Необясним проблем с тресене по време на движение

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525i

Re: Необясним проблем с тресене по време на движение

Мнение от ivo86 » 23 Апр 2012, 21:50

Уффф много съм прост... Имах предвид Дару Кар... и аз така съм чувал,че в дару са по добри за по старите модели...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 540ia

Мнение от Jikata » 24 Апр 2012, 0:25

момчета при мене беше вибрация от около 105 до кам 125 км/ч , но при натискане на спирачката , особено в завой , направо се опитваше да откасне волана от рацете ми . и след смяната и на задните и предни дискове тотално спря да прави такива неща.
а сащо така може да си проверите дали някой апарат не задаржа , защото при мене и преден десен задаржаше , но като я вдигнеш във въздуха колелото се вартеше , но буталото нямаше пребиране и гумичката му беше изкочила, но и него го оправих

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ivo86 » 24 Апр 2012, 9:58

Jikata написа:момчета при мене беше вибрация от около 105 до кам 125 км/ч , но при натискане на спирачката , особено в завой , направо се опитваше да откасне волана от рацете ми . и след смяната и на задните и предни дискове тотално спря да прави такива неща.
а сащо така може да си проверите дали някой апарат не задаржа , защото при мене и преден десен задаржаше , но като я вдигнеш във въздуха колелото се вартеше , но буталото нямаше пребиране и гумичката му беше изкочила, но и него го оправих

Колеги пак казвам.. при мен не е вибрация.. при мен си направо тресене.... Волана ми се тресе няляво нядясно без да пипам спирачката . Апаратите предните ги отварях и нямат проблеми нито задържат нито нищо работят без проблеми.
Цялата кола се тресе не вирбира....

В петък съм в дарукар запазих си час. Ще пиша какво следва...

Потребител
Аватар

Мнение от marin.com » 29 Апр 2012, 9:30

при мене беше същият проблем и се оправи с слагане на втулки на джантите имаше луфт 3ММ и биеше по същия начин

ентусиаст
Аватар
Кара: 96-8' 523ti

Мнение от bmw_n00b » 29 Апр 2012, 22:39

ivo86 написа:дам колега за 4 дни почти една хубава кола ....Но тресенето си остава...Мен ме съмнява нещо по кардана...но тези дни ще дигна колата на крик и ще и дам малко ръчка на 120 да видя дали не е от задницата нещо (гумено каре знам ли ...). Който има предложения да казва...

Гледай да не падне от крика... :mrgreen: Иначе наистина не пречи да огледаш висящия лагер и малкото каре след скоростната кутия :yes: А за дисковете направи 3-4 интензивни спирания от 120 км/ч до 20 км/ч последователно и после виж дали има разлика.
Изображение Schnappi, Das Kleine Krokodil

интерФЕЙСА на форума... нещо ми е непрегледен...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 18 Юни 2012, 23:20

ivo86 написа:Колеги пак казвам.. при мен не е вибрация.. при мен си направо тресене.... Волана ми се тресе няляво нядясно без да пипам спирачката . Апаратите предните ги отварях и нямат проблеми нито задържат нито нищо работят без проблеми.
Цялата кола се тресе не вирбира....

В петък съм в дарукар запазих си час. Ще пиша какво следва...

:?: :conf:
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '00 BMW 320d, '04 BMW 530d

Мнение от plamen0242 » 05 Юли 2012, 10:36

Колега, намери ли решение на проблема, че съм тръгнал по твоя път и нищо

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ivo86 » 05 Юли 2012, 13:49

Ами не колега... Проблема си е там. Сега си карам мотора и съм го заебал в паркинга. В Дару Кар не отидох ,защотото ми излезна друга задача. Проблема си го има. Тръгвам към главини.... само се чудя имам авер да ми даде неговите и да пробвам с тях...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 535ix, 2012

Мнение от landolin » 05 Юли 2012, 14:47

Гуми. Най простото за проверка нещо и най евтиното!

Имаше една тема за един колега с чисто нови гуми, но за съжаление малко криви - и при него имаше динамични баланси, безумни смени по окачване и спирачки и същата работа :ranting: мисля, че накрая смени гумите и си реши проблема.

Но това не значи да тръгнеш да сменяш гуми или джанти - моя съвет е първо да пробваш с други джанти и гуми и да видиш как ще са нещата :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 05 Юли 2012, 19:46

plamen0242 написа:Колега, намери ли решение на проблема, че съм тръгнал по твоя път и нищо

Кажи какво си сменил и направил до тук!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39

Мнение от wladio » 16 Окт 2012, 11:07

ivo86 написа:Ами не колега... Проблема си е там. Сега си карам мотора и съм го заебал в паркинга. В Дару Кар не отидох ,защотото ми излезна друга задача. Проблема си го има. Тръгвам към главини.... само се чудя имам авер да ми даде неговите и да пробвам с тях...

Колега,реши ли проблема с тресенето?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ivo86 » 16 Окт 2012, 20:43

wladio написа:
ivo86 написа:Ами не колега... Проблема си е там. Сега си карам мотора и съм го заебал в паркинга. В Дару Кар не отидох ,защотото ми излезна друга задача. Проблема си го има. Тръгвам към главини.... само се чудя имам авер да ми даде неговите и да пробвам с тях...

Колега,реши ли проблема с тресенето?

Не още не съм, нямам представа от къде идва проблема. Не мога да се занимавам повече с това тресене след 140 го няма. :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 16 Окт 2012, 21:29

Това са гуми, почти съм на 100% убеден! Вземи от колега, чиято кола не тресе - за 1 час е цялата проба.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ivo86 » 16 Окт 2012, 21:46

В интерес на истината, със зимните ми гуми го прави много по силно това тресене. Когато сложих летните намаля но пак го има. Иначе съм пробвал с колега който не му тресе но и с неговите тресеше. Но все си мисля че са гуми.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 17 Окт 2012, 10:08

При мен се оказа крива гума, задна дясна. Същите мъки.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

Предишна

Назад към E39