Смяна на стопове с LCI
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Re: Смяна на стопове с LCI
Emooo написа:Ако реша да сменям с LCI фарове + LCI стопове + LM2 трябва ли да сменям кабелите които излизат от модула и отиват към фаровете?
Не,сменят се само буксите на фаровете и се пускат 2 допълнителни кабела до стоповете.
- emoo
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 745D
- Мечтае да кара: M-5
Emooo написа:Ако реша да сменям с LCI фарове + LCI стопове + LM2 трябва ли да сменям кабелите които излизат от модула и отиват към фаровете?
Пускат се допълнителни кабели от стоповете до модула и до фаровете продават ги комплект с буксите за новите стопове и фарове
- nikolayp
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F31 320xD LCI
Има ли вариант да се намерят отнякъде буксите на LCI стоповете, че предния собственик е поверил изпълнението на някакви "майстори", които са изрязали всичко и са мазали, както само те си знаят. Намерих буксите от старите кабели, имам ретро-фит комплекта, единствено буксите от новите стопове са потънали някъде...
Или ако има някъде схема кой кабел с кой да се върже
Вариант три - контакти на някой майстор, който знае как да го направи
Или ако има някъде схема кой кабел с кой да се върже

Вариант три - контакти на някой майстор, който знае как да го направи

- wolverinlio
- Потребител
-
Може и да ми е глупав въпроса но да си питам къде може да се види каква верия е LM модула и каде се намира това чудо в колата. Мерси предварително 

- batzlati
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 530d
- Мечтае да кара: карах почти всичко
wolverinlio написа:Може и да ми е глупав въпроса но да си питам къде може да се види каква верия е LM модула и каде се намира това чудо в колата. Мерси предварително
Намира се под кормилото , от ляво към калника. За да се извади ЛМ , трябва да се разглоби кората под кормилото.
Колеги вижте какво продават. На картинка изглеждат много добре http://www.ebay.com/itm/SMOKE-04-07-BMW ... 25744b2d72
Tool - Fear Inoculum
- vesko4114
- младши ентусиаст
-
- Кара: турбото да му се завива свят....
Emooo написа:Колеги вижте какво продават. На картинка изглеждат много добре http://www.ebay.com/itm/SMOKE-04-07-BMW ... 25744b2d72
Да Емо, тези неоригинални стопове изглеждат учудващо добре

...............................
- vesko4114
- младши ентусиаст
-
- Кара: турбото да му се завива свят....
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Cinder написа:Конверсията на моята кола я е правил ICE, предишния собственик. Силно се съмнявам да е излезнала 5000 евро, въпреки, че всичко е оргиналдъ. По-скоро нещо /2 на тая цена....
Върти ми се нещо като 6300лв, всичко оргинално и сглобено от хората в Дару Кар. Имайте предвид, че фаровете и стоповете се палят и гасят театрално, т.е. постепенно, и е много красиво, особено като я гледаш отзад!

За целта се сменя лайт модула, пускат се кабели през цялото купе и други "дребни" преработки!
ПП> Все пак кефа си заслужаваше всеки лев и пак бих го направил...

- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
ICE написа:Имайте предвид, че фаровете и стоповете се палят и гасят театрално, т.е. постепенно, и е много красиво, особено като я гледаш отзад![/color][/i]
Дай малко повече информация за този театър

Кое точно светва постепенно?
Аз също искам да направя нещо такова, но моята е преди фейса и смятах да си взема "e-light" модул (немски афтърмаркет), който се връзва към ЛМ и тогава може всяка една крушка да се програмира кога и колко да свети.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
Нормалното поведение на LCI фарове и стопове има предвид 
П.С. с ЛМ2 също можеш да си програмираш какво да светва когато си отключиш колата - отпред, отзад, дори вътре в купето.

П.С. с ЛМ2 също можеш да си програмираш какво да светва когато си отключиш колата - отпред, отзад, дори вътре в купето.

- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
Cinder написа:Нормалното поведение на LCI фарове и стопове има предвид
Аха, ясно. За ЛМ2 знам, но не ми харесват фейсовите фарове толкова че да правя пълния ретрофит. Затова другия вариант ми е по-добър (стига да намеря 5-ватови диоди с 4500 келвина точно).
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Идеята при стоповете (да вземем тях за пример), когато палиш/отключваш колата е да светват постепенно "пръчките" и след тях двете "оченца", които са във вътрешната част на стоповете. Много е красиво. Гасенето/заключването е не по-малко атрактивно.