Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (2) - (архив)

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

Мнение от shifty » 28 Юни 2012, 0:59

Здравейте пичове,

Адски харесах колата от следната обява: http://www.cars.bg/u382142 и почти се бях навил да звъня и да паля гумите към Търново. Но в един прекрасен момент, забелязах нещо доста интересно - не знам от кога седи, но обявата е преглеждана над 28 000 пъти :mhihi: Това автоматично означава, че колата отпада като вариант, дори все още да не е продадена. И все пак искам да попитам дали пък някой от вас случайно няма инфо за тази колица? Да е звънял, да я е гледал на място и прочие?

Благодаря ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на изпарения

Мнение от BorisBMW » 28 Юни 2012, 11:13

Няма значение според мен колко гледания има - аз като си продавах реното имаше и тя много гледания, а за една година нито ми се обади някой, нито дойде да е гледа, че и аз не си давах колата колкото вървяха другите кошове нов внос. Накрая се намери кой да е оцени де. Та според мен факторът да не е купена е цената, защото преди 2 седмици на горубляне видях поне 3 Е46-ци 2003-та и 2004-та година, 320 фейс, на 6999лв., отвънка лъскаше отсякаде, но реално не може да е това цената. Просто казвам, бяхме за друга кола и не съм им обръщал внимание, просто по табелата гледах. Не, че е изключен варианта и да е дарак. :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ociata » 28 Юни 2012, 18:01

Някой дали е гледал тази обява: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11340306973158714&f1=details?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 520dA

Мнение от BMW_1914 » 28 Юни 2012, 19:27

shifty написа:Здравейте пичове,

Но в един прекрасен момент, забелязах нещо доста интересно - не знам от кога седи, но обявата е преглеждана над 28 000 пъти :mhihi: Това автоматично означава, че колата отпада като вариант,

:shock:....и какво общо има разглежданията на обява в сайт със техническо или визуално състоянието на кола :dunno:
нормално е да има много разглеждания - колата е търсен модел, с приемлива цена, с хубави екстри ;)
само за сведение на моя обява, от преди две години - за Е 36-цата ми, за ден имаше над 400 гледания 8)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cHaunepucTa » 28 Юни 2012, 19:48

BMW_1914 написа:

Но в един прекрасен момент, забелязах нещо доста интересно - не знам от кога седи, но обявата е преглеждана над 28 000 пъти :mhihi: Това автоматично означава, че колата отпада като вариант,

:shock:....и какво общо има разглежданията на обява в сайт със техническо или визуално състоянието на кола :dunno:
нормално е да има много разглеждания - колата е търсен модел, с приемлива цена, с хубави екстри ;)
само за сведение на моя обява, от преди две години - за Е 36-цата ми, за ден имаше над 400 гледания 8)

Хубава кола на нормална цена се продава за 1-2 дни в мобилето. От къде знам ли...продал съм 4 лични автомобила досега. Първите 3 съм ги продал на втория ден откакто съм ги пуснал, а четвъртата я продадох за няколко часа...
Така, че ако една кола е добра и е на добра цена...както посочената, да е грабната за 1-2 дни максимум.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e90 318i 143кс

Мнение от gtdriver » 28 Юни 2012, 19:51

Здравейте колеги, нов съм във форума и пиша, защото съм си харесъл е46 320Д, но както модела, така и марката ми е абсолютно непозната. Виждам има доста мнения, но нямам и много време да се задълбоча в четене, та направо към въпроса. Колко е приблизително цената на един приличен модел преди фейслифта, т.е 2000 - 20001 г.? Харесах си http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details, но идея си нямам дали са малко за тази кола, и въпреки многото обяви за този модел, виждам че цените варират в доста голям диапазон.. Та бих ли се побрал за ~6000лв. за подобен автомобил в що годе добро състояние?....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ociata » 28 Юни 2012, 20:14

cHaunepucTa написа:
BMW_1914 написа:

Хубава кола на нормална цена се продава за 1-2 дни в мобилето. От къде знам ли...продал съм 4 лични автомобила досега. Първите 3 съм ги продал на втория ден откакто съм ги пуснал, а четвъртата я продадох за няколко часа...
Така, че ако една кола е добра и е на добра цена...както посочената, да е грабната за 1-2 дни максимум.

И ти си прав ама не съвсем. Лично аз поне 5 пъти съм я отварял тази обява в последните два дни. Колата е с доста добре сниман салон и привлича внимание(преди да видиш че е комби де :mhihi: ).

Иначе наистина, специално този модел(е46) в момента се продава за 2 максимум 3 дни.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 520dA

Мнение от BMW_1914 » 28 Юни 2012, 20:34

ociata написа:
cHaunepucTa написа:

Хубава кола на нормална цена се продава за 1-2 дни в мобилето. От къде знам ли...продал съм 4 лични автомобила досега. .

Иначе наистина, специално този модел(е46) в момента се продава за 2 максимум 3 дни.

:OT:

:bowdown: :ok: :clap: :clap: :clap:
Браво, е това се казва дилъри, това се казват продавачи :yes:
наистина ме впечатлихте ....надявам се ,че с продажби на коли се занимават, а не си губите таланта в продажбите на втора употреба автомобили в някоя друга сфера на икономиката ;)
още веднъж се извинявам за :OT: но съм наистина изумен от търсенето и разграбването на Е46 -ци на българския пазар :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ociata » 28 Юни 2012, 21:42

Ами не колега, не съм продавач... но от 2 месеца и нещо си търся е46. Изискванията ми са прости - да е дизел, да изглежда свежо на външен вид, да има мулти волан и някакви прилични джанти, да е седан и да няма захабено/скъсано по интериора(разбира се ограничен съм до някаква степен и в парите). Та за тея 2 месеца едни и същи 40-50 БМВ-та цирулират в двата най-популярни бг сайта. Към тях се прибавят 10-15 обяви, които не са нищо особено(например никакви екстри преди фейса за 6500, или доста екстри и изтърбушен салон) и които седят по 1-2 седмици. С тях не знам какво се случва(дали ги продават или просто ги махат от продажба), но аз не съм им и звънял. И се появяват чат-пат хубави, наистина заслужаващи си, обяви. Аз лично съм звънял за 5 такива обяви, и всички бяха продадени на 2рия ден. Само до една успях да се добера лично, но я изтървах защото беше събота и не я капарирах, и в понеделник в 10ч сутринта я изкараха пред мен от автокъщата(ако искаш погледни в тази тема съм си излял душата за нея).

Може да ти се струва смешно и да подхождаш с ирония, но смислените е46(които не са пристигнали в кашони) наистина се продават за 2-3 дни. Ако имаш познати в този сектор ги разпитай да ти обяснят - не си го измислям :bchug:

Потребител
Аватар

Мнение от shifty » 28 Юни 2012, 23:44

Точно това имах и аз предвид, с оглед 30 000те разглеждания на обявата - търся си кола от няколко месеца и ми направи впечатление, че приличните автомобили се разграбват доста бързо - явно търсене има!
Относно въпросната обява - днес звънях и съвсем приятелски се опитах да обясня на момчето, че ще бия 500 км път и ще изхарча 100тина лева, поради което държа снимките да отгпварят на реалността и колата наистина да е в много добро фунцкионално състояние. Отговорите, които получих, в крайна сметка не успяха да ме убедят да го посетя. Основното беше, че почти нищо не разбирал (на което силно наблегна) и ако имало нещо сме щели да се споразумеем на място...

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 29 Юни 2012, 2:40

Ще ви замоля да спазвате добрия тон и да си мерите другаде някъде(например на по бира) дилърските си познания и възможности!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ociata » 29 Юни 2012, 16:35

Ще попитам тук, макар вече да си купих колата. Взех си 320д, фейслифт. Колата върви осезаемо повече от 320д преди фейса(136к.с.), но пък ми е първата фейска която карах. Също така като я изрежеш стабилно пропушва отзад, и в този ред на мисли се чудя дали не е чипната? Вашите пропушват ли така при по-стабилно вкарване в обороти?

Поздрави и тия дни чакайте снимки в друга тема :driving:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 29 Юни 2012, 16:39

ociata написа:Вашите пропушват ли така при по-стабилно вкарване в обороти?

Поздрави и тия дни чакайте снимки в друга тема :driving:

въпроса ти не е за тук и все пак ...

--> Е46 дизел НЕ трябва да пуши при никакви обстоятелства, обороти, прекъсвачи и чудесии...

*това не е TDS
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2008 X5 30d
Мечтае да кара: M-power

Мнение от doncheff » 29 Юни 2012, 18:34

Ако има чип си пропушва колата сигурно... Чипната М46N не съм виждал дали пуши, а и моята не съм я чипнал още, но всеки дизел чипнат, който съм карал и виждал е пропушвал при пълна газ.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e90 318i 143кс

Мнение от gtdriver » 29 Юни 2012, 19:38

Прочетох може би половината от страници от темата, и виждам, че малко трудно да се побера в бюджета, който съм заделил. Та, какво търся - визията ми харесва на е46, не държа на многото екстри, по долу обявите са с доста ограничени такива. Имал съм две дизелови коли досега, но поддръжката е по-евтина на бензиновите, и затова не я отхвърлям тази алтернатива:

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

ПредишнаСледваща

Назад към E46