Смяна на синхронизатор на скоростната кутия !
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- fenomeno
- Потребител
-
- Кара: 320 i
Смяна на синхронизатор на скоростната кутия !
Добър вечер
Проблема ми е следния....при влючване на първа скорост някой път ми се случва скороста сама да излиза , ако не държа скоростния лост и се чува много неприятен звук , подобен на стържене или рязане с флекс.До момента беше достатъчно рядко да не му обръщам внимание , но напоследък все повече зачестява и като чуя този звук който издава ми идва да се ударя челно някъде..
Направих няколко консултации и поне от това което събрах като информация , най-вероятно става дума за синхронизатора на ск. кутия , който ще трябва да сменя.
Искам да попитам по-компетентните тук дали на 100% е това проблема и дали ще ми излезне по-евтино да сменя цялата скоростна кутия , а не само синронизатора , тъй като цената която ми казаха за смяната на синхронизатора е почти същата колкото цялата ск.кутия.. ?!?
Благодаря предварително : )
Проблема ми е следния....при влючване на първа скорост някой път ми се случва скороста сама да излиза , ако не държа скоростния лост и се чува много неприятен звук , подобен на стържене или рязане с флекс.До момента беше достатъчно рядко да не му обръщам внимание , но напоследък все повече зачестява и като чуя този звук който издава ми идва да се ударя челно някъде..
Направих няколко консултации и поне от това което събрах като информация , най-вероятно става дума за синхронизатора на ск. кутия , който ще трябва да сменя.
Искам да попитам по-компетентните тук дали на 100% е това проблема и дали ще ми излезне по-евтино да сменя цялата скоростна кутия , а не само синронизатора , тъй като цената която ми казаха за смяната на синхронизатора е почти същата колкото цялата ск.кутия.. ?!?
Благодаря предварително : )
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: Смяна на синхронизатор на скоростната кутия !
Смени маслото и когато включваш първа просто вкарвай лоста докрай 

- .::Братоев::.
- ентусиаст
-
- Кара: осем цилиндрови
Някои път не се оправя със смянана маслото...
Направо си смени кутията ако питаш мен

- mafiata_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 328i
- Мечтае да кара: Самолет
vld написа:Смени маслото

Пробвай следното:
колата е в покой вкарваш задна без да тръгваш и след това изкл. и бързо вкарваш първа.

- g_dobreff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530I M sport
- Мечтае да кара: //M5
- Детайли за колата: Saloon Manual Transmission
.::Братоев::. написа:Някои път не се оправя със смянана маслото...
+1
Направо сменяй колата...g_dobreff написа:+1.::Братоев::. написа:Някои път не се оправя със смянана маслото...
Източи маслото и виж дали има стружки. До пробката на кутията има магнит, погледни какво има на него.
Напълни кутията с нафта и запали колата за една 30 секунди, без да я караш, на място.
Източвач нафтата и чакаш половин ден да се изкапе. Наливаш масло и караш, ако все още имаш проблем я закарай да ти я оправят или вземи друга кутия с гаранция поне 50 000 км.
- eko2282
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530D
и аз имам такъв проблем че при влючване на първа скорост, скороста сама да излиза.карам винаги с втора..да сменя ли цялата скоростна кутия ? къде мога да ремонтирам ск. кутия в софия ? 

7 мнения
• Страница 1 от 1