Е39 525d - когато е загряла не пали
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
38 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- Retrofit
- младши ентусиаст
-
- Кара: M62B46
Re: Е39 - когато е загряла не пали
Ivo_Borisov написа::OT:
Колеги гледах и се пулих на моята къде е тоя сензор, но не ми излиза. Излиза ми някакъв спийд сензор, дали е същото?
http://bmwfans.info/parts/catalog/E39/T ... ing_parts/
M47 няма датчик на разпределителния вал колега, има само на коляновия вал(датчик за обороти).
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
- G.D
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw e39m57б30 е36 кабрио м52б28
- Мечтае да кара: TVR SAGARIS
Re: Е39 525d - когато е загряла не пали
мерси колега
имам още едно въпросче (незнам дали не трябва да отворя нова тема)възможно ли е турбото да спира да работи от тея сензори? че като иа покарам малко (около 30 мин.) и турбото не се отваря ,сменях вакум маркучи изчистих турбото ама файда няма
ако вакум контролера на турбото работи или не дава ли тея признаци.има ли сензор за вакума на тази кола ? бмв 530д

сега само трябва да чакаме да не запалиNo 14 от схемата

живей бавно,умирай бързо,бъди красив труп.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Ако не работи ел. клапана на турбото няма да затваря променливата геометрия и турбото няма или ще надува много слабо. Когато мотора се изгаси, той остава отворен. Виж в какво положение е лостчето при загасена кола! Когато запалиш, лостчето трябва да се издърпа от вакума! Дано ме разбра че и аз така го обясних...
Възможни причини да не работи са или проблем в ел. клапана или системата ти губи вакум някъде.

- G.D
- кандидат ентусиаст
-
момчета нещо яко ме обаркахте !!! казахте ми сензор на разпределителен вал ,и аз отивам днеска в бмв да си купувам сензор и му показвам от телефона _е тоя сензор номер 14 от схемата и той ми вика -нали търсиш за разпределителен вал ) и аз викам ДА!ама това е на коляновия вал
и аз хептен се ошашарих ..казвате сензор на разпределителен вал и показвате на колянов
но как то и да е смених от другото бмв сензора на разпределителния вал и колата се оправи
за сега ! ЗА КОЕТО МНОГО БЛАГОДАРЯ МОМЧЕ БМВ ФОРУМ Е Н:1
И турбото почна да си работи както трябва ,за сега да не казвам голяма дума все пак само 2-3 часа карах . а всъщтност сензора на разпределителния вал е http://bmwfans.info/parts/catalog/E39/Sedan/Europe/530d-M57/RHD/M/1999/december/browse/engine/cylinder_head_cover/ nomer 18 от схемата,ще се радвам да съм помогнал на някой колега оспех на всички 

- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
G.D написа:момчета нещо яко ме обаркахте !!! казахте ми сензор на разпределителен вал ,и аз отивам днеска в бмв да си купувам сензор и му показвам от телефона _е тоя сензор номер 14 от схемата и той ми вика -нали търсиш за разпределителен вал ) и аз викам ДА!ама това е на коляновия вали аз хептен се ошашарих ..казвате сензор на разпределителен вал и показвате на колянов
но как то и да е смених от другото бмв сензора на разпределителния вал и колата се оправи
за сега ! ЗА КОЕТО МНОГО БЛАГОДАРЯ МОМЧЕ БМВ ФОРУМ Е Н:1
И турбото почна да си работи както трябва ,за сега да не казвам голяма дума все пак само 2-3 часа карах . а всъщтност сензора на разпределителния вал е http://bmwfans.info/parts/catalog/E39/Sedan/Europe/530d-M57/RHD/M/1999/december/browse/engine/cylinder_head_cover/ nomer 18 от схемата,ще се радвам да съм помогнал на някой колега оспех на всички
добре де , аз какво ти писах в по-горния си пост ??? Няма кой да чете...
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
Re: Е39 - когато е загряла не пали
nightdriver написа:G.D написа:извинявай колега ама каде се намира тоя датчик ? http://bmwfans.info/parts/catalog/E39/S ... er/browse/Здравей, колега
датчик разпределителен вал. Когато е топла просто свали датчика охлади го и ще запали.
Това вече го имахме на два различни двигателя 525д.
Поздрави.
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=15
номер 18 от схемата ти е датчика на гърбичния вал ! Моя преди две-три години струваше 97-8 евро , колегата да приготвя 200 кинта , там е цената ...
п.с номер 14 от твоята схема е датчика на коляновия вал !
какво ти писах тука ???
- G.D
- кандидат ентусиаст
-

38 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3