Mнение за този автомобил

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW120

Mнение за този автомобил

Мнение от BMW120 » 24 Юни 2012, 21:56

Знам, че е тъпо да се пускат постоянно такива теми, но днеска ходих да я гледам и съм на кантар....

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

Общо взето е доста хубава колата, като забележки единствено вътре в купето плъзгащата част на подлакътника е счупена.
Казал съм им че ше се кара в бмв и на още едно място за проверка и тогава ше я зимам..
Интересува ме дали някой може би е ходил да я гледа и да е видял нещо друго щото аз като цяло не разбирам много много от коли.
Италианка е колата да спомена...единствения и недостатък е че няма отопляеми седалки и е кожа
ЛУД УМОРА НЕМА

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 992 turbo, G30 540ixdrive.

Re: Mнение за този автомобил

Мнение от Shadowed » 24 Юни 2012, 23:50

Изглежда добре, доста екстри, малко километри :) (съмнително малко :wave: ). В обявата пише че има преден парктроник но като гледам, мисля че няма преден (не мога да ги видя в бронята, както и на монитора). Слънцезащитни стъкла BMW Individual - и това малко ме съмнява, изглеждат ми съвсем обикновени от снимките, но може да греша и да ме лъжат самите снимки. По номера на шасито можеш да изкараш всички екстри с които излиза от завода, ако има съмнения. Аз лично, бих проверил

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Мнение от stankata777 » 25 Юни 2012, 3:28

Shadowed написа:Изглежда добре, доста екстри, малко километри :) (съмнително малко :wave: ). В обявата пише че има преден парктроник но като гледам, мисля че няма преден (не мога да ги видя в бронята, както и на монитора). Слънцезащитни стъкла BMW Individual - и това малко ме съмнява, изглеждат ми съвсем обикновени от снимките, но може да греша и да ме лъжат самите снимки. По номера на шасито можеш да изкараш всички екстри с които излиза от завода, ако има съмнения. Аз лично, бих проверил

+1 :yes: Няма пр.парктроник,а състоянието на волана говори за км далеч далеч от обявените от продавача!
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 325i N53

Мнение от Georgieff » 25 Юни 2012, 10:07

Бърза проверка в интернет показва, че единствената кола на тези километри в Италия струва 8500 Евро и е без навигация и кожа:
http://www.autoscout24.it/Details.aspx?id=211095776
Следващата е на 122 000 и е отново без кожа и навигация, но пък струва 9500 Евро:
http://www.autoscout24.it/Details.aspx?id=211095776

За тези пари кола с навигация аз не успях да открия.

Прецени си сам дали тези километри са реални. Моето мнение е, че в българска автокъща BMW на реални километри няма - просто няма как да им излезе сметката на търговците. Към горните цени добави едни минимум 500 Евро за доставка до БГ и получаваш стойността на колата в автокъщата, която съмнително доближава (в твоя случай е под) цената в Италия. Мислиш ли, че нормален човек би затворил 10 000 Евро в нещо, от което няма абсолютно никаква печалба или дори е на загуба?
В официалните сервизи ще ти кажат само дали колата има някакви значителни проблеми по ходовата част и дали има записани сериозни грешки на двигателя. Моят опит показва, че и в двата случая положението се замазва, за да може да мине през сервиза. Ако имаш късмет да попаднеш на поддържана кола дори и повечето километри няма да ти създадат сериозни проблеми, но този риск си го поемаш сам. Другият вариант е да искаш гаранция от търговеца.

Имах случай, при който отивам в ДаруКар и искам пълна предпродажбена проверка - оказва се, че колата е с 2 нови леви биалетки. Търговеца ми свива рамене и вика - така дойде от Германия :kuku:
Километрите в официален сервиз няма как да ти ги проверят, ако са добре върнати. Диагностика на дюзи, както и на сензорите (дебитомер, датчици) може да се направи само при работещ двигател. Ако изрично не им кажеш точно какво да ти проверят, няма да го направят. Дюзите примерно записват грешки чак когато са за подмяна.
Не те навивам - просто ти нахвърлям неща, които знам от опит.
Touring & windsurf club

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW120

Мнение от BMW120 » 26 Юни 2012, 9:09

Благодаря за мненията но колата май е заминала :)
ЛУД УМОРА НЕМА

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320д Е46 136к.с
Мечтае да кара: BMW F10

Мнение от shark1986 » 30 Юни 2012, 11:16

Назад към E90/E91/E92/E93