Как да вкарам кода на радиото?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
Как да вкарам кода на радиото?
Здравейте.
Скоро си смених акумулатора на колата и като сложих новия се оказа че трябва да ваведа код за радиото.Аз имам кода , но не знам как се вавежда.Касетофона ми изглежда ето така:
Ще се радвам ако някой ми каже как да си ваведа кода защото в книжката всичко е на немски и не разбирам и дума.

Скоро си смених акумулатора на колата и като сложих новия се оказа че трябва да ваведа код за радиото.Аз имам кода , но не знам как се вавежда.Касетофона ми изглежда ето така:
Ще се радвам ако някой ми каже как да си ваведа кода защото в книжката всичко е на немски и не разбирам и дума.

Re: Как да вкарам кода на радиото?
nasko_bmw написа:Здравейте.
Натискаш единицата за първата цифра. Всяко натискане ти вдига цифрата на дисплея с 1. Абе ако кода ти е например 6666. То натискаш единицата 6 пъти, после двойката 6 пъти, тройката 6 пъти и четворката 6 пъти. Като го направиш натискаш има един бутон като стрелка на дясно нещо подобно на този знак ">". И си готов.
п.с. Добре, че си имаш кода

- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
Абе да ти кажа по готино е като го нямаш, щото за разкодиране искат 25 лв. и ти си казваш да не съм луд да давам пари за разкодиране и си купуваш нов 

- NeoPrint
- бай печатар
-
- Кара: E34 525tds-A
- Мечтае да кара: Е38 728i
Глупости,по-арен от оригиналния няма! Заслужава си разкодирането.
1/свети /с цвета на таблото/ дори само като пуснеш габаритите
2/вписва се в цялостния дизайн на кокпита,а не седи като подарен
3/виж1 и 2
1/свети /с цвета на таблото/ дори само като пуснеш габаритите
2/вписва се в цялостния дизайн на кокпита,а не седи като подарен
3/виж1 и 2

Дотук благодаря.Това със цифрите найстина ще ми баде от полза.Само че проблема ми е че не мога да стигна до момента с вавеждането на цифрите.Като включа радиото ми пише само едно CODE на дисплея и каквото и да натискам нищо не показва освен CODE.Не трябва ли преди това да натисна несхто за да ми покаже някакви 4 чертички на екрана или нещо подобно.Питам защото на един приятел на Опела е така.Извинявам се за сравнението разбира се.
nasko_bmw написа:Дотук благодаря.Това със цифрите найстина ще ми баде от полза.Само че проблема ми е че не мога да стигна до момента с вавеждането на цифрите.Като включа радиото ми пише само едно CODE на дисплея и каквото и да натискам нищо не показва освен CODE.Не трябва ли преди това да натисна несхто за да ми покаже някакви 4 чертички на екрана или нещо подобно.Питам защото на един приятел на Опела е така.Извинявам се за сравнението разбира се.
Ми на мойто радио не трябваше да се натиска нищо! Излизаше точно CODE и от долу четири чертички ----. Които между другото не се виждаха много добре. Но мойто е малко по-различно от това, което си показал на снимката. Май е по-просто, няма го това anti theft mode +/-.
Някой с такъв модел радио да помага!!!
- sani
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318 ti Compact
nasko_bmw написа:Дотук благодаря.Това със цифрите найстина ще ми баде от полза.Само че проблема ми е че не мога да стигна до момента с вавеждането на цифрите.Като включа радиото ми пише само едно CODE на дисплея и каквото и да натискам нищо не показва освен CODE.Не трябва ли преди това да натисна несхто за да ми покаже някакви 4 чертички на екрана или нещо подобно.Питам защото на един приятел на Опела е така.Извинявам се за сравнението разбира се.
Така, значи:
1) Би трябвало да ти се появят ---- и да въведеш кода, както ти описа колегата. Но внимание

2) В книгата пише че след 3 грешни опита времето за изчакване се удължава на 15 минути м/у интервалите (през това време на дисплея пише CODE). Аз имах такъв проблем (грешно въведен повече от 3 пъти код) и моите "15 минути" се оказаха около половин денонощие, т.е. около 12 часа чаках (без да натискам нищо) за да се появят ----. От тук

3) Ако 16 пъти кода е въведен неправилно - свържи се с най близкия BMW Service!!! Кофти работа!
Успех и пиши какво е станало!!

Здравейте отново.
Пробвах това с изчакването във включено положение но нищо не става.Радиото постоянно изглежда както е показано на снимката и като се опитам да ваведа кода писка.В това положение ли трябва да се въвежда кода или трябва да се направи нещо за да ми се покажат чертички или нещо подобно?Някой може ли да помогне , че без радио не е никак добре?
- sani
- кандидат ентусиаст
-
В това положение не можеш да вкараш кода!
Кода се набира само когато на дисплея ти се появят ---- (4те чертички)!
Нищо не се прави за да се появят, това става от самосебе си, ако всичко е наред, т.е. не си го заключил бевъзвратно!
Надписа CODE означава, че в момента е "заключен" т.е. се е кодирал, както искаш го разбирай.
Ако сам не влезе в режим "----", тогава май ще ти трябва помощ или от Камор или някъде където ги отключват (за по-малко парички разбира се).
Успех!
Кода се набира само когато на дисплея ти се появят ---- (4те чертички)!
Нищо не се прави за да се появят, това става от самосебе си, ако всичко е наред, т.е. не си го заключил бевъзвратно!
Надписа CODE означава, че в момента е "заключен" т.е. се е кодирал, както искаш го разбирай.
Ако сам не влезе в режим "----", тогава май ще ти трябва помощ или от Камор или някъде където ги отключват (за по-малко парички разбира се).
Успех!
- sani
- кандидат ентусиаст
-
Ма не е нужно колата да стои на контакт или самоя той да е включен!! Ако си караш колата можеш да си го включиш, за да видиш кога ще се появят ---- на дисплея, като си спреш си я гасиш нормално и не му се притеснавай. Аз като си карах го включвах от време на време да видя дали са се появили ---- и си го го гасях, просто не съм му ръчкал копчетата .... и чак на другия ден сутринта като запалих колата, той отново седеше на CODE и след 5-6 минути сам изписа ---- въведох кода, потвърдих с ">" и така!
Успех!
Успех!
- sani
- кандидат ентусиаст
-
13 мнения
• Страница 1 от 1