Покупка на газова за Е36-съвети,коментари,препоръки

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Аватар

Покупка на газова за Е36-съвети,коментари,препоръки

Мнение от mafia » 05 Юли 2006, 17:03

Гледам , че има множество теми за газовите уредби , но не забелязах да има точно такава :idea: ;)
Ето например аз сега съм пред дилемя и почти слагането на газова надделя над неслагането :roll: ;)
Та имам следните питания към тези които вече са си сложили (не питай старило , а питай патило - нали така беше поговорката :mhihi: ) :arrow: Значи , мойто Е36 купе е с 316 М43 двигател , интересува ме , каква газова е най-добре да си сложа (не говорим за газови инжекциони) , каква марка? Какво да има кажа на тия в сервиза да ми монтират като "екстри" , за да си мъча по-малко двигателя? Какви точно настройки и колко пъти трябва да се правят (тва са неща , които могат да ми кажат и в сервиза - но предпочитам да ми го кажат БМВ-джии , които вече са минали по тоя път и знаят от опит) ;) Ако може и да ми препоръчате някой сервиз , от който сте доволни ;) Какви пари приблизително да си подготвя :?: И последно , то ми е що годе ясно - но приблизително какъв ще ми е разхода на газ при нормално каране :?:
Какви проблеми сте имали с колите си след слагането на газовата и ако всичко се направи качествено (на кое точно трябва да се обърне внимание) - могат ли да бъдат избегнати те :?:

Мерси предварително , надявам се тази тема да бъде полезна и на други бъдещи собственици на газифицирани БМВ-та...а те смятам , че наистина ще се увеличават , защото живеем в България и защото за съжаление това е единствения проблем на колите ни и той е , че с 20лв. минаваме по-малко от 100км. :( (поне при мене е толкова :confused: )
Подписът не служи за рекламно пано. Иво.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 525XD LCI

Мнение от Lacho » 05 Юли 2006, 17:43

Бате аз имах газова и я махнах беше ЛОВАТО. Харчеше минимум 15,2 на градско с нормално каране иначе други проблеми не съм имал, само дето първата седмица гърмеше ама след това се оправи от самосебе си.През зимата стигаше до 18 и нещо. Абе ако можеш да си позволиш караи си я на бензин щото по-хубаво от бензина няма. А щях да забрава мощността много пада, направо си става куц кон, а и твойто е 316 направо ще го убиеш.Караи си колицата и не се занимавай с глупости.Ето това мога да ти кажа аз. ;)

младши ентусиаст
Аватар

.

Мнение от perko » 05 Юли 2006, 19:29

Освен горе изброеното, прибави и това, че след известно време като почне да се разваля тая газова, и почне да ти мирише на газ, а после насторйките "колко да врътна кранчето" дето и на газови анализатори го въртят и пак се чудиш защо не върви а гори, или върви и гори като ламя, и като спре да пали през зимата, и дюзите като почнат да се запушват и 100 хиляди други дреболии дето от 2 коли, които съм карал на газ толкова псувни и главоболия, че повече за газ не искам да чуя, та ако ще по 30 стотинки да я направят. Виж за газов инжекцион незнам, но да ти сложат на немска кола нещо направено от италианец ,не ми харесва идеята, по скоро ще си купя фиат :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е65 750i
Мечтае да кара: V12 но без притеснения
Детайли за колата: N62B48

Мнение от ljubo72 » 05 Юли 2006, 20:39

браточка ще ме прощаваш ама ако мислиш да караш BMW на газ то си продаи колата и не сасипваи нашата страст.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E61 530D
Мечтае да кара: BMW 760Li
Детайли за колата: сива, 06.2004 г.

Мнение от ivopicha » 05 Юли 2006, 20:51

Значи аз да изкажа противоположно мнение на предишните колеги :) Имам газива от година (почти- на 12.07 ще стане). Не ми е кихала нито един път. Минал съм 40 хил.км. Най нисък разход съм стигал 8.5 на дълго при скорост от 110-120 км. Иначе средно да кажем към 11-12/100, но при разлика в цената от 1.00 лв....Уредбата ми е MARINI или нещо такова. Зимата съм я палил само на газ и съм нямал ядове. Е, вярно че гореше 15-16/100, ама като не ми изнася бутам копчето и си джиткам на бенз :) Просто трябва да си намериш майстор, който се занимава с години с газови уредби и който си разбира от работата.
Последна промяна ivopicha на 05 Юли 2006, 20:52, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 05 Юли 2006, 20:52

Отиваш точно Тук има сервиз на Ловато и търсиш Жоро и, показваш му колата и той ще ти каже всичко каквото те интересува. На доста БМВ-та е сложил газови да предположиме , че разбира ;)
Последна промяна ///sasho на 05 Юли 2006, 20:54, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от LEXMAUL » 05 Юли 2006, 20:54

Не си е работа тва да караш на гассс... :no: Преди 5 месеца я ПРОДАДОХ и още не мога да си оправя колата. :maad: Колкото ти харчи-толкова!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от abdulcho » 05 Юли 2006, 21:36

Ама ти... сигурен ли си, че искаш да сложиш газ на БМВ?
Ако ви е страх от хулигана на пътищата - карайте го!

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E61 530D
Мечтае да кара: BMW 760Li
Детайли за колата: сива, 06.2004 г.

Мнение от ivopicha » 05 Юли 2006, 21:55

Защо да не може да се сложи газ на БМВ. Значи на всички други коли може, само на БМВ не може. Я се осъзнайте малко. БМВ-то е кола като всички останали.А и колегата не пита да си слага или не, а има конкретни въпроси- разход, проблеми и т. н.

Музикално деформиран
Аватар
Кара: 330ci

Мнение от Icco » 05 Юли 2006, 23:26

Аз Съм с газ на М40 който е по лесен за обгазяване от М43 и като цяло съм за газта обаче на 316 да сложиш газ си е престъпление спрямо колата :) то няма да и остане живо магаре да я дърпа и шом като си с М43 ще имаш да кихаш така че не си заслужава в твоя случаи карай си я на бенз и да не ти пука

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tozy » 06 Юли 2006, 0:41

ljubo72 написа:браточка ще ме прощаваш ама ако мислиш да караш BMW на газ то си продаи колата и не сасипваи нашата страст.

За пореден път започваме тази тема. Какъв е смисъла от такива изказвания? За всички във форума BMW e страст, затова са тук. Човека
просто пита ако нямаш адекватен отговор, просто не пиши. От две години карам с газова уредба - разхода не ми се е качил с повече от литър, оборотите ми са добре и изобщо нямам проблеми. Сметнах, че с газовата уредба съм спестил над 2 хил., което за мен си е сума. Има неща за които наистина не си струва да се правят компромиси - слагам само най-хубавото масло, спирачки, амортисьори, свещи, ремъци, но не смятам че газта е едно от тях. При мен имаше проблем само с оборотите, но с настройчица се оправиха!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от KaLoSoFt » 06 Юли 2006, 2:25

Аз карам 316 M43 с обикновена газова. Ако знаех в какъв филм ще се вкарам и колко нерви и разходи ще похабя, щях да си сложа газов инжекцион и да не се занимавам с простотии.
Вероятно може да се настрои правилно. Вероятно някои карат на газ без проблем такива коли. Но едно е факт - след слагането на газ, колата вече не е същата. Ако колата бе човек, слагането на обикновена газова би било равносилно да му отрежеш единия крак и да го замениш с дървен.
От опита ми с BMW (316 на газ) разбрах едно нещо - следващата ми кола ще е 325 бензин. Да имаше кой да ми го каже това преди да си я купя преди година и преди да я осакатя. Всъщност, да имаше кой да слуша като чете какво пишат хората във форума :confused:

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330Ci convertible

Мнение от vitamincpp » 06 Юли 2006, 10:00

Аве не мога да ви разбера ве хора. Значи вземаш си 316 дето гори колкото голф 1.4 и на всичкото отгоре и газ... Англичаните са го казали че безплатен обяд няма но има много хора които продължават да го търсят:) По принцип съм противник на газта дори и за големите мотори - разправяха ми за някакъв дето си направил Порше Хиена на газ, заболя ме стомаха от смях. За мен истината е да си направиш сметката като си купуваш колата и да си я караш както колегите инженери са я измислили. Ако е толкова за идеята да бръмчиш за 100лв на месец има тикота, матизи , атоси и т.н. Не искам да обиждам никого и в крайна сметка всеки прави каквото си е наумил независимо от това какво го съветват другите(както аз направих като си купих БМВ а не голф:)))

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от batDancho » 06 Юли 2006, 11:01

От 4 години карам на газ. Газовата е Ловато обикновена. Отначало ми пукна 3-4 пъти, но след смяна на повдигачите не е правила такива чалъми. Разход на дълго при скорост 100 - 130 8-8.5 в зависимост от газта и колко хора има в колата. За това време по груби изчисления съм повече от 3000 лева напред от разликата в цените. Не усещам разлика във вървежа на газ и бензин, но аз съм от типа водачи, които много рядко вкарват колата в червената зона на оборотите.

П.П. Понеже сам си изкарвам парите, не ми е безразлично колко давам за гориво и ако мога да сгъна някой лев, не се колебая.
Компютърът е универсален усилвател.
Той прави умния по-умен и глупавия - по-глупав.
Той прави не това, което искаш да прави, а това, което си му казал да прави.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Blato » 06 Юли 2006, 11:24

Пич от една година имам обикновено АГУ. Не съм имал никакви проблеми. Газовото е Ланди-Ренцо.
Градско харчи 11-12, извънградско при 120-130 има разход 8-8,5.

До момента съм минал +30хил км на газ за година и два месеца. Както някой спомена при разлика от 1лв си прави изводите колко се спестява.
Тея дето се изказват толкова отрицателно за газта нито са карали колата си на газ, нито минават толкова км на година колкото ние. Това са хора, които палят колата за да отидат до кварталното кафе и да кажат глей аз имам БМВ.

А това за мощността не ги слушай - ако мислят да се състезават с 318 или 316 даже и на бензин много се лъжат. Това не са двигатели и коли за гонки бе пичове.

Така че питай хората къде са слагали газови на БМВ и ако не чуеш нито едно лошо мнение за даден сервиз ходи там.

Аз лично имам Ланди-Ренцо с италиански ключ. Супер доволен съм и няма проблеми.

Следваща

Назад към E36