10:55

На фона на последните 2 правителства - Царя (центристко) и Тройната коалиция (ляво центристко), това правителство (дясно центристко) е по-кадърно. Страшно много обаче куцат в социалната си политика и това поражда гнева на хората. Устройват държавата, върху жизнената сила на народа.
Най-много ме притеснява и факта, че строейки магистрали, (умишлено) не се обръща внимание на лобиските закони, които се прокарват (изключвам този за горите защото е спорна работата) и се позволява на олигарси да извиват врата на българина чисто енергиино. Например, ако си беше погледнал в закона кво пише за зелената енергия, нямаше да позволи на монополиста да поиска такава цена при положение че НЕК(тоест ние) е задължена да я изкупи. Същата работа и с тецовете от Марица-Изток и най-вече с приятеля му от лукойл.
Като ти отиде 70% семейния бюджет за бензин, ток и топла вода и храна ебем ти магистралата като нямаш пари на едно кино да отидеш да се почувстваш човек, а не роб.
Иначе доста позитивни неща направиха наистина. Трябва да се постараят за да ме спечелят като глас, защото не гласувах за тях на миналите избори. Като цяло обаче, винаги е по-добре бившата номенклатура и ДПС да не са на власт.
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 11 Юли 2012, 10:58

jordanpar написа:Народът ни е п.тк@,помни колкото един хамстер и вече 6 поредни изборни сесии наблюдаваме един и същ сценарий

Не си прав и това е лесно за доказване.
От '89-та насам никоя партия не е спечелила два поредни мандата и това е защото хората ясно виждат, че за пореден път са излъгани и търсят нещо различно. Различното обаче е само на повърхността - Бойко, Симеон, Станишев, Кунева, разните сини разцветки (+ Доган, за къде без него) са едно и също нещо - малка група хора, използваща възможностите на държавата за лично свръхзабогатяване. Като включим огромния брой отказващи да гласуват при на практика отсъстваща разлика между кандидатите, не мисля че има основание "цялото българско човечество" да се обвинява за резултатите от управлението.
Но ако Кунева вземе, че наистина спечели едни следващи избори, което силно ме съмнява, и аз ще кажа - тъп народ, заслужава си управниците.
За късата народна памет питай Иван Костов. Без значение дали е оправдано мнението на хората за него, поне е постоянно - няма място в управлението на страната.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 11 Юли 2012, 12:26

Стига с тая куневица.По продажна и подмолна мижетурка няма в момента на сцената.Да говори 30 минути и нищо да не казва тва е типично за кукла на конци като нея.Само като и видиш кампанията с колко е спонсорирана и от кого ти се повръща от такива.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 11 Юли 2012, 12:32

Този билборд в момента се намира на входа на Несебър. Очаквайте скоро такива и в други градове , но с мааалко по млад Генерален Секретар .
След тази новина http://www.dnes.bg/obshtestvo/2012/07/0 ... las.163220 вече смятам да потърся психиатър - дали пък не съм разбрал новината грешно. :banghead: Б.Б в историята на БГ :banghead: нареден до Ботев и Левски ? :banghead:

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 11 Юли 2012, 12:47

ivoo написа:След тази новина http://www.dnes.bg/obshtestvo/2012/07/0 ... las.163220 вече смятам да потърся психиатър - дали пък не съм разбрал новината грешно. :banghead: Б.Б в историята на БГ :banghead: нареден до Ботев и Левски ? :banghead:

Ако искаш отиди, но аз лично не държа - щото така доволно ме забавляваш с излиянията си :mhihi:
Може би ако беше Станишев щеше да е достоен да е до Левски и Ботев? :winky:
Ако оставим майтапа настрана - естествено, че няма да е до възрожденците ни, а до Желю Желев и останалите политици от посткомунистическата ни история :idea:
Мое лично мнение е, че обикновено е тъпо да се вкарват в историята живи хора, камо ли пък действащи политици, но щом така са го решили... :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 11 Юли 2012, 12:53

ivoo написа:Този билборд в момента се намира на входа на Несебър. Очаквайте скоро такива и в други градове , но с мааалко по млад Генерален Секретар .
След тази новина http://www.dnes.bg/obshtestvo/2012/07/0 ... las.163220 вече смятам да потърся психиатър - дали пък не съм разбрал новината грешно. :banghead: Б.Б в историята на БГ :banghead: нареден до Ботев и Левски ? :banghead:

И до Цар Симеон Велики , викаш :kuku: Много ясно че ще влезе в НОВА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ , само че в учебника е точно до станишев,онова чучело царя и всички след диктатурата на БКП :idea:
ineedmoney написа:На фона на последните 2 правителства - Царя (центристко) и Тройната коалиция (ляво центристко), това правителство (дясно центристко) е по-кадърно. Страшно много обаче куцат в социалната си политика и това поражда гнева на хората. Устройват държавата, върху жизнената сила на народа.
Най-много ме притеснява и факта, че строейки магистрали, (умишлено) не се обръща внимание на лобиските закони, които се прокарват (изключвам този за горите защото е спорна работата) и се позволява на олигарси да извиват врата на българина чисто енергиино. Например, ако си беше погледнал в закона кво пише за зелената енергия, нямаше да позволи на монополиста да поиска такава цена при положение че НЕК(тоест ние) е задължена да я изкупи. Същата работа и с тецовете от Марица-Изток и най-вече с приятеля му от лукойл.
Като ти отиде 70% семейния бюджет за бензин, ток и топла вода и храна ебем ти магистралата като нямаш пари на едно кино да отидеш да се почувстваш човек, а не роб.
Иначе доста позитивни неща направиха наистина. Трябва да се постараят за да ме спечелят като глас, защото не гласувах за тях на миналите избори. Като цяло обаче, винаги е по-добре бившата номенклатура и ДПС да не са на власт.

:yes:
Плевнелиев в интервю , си каза че дори в световен план , зависимостта на политиката от бизнеса е много трудно контролируема . Ясно е че няма как да не се съобразява и с интересите на големите , но ако се претендира за силно управление , трябва да се направи нещо същоствено и в тази насока , защото само това ще докаже че едно правителство е наистина силно .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 11 Юли 2012, 14:31

Според мен това е най- некадърното и неадекватно управление, което някога е имало и силно се надявам никога да няма друго такова. Преди 2 години жена ми остана без работа заедно с хиляди други, щото герберското светило Божидар Нанев реши, че ще прави реформи в здравеопазването. "Реформите" стартираха с бавене на заплати, неплащане на пълен обем възнаграждение и куп други цигании, които никога преди не се бяха случвали; сега след като си намери работа пак предстои да стане безработна, понеже управляващите са решили, че видите ли няма нужда от съществуването на ресурсни центрове за индивидуално обучение на деца с увреждания и с лека ръка е започнала процедура по закриването им.
Как да съм доволен и от какво да съм доволен?! Иначе премиеро си вдигна заплатката двойно без никой да пита, а за народа мотото е "Трай коньо на зелена тревица". Бойковият балон под налягане много скоро ще се спука, вероятно преди следвашите избори, то бива да си душманин на собствения си нареод, ама чак толкоз....
Никой не мое ма връне на селу!

Аватар

Мнение от Хаос » 11 Юли 2012, 15:06

saleen написа:Според мен това е най- некадърното и неадекватно управление, което някога е имало и силно се надявам никога да няма друго такова. Преди 2 години жена ми остана без работа заедно с хиляди други, щото герберското светило Божидар Нанев реши, че ще прави реформи в здравеопазването. "Реформите" стартираха с бавене на заплати, неплащане на пълен обем възнаграждение и куп други цигании, които никога преди не се бяха случвали; сега след като си намери работа пак предстои да стане безработна, понеже управляващите са решили, че видите ли няма нужда от съществуването на ресурсни центрове за индивидуално обучение на деца с увреждания и с лека ръка е започнала процедура по закриването им.
Как да съм доволен и от какво да съм доволен?! Иначе премиеро си вдигна заплатката двойно без никой да пита, а за народа мотото е "Трай коньо на зелена тревица". Бойковият балон под налягане много скоро ще се спука, вероятно преди следвашите избори, то бива да си душманин на собствения си нареод, ама чак толкоз....

по министерствата е така, дойде правителство - сменят всички, хайде наново по конкурси, хайде наново се съзтезавай с нечий човек
щото обществените поръчки за милиони - най-прост пример - за училищни автобусчета за децата - трябва да се отклонят кандидатури, да се опорочи тръжната процедура чрез манипулация на офертите и условията и да се награши стабилно, щото тея С класи не се купуват току-така...
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 11 Юли 2012, 15:41

Аз само мога да допълня, че по същия некадърен начин биха ни управлявали и други сикаджий- колеги на Боко! Догодина да се кандидатират маргините и да ги изберем- ще си живеем пичовската ве.............. :mhihi: .
Незнам за какво ги нищите само тия теми- то фактите сами говорят- положението не е зле, то е направо плачевно! Освен едните улички и няколко км магистралки, друго йок, всичко стана златно- народа бачка за сметки и храна в голямата си част............ Аве направо е пушка всичко ве.................. :banghead:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 11 Юли 2012, 15:51

Добре де, ревете от Бойко, ама представяте ли си сега да ни управляваше станишеф или кунева?

Когато всички тичаха ние пълзяхме, сега всички като вървят със забавено темпо, ние се опитваме да ходим, така че не толкова черногледо.
има нужда от реформи във всички сфери, очевидно никой не иска да ги направи, ами по-добре 1 който има топки, да се заеме, а не разни полу-педе-раси. дали са способни или не - поне евала му правим, че поне на високо не им цепи басма - 3ма министри на здравеопазването, 2ри на икономиката...
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

Аватар

Мнение от Хаос » 11 Юли 2012, 16:16

Doberman_vas написа:3ма министри на здравеопазването, 2ри на икономиката...

другите също сменяха министри
това си е просто ПР и оправдание, че не е свършена работата, за която сме ги избрали
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата