амортисьори?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Гост
Аватар

амортисьори?

Мнение от Гост » 02 Юли 2006, 20:21

На е36 предните амортисьори се сваляли ,носели се на стругар да се нарежи резба,правила се гайка и се слагали някакви(точно това е въпроса какви?от каква кола?)други амортисьори.И това излиза много евтинко.Мерси:)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет

Мнение от michev » 02 Юли 2006, 21:50

По добре не се занимавай с дивотий...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Re: амортисьори?

Мнение от Alexi » 02 Юли 2006, 22:08

nowaka написа:На е36 предните амортисьори се сваляли ,носели се на стругар да се нарежи резба,правила се гайка и се слагали някакви(точно това е въпроса какви?от каква кола?)други амортисьори.И това излиза много евтинко.Мерси:)

а на лада се слагат бъбреци и емблемки ,джанти от Е30 и надпис на стъклото БМВ пауър и става БМВ ,много евтинко излиза :winky:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kal » 02 Юли 2006, 22:32

Що не смениш марката ще ти излезе по евтино

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 02 Юли 2006, 22:42

Много off минахте :roll:
И аз не съм привърженик на тези работи,но ако някой има инфо по темата,нека сподели.
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 02 Юли 2006, 23:57

Уважаеми господа,съгласен съм с вас за това че ,няма нищо по хубаво от оригиналното НО!Всички ние знаем колко са "оригинални" частите които копуваме нали?Нито аз нито никой предполагам в този форум не взима Европейска заплата за да може да си позволи качествени резевни части.И на последно място не карам никой на сила да го прави,просто знам че става но съм забравил от каква кола са точно самите амортисьори.Не искам да го оставя само за мен това а го споделям с всички който се интересуват,затова моля Ви не се дръжте така(не всички имат и могат да си позволят да си купят от 250 лева амортисьори нали?0Благодаря за разбирането:)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1985 BMW E30 M10B18

Мнение от ivantchoG » 03 Юли 2006, 13:14

Малко по темата ...
Без да искам разглобих един амортисьор ...
Изображение
Вижда се малко от заварката, на която изобщо не обърнах внимание, когато свалях гайката на "пълнителя" ...
Изображение
Под голямата шайба има малка ...
Изображение
Под малката има шайба от клингерит ...
Изображение
Под клингерита е тялото на самия амортисьор ...
ИзображениеИзображение
Горния край на тръбата ... ИзображениеИзображениеИзображение

Идеята е доста добра - като спре да работи, се сменят уплътненията и маслото (побира под 200мл, при цена 2,50лв/л).
Нещо съм пропуснал при разглобяването и сега не мога да го херметизирам :evil: .
Опитите ми да открия "производителя" са абсолютно безуспешни, та, ако някой има представа кой може да се справи с "нещото" ша го удавя в бира (или в домашна парцуца :D )
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!
Изображение

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 03 Юли 2006, 20:31

колега това амотрисьор на бмв(преден ) ли е?АЗ лично съм разглобявал на е46 преден и вътре има една голяяяма пружина.Намира се на самия стержан.Когата трябва да се сменят предни аморт. на бмв направо ми се реве.Свиват се пружините до края с коба и пак ни може да се слоби като хората.Въпросната пружина дърпа стержана на долу..голяма борба пада:)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1985 BMW E30 M10B18

Мнение от ivantchoG » 03 Юли 2006, 21:29

ИзображениеПреден десен ;) . С махната пружина и тампон. Точно заради тампона го пре****х - не можах да отвия горната гайка, отвих долната и ...
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от grnka » 03 Юли 2006, 22:20

nowaka написа:Уважаеми господа,съгласен съм с вас за това че ,няма нищо по хубаво от оригиналното НО!Всички ние знаем колко са "оригинални" частите които копуваме нали?Нито аз нито никой предполагам в този форум не взима Европейска заплата за да може да си позволи качествени резевни части.И на последно място не карам никой на сила да го прави,просто знам че става но съм забравил от каква кола са точно самите амортисьори.Не искам да го оставя само за мен това а го споделям с всички който се интересуват,затова моля Ви не се дръжте така(не всички имат и могат да си позволят да си купят от 250 лева амортисьори нали?0Благодаря за разбирането:)

като не могат да си го позволят да вземат да си продадат колите както направих преди година и си карам по евтина в момента..не може да си беден и да караш бмв ..или имаш или нямаш..предни амортисьори от лада,семеринги от вартбург,колянов вал от москвич,преди време бях чел и за рециклирани накладки и колко по хубави били от феродо :mhihi: :mhihi:

като нямаш 250 лв как си дал 5-6-7-8-100.000 лв за кола и ще се циганиш за 250-1000 лв ремонт...важната е гъзарията нали? :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: успех с начинанието

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 03 Юли 2006, 22:29

А прави ли те газар да дадеш 200 лева от колкото 50?Не им завиждам на такива газари,бържо ще им свърши загарията:)))

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 535д

Мнение от stenli_bmv » 04 Юли 2006, 9:21

в Хасково има един маистор,които ги пълни.15лв на амортисюр.дава гаранция 50000км.аз ве4е карам кам 30000км.без прблем.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 535д

Мнение от stenli_bmv » 04 Юли 2006, 9:31

без зна4ение газови или маслени,амортисьора ти го прави като нов.

Потребител
Аватар

Мнение от vase82 » 04 Юли 2006, 18:22

grnka написа:
nowaka написа:Уважаеми господа,съгласен съм с вас за това че ,няма нищо по хубаво от оригиналното НО!Всички ние знаем колко са "оригинални" частите които копуваме нали?Нито аз нито никой предполагам в този форум не взима Европейска заплата за да може да си позволи качествени резевни части.И на последно място не карам никой на сила да го прави,просто знам че става но съм забравил от каква кола са точно самите амортисьори.Не искам да го оставя само за мен това а го споделям с всички който се интересуват,затова моля Ви не се дръжте така(не всички имат и могат да си позволят да си купят от 250 лева амортисьори нали?0Благодаря за разбирането:)

като не могат да си го позволят да вземат да си продадат колите както направих преди година и си карам по евтина в момента..не може да си беден и да караш бмв ..или имаш или нямаш..предни амортисьори от лада,семеринги от вартбург,колянов вал от москвич,преди време бях чел и за рециклирани накладки и колко по хубави били от феродо :mhihi: :mhihi:

като нямаш 250 лв как си дал 5-6-7-8-100.000 лв за кола и ще се циганиш за 250-1000 лв ремонт...важната е гъзарията нали? :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: успех с начинанието

доста си прав .. отдавна бмв не е това което беше , вече е народна обикновена марка и само четем теми .. искам да си зема бмв ама кое харчи повече и кое по малко и колко ше ми излезе подръжката и т.н. за жалост ... сега секи голфаджия се качва на бмв и се Ъпгрейдва :lol:

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 04 Юли 2006, 20:22

"сега секи голфаджия се качва на бмв и се Ъпгрейдва "
Нека да не забравяме от къде сме тръгнали ..аз лично преди повече от 25 години въртях геврека на ВАЗ в скута на татко.Мисля че не само аз съм крадял тайно колата от нашите да правя завойчета из квартала..такива бяха времената тогава.Всеки който порасне и работи ,изкарва пари,спестява лишавайки се от нещо друго само и само да си купи кола е за уважение,а това че се лишава от комфорта и удоволствието да кара БМВ си е въпрос на лично виждане:)С твоето изказване обиждаш бая хора,от въпросната марка.Сигурен съм че не всеки като е взел книжка си е купул бмв нали?Има и хора който продават бмв-тата си и си купуват ОПЕЛ,Рено,ФИАТ какво да кажем за тях?Айде толкова от мен:)

Следваща

Назад към E36