Олекотяване на маховик - смяна с 6.3кг от м20 на М50 и М52
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- ProblemZ
-
-
- Кара: E36 318IS and E46 318I
- Детайли за колата: BMW E36 318IS ; BMW E46 318I
Re: Олекотяване на маховик - смяна с 6.3кг от м20 на М50 и М
bebcho__ написа:ProblemZ написа:bebcho__ написа:flirt4o_ написа:аз преди 5 месеца смених комплект съиденител на м42-то,но искам и маховика да олекотя дали може моя да си олекотя или си трябва другигра4ка ли е много какви части трябват....
на м50 олекотихме едномасов оригинален маховик до 7,3, балансиран и си върви с неговия си съединител и стартер. ако имаш къде да го направиш- може.
Mалко се различават ми струва м50 и м42а за да олекотиш демферен трябва да го засилиш на вторичните
написал съм едномасов, а не демпферен. проблема е, че "новите" не четат темата, щот е по-лесно да се пита, отколкото да се прочетат 22-те страници.
Да и как ще пасне неговия притискател и феродо на тоя маховик

Ако си от типа да въртим мнения че да станем по-големи майстори ти се ИЗВИНЯВАМ !
Най - ТочниЯ
- bebcho__
- младши ентусиаст
-
- Кара: грозно е36 купе
- Мечтае да кара: настрани с около 200
не виждам що се заяждаш..тва, че си го разбрал по твоя начин ... не съм имал впредвид да слага маховик от м50, а ако неговия е едномасов, да го олекоти само него, при която манипулация ще си остане с неговия си притискател и феродо от м42-то.
- ProblemZ
-
-
bebcho__ написа:не виждам що се заяждаш..тва, че си го разбрал по твоя начин ... не съм имал впредвид да слага маховик от м50, а ако неговия е едномасов, да го олекоти само него, при която манипулация ще си остане с неговия си притискател и феродо от м42-то.
Както и да е,то дали едномасов или двумасов така като гледам и собственика не знае
Най - ТочниЯ
- ///Micev_87
-
-
- Кара: 318ис м42 94г
- Мечтае да кара: e46 m3
- Детайли за колата: всичко по много
мале не разбрахте ли ве4е за това олекотяване 23страници има вече не ли за ключ не мислете ли

- ProblemZ
-
-
flirt4o_ написа:мале не разбрахте ли ве4е за това олекотяване 23страници има вече не ли за ключ не мислете ли![]()
Е ти си човека който пита дали може на М42 да олекоти маховика,да вземи кажи какъв е точно и дали ще може и явно ти трябва да прочетеш пак тези всичките 23-страници

Най - ТочниЯ
- ///Micev_87
-
-
- Кара: 318ис м42 94г
- Мечтае да кара: e46 m3
- Детайли за колата: всичко по много
разбрах но сменях комплект съеденител за това питах,дали требва пак да взимам но не си струва,23 и не разбра за какво става въпрос стабилен за ключ си е темата спор няма 

- ProblemZ
-
-
flirt4o_ написа:разбрах но сменях комплект съеденител за това питах,дали требва пак да взимам но не си струва,23 и не разбра за какво става въпрос стабилен за ключ си е темата спор няма
Е как не разбра,колата става по-рязка,по-бързо качва обороти и още други екстри дето пак са написани
Най - ТочниЯ
- Rad_maniak
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW е36 320 "93
- Мечтае да кара: ....M3.........
здрашеите колеги днес свалих съединител и маховика и се оказа че моч маховик е ето такъв
,а този които съм взел да слагам е ето такъв 6,3кг от м20 мотор и се чудч така ли требва да е?да го слагам ли?мотора ми е м50б20 с ванусВие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
BMW - Be My Wife!!!
- Rad_maniak
- кандидат ентусиаст
-
ще може ли някои да даде инфо щото колата стои разглобена и чакам отговор за да знам какво да правя?мерси предварително!!!
BMW - Be My Wife!!!
- bebcho__
- младши ентусиаст
-
- Кара: грозно е36 купе
- Мечтае да кара: настрани с около 200
Rad_maniak написа:ще може ли някои да даде инфо щото колата стои разглобена и чакам отговор за да знам какво да правя?мерси предварително!!!
инфо можеш да намериш в предните 22 страници, пише всичко. ако е само да ти дадем акъл дали да го слагаш - да, слагай го.
- Rad_maniak
- кандидат ентусиаст
-
Хора извинявам се ако съм банален,но пак имам проблем.значи сменихме бендикса на стартера с такъв които пасва на маховика,качихме феродовия диск с гладкото към маховика,качихме скоростите и стартера ,но като оптах да завъртя да видядали върти завартч 1 път и след това само цъка.докато стартера въртеще излезе малкон пущек,но не замириса на нещо изгоряло.какъв може да е проблема според вас.мерси предварително
BMW - Be My Wife!!!
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Rad_maniak написа:Хора извинявам се ако съм банален,но пак имам проблем.значи сменихме бендикса на стартера с такъв които пасва на маховика,качихме феродовия диск с гладкото към маховика,качихме скоростите и стартера ,но като оптах да завъртя да видядали върти завартч 1 път и след това само цъка.докато стартера въртеще излезе малкон пущек,но не замириса на нещо изгоряло.какъв може да е проблема според вас.мерси предварително
А като цяло сигурни ли сте в изправността на стартера ,който сте сложили втулки/четки/шалтер ?
Почистихте ли хубаво клемите и обувките на кабелите и стегнахте ли добре всичко ?
Щото проблема при така поставената ситуация е само и единствено в стартера,друго не може да объркате или трябва много да сте се постарали,за да се насмете ситуацията ...

- Rad_maniak
- кандидат ентусиаст
-
Ако нещо не е било както трябва,как тогава завъртя?И след това вече не иска?
BMW - Be My Wife!!!
- Rad_maniak
- кандидат ентусиаст
-
Колеги проблема със стартера се оправине знам и аз как,но сега като натисна съединителя и по - средата не мога да го натисна повече,защото почва да стърже и опира някъде вътре.Какъв може да е проблема този път ? 

BMW - Be My Wife!!!
- bavar4o.70
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 320
- Мечтае да кара: м3
Да не сте сложили съединителя на обратно?