Първа сервизна акция и съвети при покупка
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- ekiz85
- Потребител
-
- Кара: BMW 530d e61 2006
- Мечтае да кара: 535d gt
Здр колеги реших сутрин рано рано
да напиша тази тема за бъдещи колеги които искат да си купят е60/61 и да имат някаква представа какво им предстои,а моя опит е все още пресен
Горе доло преди 2 месеца бях писал в тази тема http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=116&t=280868&start=30 искам да си купя БМВ,общо взето се правих на разбирач поради факта че съм купил 4коли и имам дузина списания аутобилд но реално при покупката на тази кола нещата не се наредиха по начина по които аз си представих,но това не ме прави по малко горд от колата,доставя ми адски много удоволствие,в моя случаи си мислех че съм попаднал на добър екзампляр първите 10-15 дена беше фантастично но след това почнаха проблемите,при покупка на такава кола задължително ходете и проверете колата в читав сервиз в бъдеще да не имате по големи ядове, аз него направих и за това ще олекна с няколкостотин лв по малко за морето
интересуваите се от всичко проверете дори и наи малката крушка копче дали работят,при такъв премиум автомобил частите и сервиза сумата винаги е трицифрена редки случаи двуцифрена но които си е решил да купи такава кола не трябва да реве за парите,това което ме ядосва,че всеки пат като поправя нещо по колата и почвам да му се наслаждавам пак се разваля нещо.
Настоящи и отстранени проблеми:
1.Смених малък компресор(забравих кво беше) свързан към ЕГР клапана - 184лв+16лв труд
2.Теч от всумукателния колектор смяна гарнитурките 12бр+чистене на дебитомер - 70лв+15лв труд
3.Смяна масло всички филтри - 460лв+20лв труд
4.Смяна пистов ремик - около 60лв по спомен
5.Смяна ремик на климатроника - 50лв по спомен
6.Резервна джанта - 220лв купих същата джанта които са по колата едната джанта ми се изкреви заради хубавите пътища
7.Всички крушки ми дава като грешка,а имам 5 неработещи крушки+ангелските очи -
8.Предни пръскачки за фаровете неработят -
9.Проблем в радиото и сд-то(понякога забива) -
10.Не работи централното и не се отваря задното стъкло -
11.ДПФ му останаха 3000км - чудя се кое е наи-доброто решение отсраняването му или чистене с препарат тунап
12.Реиката тропа много -
Това са проблемите със които се боря
а колата я имам от 2 месеца,колкото и тъжно да изглежда картината аз пак му се наслаждавам и сега разбирам защо БМВ е наи добрата кола,колкото и да зле състоянието винагите радва шофирането,а няма друга кола с такъв характер !

Настоящи и отстранени проблеми:
1.Смених малък компресор(забравих кво беше) свързан към ЕГР клапана - 184лв+16лв труд
2.Теч от всумукателния колектор смяна гарнитурките 12бр+чистене на дебитомер - 70лв+15лв труд
3.Смяна масло всички филтри - 460лв+20лв труд
4.Смяна пистов ремик - около 60лв по спомен
5.Смяна ремик на климатроника - 50лв по спомен
6.Резервна джанта - 220лв купих същата джанта които са по колата едната джанта ми се изкреви заради хубавите пътища
7.Всички крушки ми дава като грешка,а имам 5 неработещи крушки+ангелските очи -
8.Предни пръскачки за фаровете неработят -
9.Проблем в радиото и сд-то(понякога забива) -
10.Не работи централното и не се отваря задното стъкло -
11.ДПФ му останаха 3000км - чудя се кое е наи-доброто решение отсраняването му или чистене с препарат тунап
12.Реиката тропа много -
Това са проблемите със които се боря

Re: Първа сервизна акция и съвети при покупка
колега,
тепърва ще разбираш в какъв филм си се вкарал.
има два варианта:
1. купувате напудрен таралясник и започвате да инвестирате
2. купувате поддържан и проверен автомобил автомобил
и при двата варианта парите са приблизително едни и същи, но при втория - сядаш и караш
тепърва ще разбираш в какъв филм си се вкарал.
има два варианта:
1. купувате напудрен таралясник и започвате да инвестирате
2. купувате поддържан и проверен автомобил автомобил
и при двата варианта парите са приблизително едни и същи, но при втория - сядаш и караш

Какви симптоми имаше че смени този компресор до егр че моята нещо не изка да върви вдига облроти ама няма ритник?
Sent from my iPhone 4s
using Tapatalk
Sent from my iPhone 4s
using Tapatalk
- ekiz85
- Потребител
-
- Кара: BMW 530d e61 2006
- Мечтае да кара: 535d gt
така е някои неща са чисто финансово,аз за тази кола бях отделил 20к,много се чудех дали да не взема чисто нова toyota ili vw на лизинг,но удоволствието наделя над разума просто ми се караше мощна по висок клас кола,а сумати време карам транзит спринтер опел вектра изключение на спринтера другото си е мъчение 

- plamen0242
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '00 BMW 320d, '04 BMW 530d
ekiz85 написа:
Колега ekiz85, какви бяха симптомите, наложили смяната на въпросният компресор?
Що се баламосвате сега явно е че става въпрос за термостат и симптомите са разяснявани не веднъж.Само дето цената е бая височка .
- nikolayp
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F31 320xD LCI
по точка 11 имам пресен опит - моя го почистих на 280000км и според човека съм го направил точно навреме, за да се получи почистването без да се сваля и кисне филтъра. Виж темата за почиставане, има доста полезна информация. Новото си е ново, но и това е решение 

7 мнения
• Страница 1 от 1