защо колата ми сe воде exlucive
Модератор: Технически модератори
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Re: защо колата ми сe воде exlucive
rottweiler написа:анти тхефт не може ли да е и т.нар двойно заключване?
Едва ли, защото всички 34-ки и 32-ки май го имат

Zubcho написа:JOGI написа:...това анти-тефт систем ...
Според теб алармата каква точно система е? Не е ли срещу крадци? Баш аларма е това което ти липсва. Просто някой я е изскубал щото е правила проблем (най-вероятно).
батка за аларма си имаш S302A ALARMANLAGE Alarm system. и бъди сигурен, че никой нищо не е изскубал и не на една кола съм виждал с300 и да има само централно, без аларма. все пак и на немски само това си пише.
- exvitermini
- младши ентусиаст
-
- Кара: '96 Е34 tds touring Individual
- Мечтае да кара: E34 M5 Touring
Остана само едно... anti theft да е това което като заключиш колата и като тръгнеш да дърпаш дръжката на вратата и вътре светва лампиона. На самата дръжка има ключе което се чува да цъка при дърпане за отваряне 

- exvitermini
- младши ентусиаст
-
- Кара: '96 Е34 tds touring Individual
- Мечтае да кара: E34 M5 Touring
kosa4a написа:има се предвид функцията "code" на ОБЦ-то
Ако е така защо не е добавено към екстрата "еди какъв си борд" ами е към реда с централното заключване?
добър въпрос. аз пък имам просто С302 Аларма в списъка,нищо антитефт оО а пък имам голям борд с код функция . незнам... ;централното ми пък въобще не е отбелязано.. 

- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
exvitermini написа:Остана само едно... anti theft да е това което като заключиш колата и като тръгнеш да дърпаш дръжката на вратата и вътре светва лампиона. На самата дръжка има ключе което се чува да цъка при дърпане за отваряне
Това в много от случаите е свързано с потгряване на ключалките... Ако позадържиш малко повече или няколко последователни пъти ще разбереш дали имаш тази екстра ( зимен пакет ) като си барнеш патронника... Обикновенно е горещ...
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Хаос написа:ABS е екстра, моята няма да речем
но затова пък има фабричен шпер...
Колеги , не дейте да се заблуждавате - ABS , централното заключване и елелктрическите огледала са стандарт от началото до края на производството

Еxecutive версиите са маркетингов ход , като при Е34 това беше през '95 година в Германия.Чисто и просто това са механизми за поддържане на интереса на клиентите към продукта

Те тогава показваха и такъв едишън на Е36 компакт с открития таван , дървени апликации , кожа и т.н.
Георги Пенчев
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Penchev написа:Хаос написа:ABS е екстра, моята няма да речем
Колеги , не дейте да се заблуждавате - ABS , централното заключване и елелктрическите огледала са стандарт от началото до края на производството
Потвърждавам-първата ми Е34-ка беше произведена май 1988г. и ги имаше стандартно тези неща.

- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
Penchev написа:Хаос написа:ABS е екстра, моята няма да речем
Колеги , не дейте да се заблуждавате - ABS , централното заключване и елелктрическите огледала са стандарт от началото до края на производството![]()
Еxecutive версиите са маркетингов ход , като при Е34 това беше през '95 година в Германия.Чисто и просто това са механизми за поддържане на интереса на клиентите към продуктаПред очите ми е сякаш статията от Авто билд-а от 95-та година със статията за пускането на E34 в това изпълнение - беше сниман един червен седан със сива кожа , дървени апликации , климатроник , лети джанти BMW Styling 10 , халогенни фарове на много добра цена , която ако горепосоченото оборудване бъде поръчвано едно по едно в конфигуратора цената би имала стойност далеч от тази на Еxecutive-а.
Те тогава показваха и такъв едишън на Е36 компакт с открития таван , дървени апликации , кожа и т.н.
Георги Пенчев
На 100% съм сигурен че АБС не е стандартна екстра поне при първите бройки... Виждал съм няколко такива без АБС...
А иначе екзекютив едишъните са малко преди да излезе новия модел... Пускат се със занижени цени в пакети с някои екстри, защото всеки бъдещ собственик би изчакал няколко месеца още и би си поръчал както е в случая Е39, както каза Пенчев... ( друг е въпроса дали би сбъркал )...
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
На 100% съм сигурен че АБС не е стандартна екстра поне при първите бройки... Виждал съм няколко такива без АБС...
Колега ,моята беше от първите бройки-на два месеца след начало на производството на Е34,М20В25 и ги имаше тези екстри.

90-то лето е моята
няма АБС
зимата се чувствам чудесно и редовно ходим с приятелите от квартала на Витоша като завали сняг
нямам датчици и място за тях
нямам кутията
в realoem в секцията brakes има "BRAKE PIPE, FRONT, WITHOUT ABS" : )
няма АБС
зимата се чувствам чудесно и редовно ходим с приятелите от квартала на Витоша като завали сняг
нямам датчици и място за тях
нямам кутията
в realoem в секцията brakes има "BRAKE PIPE, FRONT, WITHOUT ABS" : )
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
Сигурно съм се разглезил през годините,но лично аз през зимата не бих карал тежка кола като Е34 без АБС,особено пък на Витоша. 

- Ronka
- русата мафия!
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
zvetiko написа:На 100% съм сигурен че АБС не е стандартна екстра поне при първите бройки... Виждал съм няколко такива без АБС...
Колега ,моята беше от първите бройки-на два месеца след начало на производството на Е34,М20В25 и ги имаше тези екстри.Честно казано не мога ди си представя Е34 без АБС-веднъж ми беше гръмнал през зимата-колата нито спираше ,нито се управляваше.
И предната и тая нямат абс и не съм имала проблем ... верно си се разглезил

Много като тебе вече плакаха ...
- Is.
- ентусиаст
-
- Кара: Едно М60 и някви М-ки
- Детайли за колата: ...плаши ме ....винаги ....
Ronka написа:И тая няма абс
Потвърждавам .
А идеята на Екзекютив ( в случая ) сериите е точно поддържане на интереса към съответния модел , с цел обем продажби , преди излизане на нов такъв във съответният клас . Не е нещо ново . Тази '' стратегия '' се ползва и до днес .
Is написа:. . . чукайте си яйцата, точете си рендетата, викайте си "БРАВООО", но като видите 4-те фара зад вас, учтиво отбийте в дясно, щото иначе за всички става по трудно, а резултата ще е все същия