Експерименти - напраави си сам!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
Експерименти - напраави си сам!
Реших да се отдам на разбойника за уикенда... Ще се пробвам да си направя фаровете "ангелски очи" както е описано във форума... Някой от вас опитвал ли е, да ми каже става ли работата и да ми обясни: 1. нужен ли е адапрор за захранването и 2. от къде се захранва тази работа??? Мреси предварително за съветите!
Ако ви е страх от хулигана на пътищата - карайте го!
Адаптор няма да ти трябва ако разбира се не си решил и не си си намерил разклонител с километричен кабел за да ги включиш в 220V. Това на майтап, а сега сериозно.....
Вариант 1: Купуваш си свтодиоди на 12 волта и не ти трябва друго ...освен разбира се резистор преди всеки диод !!!!
Вариант 2: Взимаш си диоди с друго напрежение и си правиш схема на стабилизиране на напрежението, което според мен е абсолютно безмислено, но ако си ентусиаст
успех
1 диод на 1.5 волта с бяла светлина, един стабилизатор 7805 например, със стабилизирано напрежение 5 волта, резистор (съпротивление) и може би е добре да сложиш един силен ДИОД за да ти регулира и тока
Предлагам ти Вариант 1.... По лесен, по икономичен, по прост и по малко простотии
АКо имаш въпроси драскай
А най ти препоръчвам да си купиш направо ангелски очи от АВТОМАНИЯ. Мисля че са към 60 лв.
УСПЕХ
Вариант 1: Купуваш си свтодиоди на 12 волта и не ти трябва друго ...освен разбира се резистор преди всеки диод !!!!
Вариант 2: Взимаш си диоди с друго напрежение и си правиш схема на стабилизиране на напрежението, което според мен е абсолютно безмислено, но ако си ентусиаст

Предлагам ти Вариант 1.... По лесен, по икономичен, по прост и по малко простотии

АКо имаш въпроси драскай

А най ти препоръчвам да си купиш направо ангелски очи от АВТОМАНИЯ. Мисля че са към 60 лв.
УСПЕХ
abdulcho написа:Много ти благодаря за съвето... реших да пробвам вариянта - без адаптор с малко повече кабел...![]()
а сега сериозно: мисля си че цените са доооста по- сериозни от 60... какво ще ми дадат за тия 60кинта?
Много хора са ми казвали,че в АВТОМАНИЯ са по толкова..... мислех и аз да си слагам та затова

- Icco
- Музикално деформиран
-
- Кара: 330ci
диодите колега работят на 3.5 волта и се слага по 1к съпротивление да падне напрежението от 12 на 3.5 както забелязваш от аватара съм го направил тояно по описането в форума и съм доволен само дето диодите са от запалки защото светят по силно от тия които успях да намеря по магазините в Варна останалото е лесно 2-3 часа работа и гъзарията е супер 

7 мнения
• Страница 1 от 1