Полиране на алуминиеви джанти
Модератор: bum_bum
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Re: Полиране на алуминиеви джанти
Ако са ти напълно чисти и гладки джантите т.е. няма замърсявания, които да пречат на покритието, говорим за между 6 и 8 седмици защита при поне 2 слоя... но всичко зависи от това колко се кара колата, колко и как се цапат джантите и от какво... ако си миеш колата с безконтактно, няма да изкара много... 
Това все пак е временно покритие... за наистина сериозна защита и запечатване на джантите имам друг препарат, който е наистина перманентно покритие... CarPro CQuartz DLUX... той се полага само на току що полирани и излъскани джанти и държи по 12-18 месеца без да можеш да го бутнеш (съдържа кварцови и керамични съставки)... единствено чрез надиране примерно в бордюр можеш да го "премахнеш"... иначе прах от накладки, дъжд, кал и квато и да е там мръсотия не може да му направи нищо. Но пък изисква специални условия за нанасяне и губиш кефа да мажеш през известно време и да ги лъскаш и е на по-висока цена
Но пък си е "must have" за уникални джанти или подобни.

Това все пак е временно покритие... за наистина сериозна защита и запечатване на джантите имам друг препарат, който е наистина перманентно покритие... CarPro CQuartz DLUX... той се полага само на току що полирани и излъскани джанти и държи по 12-18 месеца без да можеш да го бутнеш (съдържа кварцови и керамични съставки)... единствено чрез надиране примерно в бордюр можеш да го "премахнеш"... иначе прах от накладки, дъжд, кал и квато и да е там мръсотия не може да му направи нищо. Но пък изисква специални условия за нанасяне и губиш кефа да мажеш през известно време и да ги лъскаш и е на по-висока цена

- niki7010
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Каквото има!
- Мечтае да кара: Каквото дойде!
А това CarPro CQuartz DLUX... как се държи на безконтактното?
- Mollov
- Мародератор
-
Играе кючеци
Не съм чел досега някой "ползвател" на DLUX да е успял да го свали с безконтактно... може би след година...

- niki7010
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Каквото има!
- Мечтае да кара: Каквото дойде!
- AVGO
- ентусиаст
-
- Кара: AvGo's Devil
- Мечтае да кара: дълго
Mollov написа:Ако са ти напълно чисти и гладки джантите т.е. няма замърсявания, които да пречат на покритието, говорим за между 6 и 8 седмици защита при поне 2 слоя... но всичко зависи от това колко се кара колата, колко и как се цапат джантите и от какво... ако си миеш колата с безконтактно, няма да изкара много...
Това все пак е временно покритие... за наистина сериозна защита и запечатване на джантите имам друг препарат, който е наистина перманентно покритие... CarPro CQuartz DLUX... той се полага само на току що полирани и излъскани джанти и държи по 12-18 месеца без да можеш да го бутнеш (съдържа кварцови и керамични съставки)... единствено чрез надиране примерно в бордюр можеш да го "премахнеш"... иначе прах от накладки, дъжд, кал и квато и да е там мръсотия не може да му направи нищо. Но пък изисква специални условия за нанасяне и губиш кефа да мажеш през известно време и да ги лъскаш и е на по-висока ценаНо пък си е "must have" за уникални джанти или подобни.
Мамка му, защо не каза за това

А, иначе, нали Лалов вика 3 месеца не е мръднало...
Химна на Бавареца >>> http://www.vbox7.com/play:e3237f4183
Линк за сваляне с високо качество > http://hulkshare.com/n1l4y873vla3

- Mollov
- Мародератор
-
Ами щото се коментираше Wheel Sealant... на Лалов не е мръднал, но може би го е мазал повече от веднъж и колата се пази да няма сериозни замърсявания... пък и аз давам някакво време, за което мога да съм сигурен... ако ти кажа 5 месеца (примерно) и в твоя случай изкара 10 седмици... какво ще си помислиш? 
А Wheel Sealant-а като опаковка е достатъчен за много апликации... и се нанася много по-лесно, не иска специални условия и специфичен метод на нанасяне. Без да знаеш как да нанасеш (не става да седнеш пред блока/къщата и да мацаш) DLUX-а можеш да оплескаш нещата много сериозно... и после ще трябва да търкаш яко с абразивна паста, че да го свалиш.
Засега си работи с Wheel Sealant-а, пък по-натам като съм готов с "How-To" видеоклиповете и т.н. ще имаш варианта да преминеш към DLUX
Не се притеснявай, WS също е много хубав продукт, макар и не толкова перманентен. Според мен WS е по-подходящ за лятото (и хората, които искат периодично да мажат нещо по колата, като мен например
), когато човек има време и желание да се занимава да си прави кефа да маже вакси и препарати за джанти, докато DLUX-а е продукт, подходящ за зимния период (макар че ще изкара и много след него) - джантата е защитена и не ти трябва всеки месец (заради лугата и всякви други л@йна дето се сипват по пътищата през зимата) да възстановяваш покритието.
P.S. Като гледам джантите, с които си (тия спици), ще видиш бая зор да нанесеш правилно DLUX на такива джанти... играчката е голяма, а без достатъчен тренинг няма да успееш в даденото време (препарата има само няколко минути да го нанесеш, след което стяга здраво и не можеш да го "коригираш", освен чрез свалянето му с абразивна паста).

А Wheel Sealant-а като опаковка е достатъчен за много апликации... и се нанася много по-лесно, не иска специални условия и специфичен метод на нанасяне. Без да знаеш как да нанасеш (не става да седнеш пред блока/къщата и да мацаш) DLUX-а можеш да оплескаш нещата много сериозно... и после ще трябва да търкаш яко с абразивна паста, че да го свалиш.
Засега си работи с Wheel Sealant-а, пък по-натам като съм готов с "How-To" видеоклиповете и т.н. ще имаш варианта да преминеш към DLUX

P.S. Като гледам джантите, с които си (тия спици), ще видиш бая зор да нанесеш правилно DLUX на такива джанти... играчката е голяма, а без достатъчен тренинг няма да успееш в даденото време (препарата има само няколко минути да го нанесеш, след което стяга здраво и не можеш да го "коригираш", освен чрез свалянето му с абразивна паста).
- Mollov
- Мародератор
-

Ето това е джанта покрита с WS, намазана преди 10 седмици (2 или 3 слоя), без да е "виждала" безконтактно миене и други груби химии... измивана само с PH неутрален шампоан.
- AVGO
- ентусиаст
-
Ами на мен само борда ми е полиран, за него ставаше въпрос, но приемам аргументите ти, утре мисля да пристъпя към действие.
Благодаря
Благодаря

- Cobb
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36
- Мечтае да кара: V8
От днес почвам и аз, след около 4 години мъки да ги разглобя
най-накрая ще ги направя както си трябва 
Само не знам какво да правя със средите

Само не знам какво да правя със средите

- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Зависи на какъв цвят кола ги слагаш, но според мен полирани бордове със черни сърцевини ще е добре, просто защото съм виждал такива джанти със черно
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- AVGO
- ентусиаст
-
Днес нанесох втория слой от Пуур Бойс. Тук на снимката е пастирана джантата, при отстраняването на пастата няма изменения в цвета на алуминия.Ще видим за напред как ще се държи.Иначе наистина се използва съвсем малко и с това темпо ще отиде даже и над година ако се нанася всеки месец 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

- CA3108KM
- младши ентусиаст
-
- Кара: само русо и с 19"
- Мечтае да кара: същото (е39) ама М
е на тази снимка избърсал ли си я от пастата ? защото ми изглежда доста мътна.. снимай я след като я избършеш.. в завършен вид
- Mollov
- Мародератор
-
AVGO написа:Днес нанесох втория слой от Пуур Бойс.
Няма да е лошо да намажеш и "спиците"... помага доста срещу натрупването на прах от накладките... а и ако има някакъв, много лесно се измива в водо/пароструйка...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Средите направо плачат за полиране. Ако бяха мои никога не бих ги боядисвал.
- Kristopher
-
-
- Кара: e34, e36

Компютърна диагностика на BMW след 1993 година - безплатна