Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (2) - (архив)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
Bexim написа:pepi_sky написа: ....
Какво да гледаш - един сигурен признак е уплътнението на шофьорската врата - разръфва се и се къса след 300к км.. а на повечето е яко разръфано..
Искаш ли да дойдеш и да видиш кола на 220хил. (истински километри, както казваш с перфектна сервизна история) с разръфано уплатнение?
Като почнете това ставало на толкова километра онова ставало на толкова... и по какво съдите по една видяна кола.

п.с. За това, че 90% са над 350хил. си напълно прав.

- jumjumski
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 04' 330ci M-sport 2
BMDrago написа:и аз смятам че е синьо
Остави го колегата,чисто синя си е

- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
carbon black
А тая горната е jet black, ako не се лъжа

А тая горната е jet black, ako не се лъжа

- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
Хм и на мен ми се виждаше ,че не е точно черен а леко синее ,така значи благодаря не съм далтонист.
мога ли да ви помоля да дадете 1 линк от тубата относно правилното звучене на 1 двигател (328) ,че до сега не съм и виждам дори такъв на живо
а камо ли да знам как звучи 

мога ли да ви помоля да дадете 1 линк от тубата относно правилното звучене на 1 двигател (328) ,че до сега не съм и виждам дори такъв на живо

Последна промяна hacker4eto1 на 06 Юли 2012, 21:15, променена общо 2 пъти
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
pimpo написа:pepi_sky написа:Искам да ми кажете купе Е46 318i Ci 143 к.с ли са или 118к.с. или има и от двата варианта двигатели монтирани на купе ? Дайте мнение за 323i ?
Има ги и двата мотора. По-новия (143к.с.) се слага след септември 2001, а преди това е другия (118кс), който не ти го препоръчвам.
Важно е да се отбележи, че новия мотор не е обвързан с фейслифта на купето. Той е бая по-късно (2003 мисля).
323i е за състезатели. Ако си караш нормално, 143 коня са напълно достатъчни за купето. Иначе лични впечатления от мотора нямам.
Ако караш нормално за какво ти е 3ка КУПЕ

Аз да си кажа за 9ти път че за Е46 (особено купе) всичко под 200кс е бавно .
- b.bonev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Astra j 1.4 t
Здравейте колеги, искам да се посъветвам с вас по следния въпрос: В момента карам е36 компакт, който ми е в много добро техническо състояния. Имам вариант да купя от приятел е46 туринг 320d 2004г. фейслифт, тъмно сива на цвят от вън е без всякакви забележки, вносена е през 2007г. в бг, като лично я помня че беше на 150 х.км. сега колата е на 340++км. Карал я съм я преди време беше самолет сега като я карах ми се струва значително по мудна, турбото сутрин като я запаля и тръгна свири и се звучи все едно се чува в далечината полицейска сирена /казвам го понеже колата беше в мен няколко дни/,к отпред откъм двигателя трака едно такова неравноделно според моя човек имало да се сменя демферна шайба и тва е горе долу техническото и състояния,а и откъм предни амортисьори нещо не ми допадна ама карай и още нещо което ми направи впечатление, като се вкара ключа и се завърти да запали самия звук е един такъв по-особен, не е с лекота да завърти и да запали, а и последно свещи ще трябва да се сменят. Те доста станаха нещата ама тва е положението. Въпроса ми е заслужава ли си да я взимам в това състояние или само ще си вкарам таралеж в гащите, тъй като ся тепърва и почват ремонтите на тая кола, а от друга страна ми е необходима по-голяма кола, защото ми се роди бебе и в компакта едва влиза количката , като заема целия багажник, буквално една чанта не мога да събера. А тая е46-ца мога да я взема по евтино от друга 320-ска преди фейса като ги гледам как вървят по обявите и салоните.
"Не Русия е проблемът на света в момента. Проблем са самозабравили се бездушни хора, които управляват Запада. Утре ще измислят още нещо. Това са някакви "зомбита", които само се стремят да рушат. Не знам до кога ще е възможно Русия да ги възпира, дори с цената на самоунищожение. Но ще направим каквото можем..."- завърши Путин.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
acho.rs написа:Ако караш нормално за какво ти е 3ка КУПЕ
Аз да си кажа за 9ти път че за Е46 (особено купе) всичко под 200кс е бавно .
абе и аз това разправям, ама някой хора си мислят, че карат самолети по 143-150-70-80-210 коня

всеки с усещането си

а темата се превърна в нещо небивало, а именно 3-ти клас - голямото междучасие
"черното не е толкова черно"
"уплътнението ми е скъсано, значи съм на 450к км"
"323-ката е самолет"
и прочее... големи хора сте, а се държите като в трети клас... нормално е да ви се подиграват

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
b.bonev написа:Здравейте колеги, искам да се посъветвам с вас по следния въпрос: В момента карам е36 компакт, който ми е в много добро техническо състояния. Имам вариант да купя от приятел е46 туринг 320d 2004г. фейслифт, тъмно сива на цвят от вън е без всякакви забележки, вносена е през 2007г. в бг, като лично я помня че беше на 150 х.км. сега колата е на 340++км. Карал я съм я преди време беше самолет сега като я карах ми се струва значително по мудна, турбото сутрин като я запаля и тръгна свири и се звучи все едно се чува в далечината полицейска сирена /казвам го понеже колата беше в мен няколко дни/,к отпред откъм двигателя трака едно такова неравноделно според моя човек имало да се сменя демферна шайба и тва е горе долу техническото и състояния,а и откъм предни амортисьори нещо не ми допадна ама карай и още нещо което ми направи впечатление, като се вкара ключа и се завърти да запали самия звук е един такъв по-особен, не е с лекота да завърти и да запали, а и последно свещи ще трябва да се сменят. Те доста станаха нещата ама тва е положението. Въпроса ми е заслужава ли си да я взимам в това състояние или само ще си вкарам таралеж в гащите, тъй като ся тепърва и почват ремонтите на тая кола, а от друга страна ми е необходима по-голяма кола, защото ми се роди бебе и в компакта едва влиза количката , като заема целия багажник, буквално една чанта не мога да събера. А тая е46-ца мога да я взема по евтино от друга 320-ска преди фейса като ги гледам как вървят по обявите и салоните.
като те слушам:
Демпферна шайба
Маховик
Евентуално съединител
Верига
Са само част от нещата за смяна на тази кола просто изброеното са меща чийто пробег е в тези граници и е нормално да са износени...друго тази кола за 3 год е минала 150 000 км ни така до сега

Внимавай с това евти о от приятел винаги едно науч
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
Bavarcho написа:Bexim написа:pepi_sky написа: ....
Какво да гледаш - един сигурен признак е уплътнението на шофьорската врата - разръфва се и се къса след 300к км.. а на повечето е яко разръфано..
Като почнете това ставало на толкова километра онова ставало на толкова... и по какво съдите по една видяна кола.
п.с. За това, че 90% са над 350хил. си напълно прав.
За това казах, че е `признак` Аз не бих си купил кола с цъфнало уплътнение! Пак казвам, това са ориентири... На въпросната е46-ца, не беше цъфнало, а е над 300..
Колега, не се познаваме, за да знаеш колко коли съм гледал в последните 2-3 години.. Поназнайвам малко и за БМВ-тата, нищо, че не пиша често, а само чета простотиите във форума..

FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Bexim написа:
За това казах, че е `признак` Аз не бих си купил кола с цъфнало уплътнение! Пак казвам, това са ориентири... На въпросната е46-ца, не беше цъфнало, а е над 300..
Колега, не се познаваме, за да знаеш колко коли съм гледал в последните 2-3 години.. Поназнайвам малко и за БМВ-тата, нищо, че не пиша често, а само чета простотиите във форума..С най-добри чувства, разбира се!
Прав си не се познаваме...
Ти си гледал ама не в "натурално" състояние

Аз ти казвам, че "цъфналото" уплатнение не е някакъв "признак"
Както съм виждал с цънфало на 200хил. (както за колата която ти говоря), виждал съм и на 400+ хиляди с перфектно уплатнение.
Така примерно съм виждал германка на 350хил. с перфектен волан, така съм виждал и италиянка на 170хил. с кожен волан напукан дето не става за нищо.
С това "не бих си купил кола с цъфнало уплатнение" разбирам по какви критерии ги купуваш колите. То това уплатнение нито е хипер скъпо, нито се сменя трудно.
Нали по-добре е да вземеш кола с добро уплатнение, волан и т.н. на някакви малко километри без никаква гаранция (сиреч история, но пък километрите са върнати добре не само на таблото и не можеш да разбереш колко реално са), отколкото кола с "цъфнало уплатнение" или някакъв друг лош "признак" на малко повече километри, но с перфектна история.
Не го чети като заяждане, ти казваш какви заключения имаш от колите дето си гледал, аз казвам какви са мойте заключения от същите коли дето си гледал, но преди да претърпят някой процедури.

b.bonev написа:Здравейте колеги, искам да се посъветвам с вас по следния въпрос: В момента карам е36 компакт, който ми е в много добро техническо състояния. Имам вариант да купя от приятел е46 туринг 320d 2004г. фейслифт, тъмно сива на цвят от вън е без всякакви забележки, вносена е през 2007г. в бг, като лично я помня че беше на 150 х.км. сега колата е на 340++км. Карал я съм я преди време беше самолет сега като я карах ми се струва значително по мудна, турбото сутрин като я запаля и тръгна свири и се звучи все едно се чува в далечината полицейска сирена /казвам го понеже колата беше в мен няколко дни/,к отпред откъм двигателя трака едно такова неравноделно според моя човек имало да се сменя демферна шайба и тва е горе долу техническото и състояния,а и откъм предни амортисьори нещо не ми допадна ама карай и още нещо което ми направи впечатление, като се вкара ключа и се завърти да запали самия звук е един такъв по-особен, не е с лекота да завърти и да запали, а и последно свещи ще трябва да се сменят. Те доста станаха нещата ама тва е положението. Въпроса ми е заслужава ли си да я взимам в това състояние или само ще си вкарам таралеж в гащите, тъй като ся тепърва и почват ремонтите на тая кола, а от друга страна ми е необходима по-голяма кола, защото ми се роди бебе и в компакта едва влиза количката , като заема целия багажник, буквално една чанта не мога да събера. А тая е46-ца мога да я взема по евтино от друга 320-ска преди фейса като ги гледам как вървят по обявите и салоните.
Щом вземеш кола, ще ти се наложи да я постегнеш при всички случаи. Щом ти е приятел, по-малко вероятно е да те прецака, но никога не се знае...
След като това са ти съображенията, защо не помислиш за комби, доста по-ниска цена държат?
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
Момчета мога ли да ви помоля да дадете един линк от тубата да добия представа как звучи един двигател на 328ci ,че утре ще ходя да гледам една кола а дори не съм виждал пред мен такова нещо камо ли да знам как звучи

- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
hacker4eto1 написа:Момчета мога ли да ви помоля да дадете един линк от тубата да добия представа как звучи един двигател на 328ci ,че утре ще ходя да гледам една кола а дори не съм виждал пред мен такова нещо камо ли да знам как звучи![]()
![]()
Това е за бисерите, а ти по-добре се ориентирай към друга марка. От кола до кола има много разлика, казваш, че клипчето върши работа? Дори диагностиката не показва на 100%, а ти по звук ще купуваш.....
- BMW_1914
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 520dA
RaHzElChO написа:hacker4eto1 написа:Момчета мога ли да ви помоля да дадете един линк от тубата да добия представа как звучи един двигател на 328ci ,че утре ще ходя да гледам една кола а дори не съм виждал пред мен такова нещо камо ли да знам как звучи![]()
![]()
Това е за бисерите, а ти по-добре се ориентирай към друга марка. От кола до кола има много разлика, казваш, че клипчето върши работа? Дори диагностиката не показва на 100%, а ти по звук ще купуваш.....

извинявайте ама .... не се сдържах :

- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
BMW_1914 написа:RaHzElChO написа:hacker4eto1 написа:Момчета мога ли да ви помоля да дадете един линк от тубата да добия представа как звучи един двигател на 328ci ,че утре ще ходя да гледам една кола а дори не съм виждал пред мен такова нещо камо ли да знам как звучи![]()
![]()
![]()
![]()
извинявайте ама .... не се сдържах :
сори пич, ама дано поне когато избираш жена си, не искаш мнение от някой форум
Съжалявам за