Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (2) - (архив)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
И пак.. За 6000лв спокойно можеш да си намериш перфектна е46-ца без кожи, М елементи и другите подобни приятни, но скъпички екстри. По обявите има абсолютно същите коли като тези, които си показал (по 6500), но с 1000лв надолу.
Ако сам си си сложил психолическа граница, че щом е над 6000 е читава, не се самозаблуждавай. Може да изнамериш свястна за 5000 и боклук за 7000.
Във форума се продават една 320-ка за 7000 и една 318-ка за 6000. Защо не им хвърлиш око?
Имай предвид, че е хубаво да си заделил една хилядарка, ако изникне нещо непридвидено. Ако имаш 8000, дай 6200 за кола, остави 700-800 за прехвърляне/еко такса/данък/ГО/каско/обслужване и т.н., така че да ти останат 1000, ако ти се скапе я помпа, я турбо, я маховик... Че излезе ли ти някой по-скъпичък ремонт, без резервни пари няма да можеш да си караш колата.
Ако сам си си сложил психолическа граница, че щом е над 6000 е читава, не се самозаблуждавай. Може да изнамериш свястна за 5000 и боклук за 7000.
Във форума се продават една 320-ка за 7000 и една 318-ка за 6000. Защо не им хвърлиш око?
Имай предвид, че е хубаво да си заделил една хилядарка, ако изникне нещо непридвидено. Ако имаш 8000, дай 6200 за кола, остави 700-800 за прехвърляне/еко такса/данък/ГО/каско/обслужване и т.н., така че да ти останат 1000, ако ти се скапе я помпа, я турбо, я маховик... Че излезе ли ти някой по-скъпичък ремонт, без резервни пари няма да можеш да си караш колата.
- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
gtdriver написа:Прочетох може би половината от страници от темата, и виждам, че малко трудно да се побера в бюджета, който съм заделил. Та, какво търся - визията ми харесва на е46, не държа на многото екстри, по долу обявите са с доста ограничени такива. Имал съм две дизелови коли досега, но поддръжката е по-евтина на бензиновите, и затова не я отхвърлям тази алтернатива:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Ако търсиш бензин преди фейслифта, търси 320 бензин и на горе.
Ако искаш дизел, диагностики до откат и каквото сабя покаже.

Успех колега!
- gtdriver
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e90 318i 143кс
Благодаря ви за отговорите. И още нещо, това с диагностиката при положение, че е от автокъща колата едва ли би станало... преполагам само от частно лице.
- outworld
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320d
gtdriver написа:Благодаря ви за отговорите. И още нещо, това с диагностиката при положение, че е от автокъща колата едва ли би станало... преполагам само от частно лице.
Има колеги, които ще дойдат с теб до автокъщата да я "прочетат" колата, срещу съответно заплащане, което не е голямо на фона на главоболията, които могат да ти спестят

- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
Момчета съжалявам за глупавият въпрос но искам да ви попитам на всички купета преди фейслифт имат екстрата да им се вдигат огледалата на горе 

- Wolfeye
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: мечтата си!e46 320ci & e92 320d
- Детайли за колата: Devil heart.. Angel eyes...
Не всички имат автоматично прибиране на страничните огледала.
Зависи от екстрите, с които е поръчана от завода.
Ако правилно съм ти разбрал въпроса
Зависи от екстрите, с които е поръчана от завода.
Ако правилно съм ти разбрал въпроса

- gtdriver
- кандидат ентусиаст
-
outworld написа:gtdriver написа:Благодаря ви за отговорите. И още нещо, това с диагностиката при положение, че е от автокъща колата едва ли би станало... преполагам само от частно лице.
Има колеги, които ще дойдат с теб до автокъщата да я "прочетат" колата, срещу съответно заплащане, което не е голямо на фона на главоболията, които могат да ти спестят
Добре, можеш ли на ЛС да пишеш как процедират тези колеги и как мога да се свържа с тях. Тъкмо се върнах от оглед на тези двете и ми харесаха:
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
На всички купета се вдигат нагоре. На едни ръчно, на други автоматично.

- Margina Petrow
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e39 530d remapped; e36 318TDS
- Мечтае да кара: Всичко с буквата М :))
- Детайли за колата: Bmw e39 530d manual remapped, exhaust system, Pipercross air filter
Bmw e36 318TDS M41D17 manual remapped
Мисля сега какво да взема:
е46 318ци 143 коня бензина или 320цд-150коня дизела + чип.Какво бихте ми препоръчали?
е46 318ци 143 коня бензина или 320цд-150коня дизела + чип.Какво бихте ми препоръчали?

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
gtdriver написа:outworld написа:gtdriver написа:Благодаря ви за отговорите. И още нещо, това с диагностиката при положение, че е от автокъща колата едва ли би станало... преполагам само от частно лице.
Добре, можеш ли на ЛС да пишеш как процедират тези колеги и как мога да се свържа с тях. Тъкмо се върнах от оглед на тези двете и ми харесаха:
Това първото е вероятно, някога, някъде да е било такси с този цвят. Аз не съм ходил да го гледам, ти си ходил, но по принцип би трябвало да познаеш ако е било така. Ако се насочиш към него, гледай внимателно.
- gtdriver
- кандидат ентусиаст
-
Салона изглеждаше доста запазен, и особено по дръжките на вратите нямаше олющвания и захабявания, характерни за такситата, но знаеш ли... Иначе е внос от Германия жълтеникавото.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Margina Petrow написа:Мисля сега какво да взема:
Ако ще е купе да е бензин. Ако ще е бензин , да е шестак . От тия години са М54 (2,2/2,5/3,0) - и 3те са добри .
Колеги, моля ви за помощ. Насочил съм се към покупка на 320d, 150hp common rail (след фейслифта).
Доста мнения за покупка на Е46 изчетох във форума, но все пак да си попитам.
При този мотор какъв е съединителят? С двумасов (демпферен) маховик ли или не? И ако да, това слабо място ли е на колата?
Моделите, които са ми по джоба, са на около 260 000 км (реални - търся колата в Германия, гледам само експонати с доказана история и поддръжка). Какво друго мога да очаквам като голям разход след покупка на автомобил на такива километри? Турбините здрави ли са или са слабо място?
Имам почти 10-годишен опит с VW-та, но в света на БМВ съм още нов.. знам, че е писано по темите, каквото намерих прочетох, но моля запознатите колеги да ме светнат какви изненади мога да очаквам от едно 320д от новите...
При този мотор какъв е съединителят? С двумасов (демпферен) маховик ли или не? И ако да, това слабо място ли е на колата?
Моделите, които са ми по джоба, са на около 260 000 км (реални - търся колата в Германия, гледам само експонати с доказана история и поддръжка). Какво друго мога да очаквам като голям разход след покупка на автомобил на такива километри? Турбините здрави ли са или са слабо място?
Имам почти 10-годишен опит с VW-та, но в света на БМВ съм още нов.. знам, че е писано по темите, каквото намерих прочетох, но моля запознатите колеги да ме светнат какви изненади мога да очаквам от едно 320д от новите...
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
icu написа:Колеги, моля ви за помощ. Насочил съм се към покупка на 320d, 150hp common rail (след фейслифта).
Щом искаш дизел но по джоба ти са коли над 250 000км по добре си приготви и едни не малко парички са ремонти и т.н или най добре се откажи от дизела защото ще се видиш в чудо от ремонти то е турбо, демферни шайби и т.н въпреки че 320d, 150hp е много по добре от старото 320d