Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (2) - (архив)

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

Мнение от cHaunepucTa » 07 Юли 2012, 22:03

Bexim написа:
Bavarcho написа:
Bexim написа:
pepi_sky написа: ....

Какво да гледаш - един сигурен признак е уплътнението на шофьорската врата - разръфва се и се къса след 300к км.. а на повечето е яко разръфано..

Като почнете това ставало на толкова километра онова ставало на толкова... и по какво съдите по една видяна кола.
;)
п.с. За това, че 90% са над 350хил. си напълно прав.

За това казах, че е `признак` Аз не бих си купил кола с цъфнало уплътнение! Пак казвам, това са ориентири... На въпросната е46-ца, не беше цъфнало, а е над 300..
Колега, не се познаваме, за да знаеш колко коли съм гледал в последните 2-3 години.. Поназнайвам малко и за БМВ-тата, нищо, че не пиша често, а само чета простотиите във форума.. :mhihi: С най-добри чувства, разбира се! :yes:

Ами моето уплътнение на шофьорската врата е "цъфнало", обаче...искам да дойдеш да я погледнеш от близо колата и да ми кажеш на колко километри е...да видим дали ще познаеш :yes:

ПС:
Това не е критерий, още по-малко е критерий износената топка на лоста или педалите. Това са малко приказки от..1001 нощ. Зависи как е карана колата, зависи тия неща дали са сменяни от предишния собственик...и за лоста...зависи колко се е потяла мазната ръка на турчина-германец преди да продаде колата :lol:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RaHzElChO » 07 Юли 2012, 22:35

dr.peshev написа:
BMW_1914 написа:
RaHzElChO написа:
hacker4eto1 написа:Момчета мога ли да ви помоля да дадете един линк от тубата да добия представа как звучи един двигател на 328ci ,че утре ще ходя да гледам една кола а дори не съм виждал пред мен такова нещо камо ли да знам как звучи :) :dunno: :dunno:

Това е за бисерите, а ти по-добре се ориентирай към друга марка. От кола до кола има много разлика, казваш, че клипчето върши работа? Дори диагностиката не показва на 100%, а ти по звук ще купуваш.....

:mhihi: :mhihi:
извинявайте ама .... не се сдържах :
:OT: сори пич, ама дано поне когато избираш жена си, не искаш мнение от някой форум :banghead:

Съжалявам за :OT: , ама и аз не се сдържах-Защо съдите така човека,ако някой я е пробвал вече(жената),ще може да изкаже компетентно мнение!Риска да сгреши ще е минимален,че с тези превъртяни километражи човек никога не знае! :bchug:

Тук става дума, че колегата иска някой да му даде линк от youtube, за да разбере какъв звук има желаната от него кола, която утре ще ходи да гледа. Е, извинявай, това момче не е за тази марка! Не може да искаш гъзарееш с БМВ Е46 купе, бензинов шестак и да искаш помощ във форума за клипче, от което ще разбере как звучи колата, за да знае въпросната дали става или не. Това граничи не с безумие, а с фантастиката! Е такива хора после карат с 18-ки джанти, но със зимни гуми или с такива дот 2003 и на протектор, лампата винаги свети, но гъзарията е на лице.
36922
rve написа:БМВ не е просто марка автомобил, БМВ е идея, страст, съдба.

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Мнение от hacker4eto1 » 07 Юли 2012, 22:46

Цтцтцт тва ,че съм невеж в това не значи ,че трябва така да се еб*****е с мен... не съм карал такава кола ясно ...спирам с глупостите явно приказката за българските форуми важи с пълна сила.. "питаш нещо и ти отговарят колко си Тъп".... :banghead: :banghead: :banghead:
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

Мнение от Gqbriel » 07 Юли 2012, 23:04

hacker4eto1 написа:Цтцтцт тва ,че съм невеж в това не значи ,че трябва така да се еб*****е с мен... не съм карал такава кола ясно ...спирам с глупостите явно приказката за българските форуми важи с пълна сила.. "питаш нещо и ти отговарят колко си Тъп".... :banghead: :banghead: :banghead:

виж до някъде имаш право ,значи след като ще купуваш кола имаш книжка и си голям човек.Никой не се опитва да те обиди убеден съм,но да искаш клип от мрежата за звук на кола е несериозно,замисли се колко смешно звучи
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 245

Мнение от dido0o``` » 08 Юли 2012, 8:19

Gqbriel написа:
hacker4eto1 написа:Цтцтцт тва ,че съм невеж в това не значи ,че трябва така да се еб*****е с мен... не съм карал такава кола ясно ...спирам с глупостите явно приказката за българските форуми важи с пълна сила.. "питаш нещо и ти отговарят колко си Тъп".... :banghead: :banghead: :banghead:

виж до някъде имаш право ,значи след като ще купуваш кола имаш книжка и си голям човек.Никой не се опитва да те обиди убеден съм,но да искаш клип от мрежата за звук на кола е несериозно,замисли се колко смешно звучи

offtopic: Най-малкото че сам може да провери в youtube как звучат 328. Има клипове безброй, повечето сигурно са в перфектно състояние от към двигател(звук).

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: BMW

Мнение от ilia1984 » 08 Юли 2012, 8:28

dido0o``` написа:
Gqbriel написа:

offtopic: Най-малкото че сам може да провери в youtube как звучат 328. Има клипове безброй, повечето сигурно са в перфектно състояние от към двигател(звук).

Колегата RaHzElChO е прав такива като въпросното "хакерче" дето нямат още и книжка :driving: карат повечето хора да си мислят че този които кара BMW е някой селски идиот или най малкото от краен квартал на по голям град това слага под общ знаменател всички нас и едвали не ни мислят за пишман шофьори които засичат другите и скачат на "селски бой" на всяко кръстовище ! Тези хора са вредни за нашата любима марка и за самите тях!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 08 Юли 2012, 9:43

ilia1984 написа:Колегата RaHzElChO е прав такива като въпросното "хакерче" дето нямат още и книжка :driving: карат повечето хора да си мислят че този които кара BMW е някой селски идиот или най малкото от краен квартал на по голям град това слага под общ знаменател всички нас и едвали не ни мислят за пишман шофьори които засичат другите и скачат на "селски бой" на всяко кръстовище ! Тези хора са вредни за нашата любима марка и за самите тях!

Е как пък успяхте толкова бързо да му направите психологически профил на момчето, че е селяндур, батка по сфетофарите и т.н. само щото иска да разбере как звучи някакъв мотор... Поведението ви е доста по-агресивно от неговото и някак повече се доближавате до профила, който му натресохте...

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 08 Юли 2012, 10:40

... то па щото е много трудно да напишеш "328ci" в тубата и да се скъсаш от гледане на клипчета и да не питаш за такива неща..... :banghead:
Si non confectus, non reficiat.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320d

Мнение от outworld » 08 Юли 2012, 12:32

pampo написа:
ilia1984 написа:Колегата RaHzElChO е прав такива като въпросното "хакерче" дето нямат още и книжка :driving: карат повечето хора да си мислят че този които кара BMW е някой селски идиот или най малкото от краен квартал на по голям град това слага под общ знаменател всички нас и едвали не ни мислят за пишман шофьори които засичат другите и скачат на "селски бой" на всяко кръстовище ! Тези хора са вредни за нашата любима марка и за самите тях!

Е как пък успяхте толкова бързо да му направите психологически профил на момчето, че е селяндур, батка по сфетофарите и т.н. само щото иска да разбере как звучи някакъв мотор... Поведението ви е доста по-агресивно от неговото и някак повече се доближавате до профила, който му натресохте...

И аз мисля така. Момчето зададе тъп въпрос - хубаво. Обаче вие вече научихте с какви джанти кара, колко зарежда, че скача да се бие по светофарите. :banghead: :banghead: Стегнете се малко, големи разбирачи станахте. Всички сме били неуки, нека си помагаме :bchug:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RaHzElChO » 08 Юли 2012, 12:42

outworld написа:
pampo написа:

И аз мисля така. Момчето зададе тъп въпрос - хубаво. Обаче вие вече научихте с какви джанти кара, колко зарежда, че скача да се бие по светофарите. :banghead: :banghead: Стегнете се малко, големи разбирачи станахте. Всички сме били неуки, нека си помагаме :bchug:

Аз не твърдя, че съм разбирач, нямам 1000+ мнения и не съм на всяка манджа мерудия и не съм съгласен да слушам такива неща по мой адрес. Прочети отново какво е написал товек и тогава прави заключения. Тук не говорим за неук, който се нуждае от помощ, а за някой, който е много далеч с идеята си за шофьор и собственик на автомобил, лачено BMW купе! После защо има схващане, че всички комплексари карат BMW. Сигурно има много факти и доказателства за това, никой не го е измислил, защото не харесва BMW.
Сега Dimitroff ще влезе и ще изтрие последните 10 мнения и приключваме с offtopic.
36922
rve написа:БМВ не е просто марка автомобил, БМВ е идея, страст, съдба.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 04' 330ci M-sport 2

Мнение от jumjumski » 08 Юли 2012, 15:02

От къде тая злоба бе колеги,трудно ли беше да кажете на пича,че това клипче няма да му помогне с нищо и най-добре да забере някой разбирач с него...

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Мнение от hacker4eto1 » 08 Юли 2012, 15:14

jumjumski написа:От къде тая злоба бе колеги,трудно ли беше да кажете на пича,че това клипче няма да му помогне с нищо и най-добре да забере някой разбирач с него...

Няма Проблеми ... радвам , се че допринесох за всеобщият смях във форума еи така просто за разнообразие на глупавите въпроси които се питат ...
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 08 Юли 2012, 15:54

http://www.capital.bg/politika_i_ikonom ... tiri_gumi/

Хората във форума са отзивчиви и толерантни според нетуърк администратора Георги Танев: "Когато се появи нов човек с въпрос по тема, по която вече е писано, никой не му казва "ползвай търсачката", а му обяснява още веднъж. И когато искаш да покажеш нещо, с което се гордееш - снимка например, няма автоматично да те критикуват колко е зле, както в други форуми, а ще ти кажат "браво".

Ако някой иска може да прочете цялата статия...

п.с. hacker4eto1 пиши ми ЛС да ти кажа още каквото не знаеш ;)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от evgeni.stefanov » 08 Юли 2012, 16:27

Здравейте, това ми е първото мнение във форума и се надявам да не кажа някоя глупост и да ме грабнете както колегата по-горе. Моля за мнението на някой с по-набито око от мен относно този автомобил

http://www.cars.bg/u729841

Благодаря на отзовалите се!

Потребител
Аватар

Мнение от dimitarvvv » 08 Юли 2012, 19:38

Здравейте, колеги :) Предстои ми да купя първата си кола и съм хвърлил око на Е46. Само че имам малко нужда от помощ, защото се чудя между два двигателя.
Приготвил съм 6000лв за колата и имам още някой лев за последващите разходи. На екстрите въобще не държа, така че мисля, че ще успея да се вместя в бюджета.
Много се колебая между 318i - 118 к.с. и 320d - 136 к.с. Моля не подхващайте традиционния спор дизел-бензин, не е това идеята.Та имам 4 въпроса, ако можете да ми помогнете.

1. За вървежа - разликата в обема е съвсем символична, а 18-те коня усещат ли се във вървежа? Все пак си е старичък дизела и не е пъргав като по-новите.

2. За разхода - до колкото четох във форума, бензина ще гори 7-7.5 извън и 10-10.5 градско, а дизела - 5-5.5 извън и 7.5-8 градско (говоря при нормално каране в града и 120-130 извънградско)

3. За поддръжката - знам, че на дизела е по-скъпичка, но колко излиза едната и колко другата? Какво се обслужва и колко струва?

4. За ремонтите - като чета мненията, виждам, че и тук важи правилото - дизелът се чупи по-трудно, ама после поправките са ужасно скъпи. Проблемните неща при дизела са помпата (700-800лв), турбото (700-800лв) и демпферния маховик (1000-1200) лв? А при бензина какво се чупи и колко струва да се оправи?

Доста неща изчетох, но искам да ги обобщя и да ми се доизяснят. Благодаря ви предварително!

ПредишнаСледваща

Назад към E46