Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Alexch написа:Bavarcho написа:Само дето 98% от тея дето са с пробег под 170 - 180хил. са били на 300+хил, но блаженни са вярващите... за това когато човек пусне хубава кола, пазена, подържана на истински около 200хил. на малко по-висока цена няма кой да я оцени... после ревете, че нямало хубави коли в БГ и всички търговци били мошеници...
Е ае стига сега... ти написа, че 98% от Е90 на по 6-7 години са по на 300+к и то 2.5 бензин. Май не си обърнал внимание в кой раздел е темата.170-180к до 200 си е съвсем нормално за 325и, но въпроса е в какво състояние е. Износването дори е показател за автентичността на високия пробег.
Мда... първите Е90-ки почти всички са над 250 - 300хил. (не съм посочвам мотор) Трудно е да повярваш, но е така.
Особенно италианките са с доса голям пробег.
А когато той е навъртян предимно извънгадско трудно ще познаеш по изхабяването.
Само дето като пуснеш кола на 200хил. дори 15 годишна интерес нула...

- galant
- младши ентусиаст
-
- Кара: само Месершмити
ShoxXx написа:Поне с 3000лв надолу би трябвало да е цената. Ако се навие за тези пари - ок, но така или иначе колата няма фаровете с лупи и ксенон, няма темпомат, преди фейслифт е, джантите не са нищо особено и си е на 200000км. При козметичните забележки и по интериора забележки някак си не ми се струва удачно да се купува кола за тези пари на тези километри. Има 330-ки E46 на поне 50 000км по малко и с много запазен интериор.
Колега,направо ставаш смешен.Преди фейса била,джантите не са нищо особенно,200к,не знам си кво,ама тя и цената не е нищо кой знае какво.Искаш за 14к да вземеш е90 2.5и

Колега,щом ти предлагат сервиз,отивай,гледай и ако всичко като цяло е ОК и колата ти харесва,вземай.той човека 100% ще ти коментира цената,така или иначе и без това е добра като цена.
Поздрави и успех с покупката

Ама вие много лесно палите нещо. Чета си постовете и не виждам да съм засегнал някого, ама айде по-леко с обръщенията.
Качена е обявата, колегата е написал, че колата има вътрешни и външни забележки, не виждам какво лошо има тази кола да се купи за 15000лв. Обосновал съм се защо мисля така. Ако въпросът е да купим BMW просто защото е BMW ок - айде да купим първото. Нали тук това се дискутира - обявите. За мен тази кола по обява е ок, но след като има забележки, ако я купивам аз повече от 15 000 не бих дал. Това за ретро парадите е смешно изказване.
Качена е обявата, колегата е написал, че колата има вътрешни и външни забележки, не виждам какво лошо има тази кола да се купи за 15000лв. Обосновал съм се защо мисля така. Ако въпросът е да купим BMW просто защото е BMW ок - айде да купим първото. Нали тук това се дискутира - обявите. За мен тази кола по обява е ок, но след като има забележки, ако я купивам аз повече от 15 000 не бих дал. Това за ретро парадите е смешно изказване.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Мисля, че се разбрахте кой какви виждани има за покупката на кола, сега само по темата. Който иска да купува си знае сметката и може да прецени дали и колко ще свали от цената.
Never mistake motion for action...
- galant
- младши ентусиаст
-
ShoxXx написа:Ама вие много лесно палите нещо. Чета си постовете и не виждам да съм засегнал някого, ама айде по-леко с обръщенията.
Точно това исках да кажа колега,според забележките и цената на колата,но да говорим за 14-15к ми се вижда смешно,това е мое виждане.Да не забравяме че днес сме купувачи,утре продавачи

- Bavarcho
- Пантерчо
-
А дали продавача не си е съобразил цената със забележките?
Това не е магазина където всички са на една цена отиваш и започваш да сваляш от цената заради нещо. Има по-скъпи и по-евтини коли, като цената е съобразена със състоянието.
Е това се чудя как не можете да го проумеете
Това не е магазина където всички са на една цена отиваш и започваш да сваляш от цената заради нещо. Има по-скъпи и по-евтини коли, като цената е съобразена със състоянието.

- galant
- младши ентусиаст
-
Bavarcho написа:А дали продавача не си е съобразил цената със забележките?
Абсолютно си прав,това се мъча да обясня!
- georgivar
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 328i Touring '96
Нямам конкрветен пример за показване, но ме интересува 3-годишна 3-ка за 30-тина хиляди на около 150 хиляди смислена покупка ли е? Комби с кожа и навигация. Горе долу около тая сума започва обявите в германия. Километрите са много, могат ли да се очакват проблеми сериозни ако колата е със сервизна история?
- Shadowed
- младши ентусиаст
-
- Кара: 992 turbo, G30 540ixdrive.
georgivar написа:Нямам конкрветен пример за показване, но ме интересува 3-годишна 3-ка за 30-тина хиляди на около 150 хиляди смислена покупка ли е? Комби с кожа и навигация. Горе долу около тая сума започва обявите в германия. Километрите са много, могат ли да се очакват проблеми сериозни ако колата е със сервизна история?
Не са много километрите

- Bavarcho
- Пантерчо
-
Купи си от БГ десет годишна на половината цена и на почти половината километри 

Не че нещо ама за тези пари са premium selection, на доста по-малко километри и с гаранция 

Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV
- Leon
- старши ентусиаст
-
На 3г. премиум селекшън за 30к
Може, но евро...

Leon написа:На 3г. премиум селекшън за 30кМоже, но евро...
Точно лева може

Два примера:
320и 2010
316д 2009 декември

Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV
- Leon
- старши ентусиаст
-
Тия коли ги продават от 1г, бяха с 10к по-скъпи, но са напълно базови и трудно продаваеми... Иначе, да, съгласих се, че ги има, но са по-скоро изключението, което потвърждава правило.
- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
Leon написа:Тия коли ги продават от 1г, бяха с 10к по-скъпи, но са напълно базови и трудно продаваеми... Иначе, да, съгласих се, че ги има, но са по-скоро изключението, което потвърждава правило.
Въпрос на приоритет,но има доста примери за премиум на около 30к лв-всеки избери за себе си дали екземпляр под 50к км бедно оборудван или богато оборудван на над 150к км...
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue