Блъснато Х3!
Модератор: Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Блъснато Х3!
Колеги гледам следната обява:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
1-вото което ми прави впечатление е че снимките са още от зимата, а колета още уж не е оправена!
2-според вас колко пари ще трябват още да стегне за каране!
3-някой от Дупница, ако е виждал колата да даде мнение!
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
1-вото което ми прави впечатление е че снимките са още от зимата, а колета още уж не е оправена!
2-според вас колко пари ще трябват още да стегне за каране!
3-някой от Дупница, ако е виждал колата да даде мнение!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- goguma
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
- Мечтае да кара: 911 Turbo S
- Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(
Re: Блъснато Х3!
Колега, съвсем принципен съвет - никога не прави покупка на нещо, което тепърва ще трябва да поправяш
Изчезва цялото удоволствие от покупката на предмета, още повече че не знаеш колко солено може да ти излезе цялата занимавка.
Иначе в конкретния случай нещата изглеждат зле - предното стъкло е залепено с тиксо
вероятно защото е избито и го държат с тиксо да не падне /може и да е било смляно оригиналното стъкло, а това да са го взели от други Х3-ки, ама да не знаят как да го залепят
/. Ламарините и пластмасите отпред са в други цветове, очевидно сваляни от друго Х3, и това е кофти, защото като са ги сменили, не можеш да видиш реалните поражения от удара - ако е била смляна може да има криви рогове, кошът да е зле, носачите и т.н. /може да се предполага на каква кайма е била предницата преди да ги сменят/. Тоест можеш да видиш пораженията, но не и от тези снимки - трябва да отидеш на място. Според мен нарочно не са качили снимка още като е била ударена отпред, кой знае на какво е приличала
Най-смущаващото обаче е, че не са снимали двигателя, а там не се знае какви изненади може да се крият. Всичко това вероятно и ти си го забелязал от снимките, но аз да си кажа
Тази кола като нищо може да ти стъпи с ремонтите на 20+ бона, може и повече, а Х3 от първите години 04-05 им паднаха цените и вече има и хубави екземпляри по 18-20 бона обслужени и т.н. Частите обаче не са поевтиняли, така че по-добре здрава да си вземеш, отколкото да се вкараш във филм
Аз лично никога не бих взел катастрофирала кола, за да я ремонтирам, особено тази Х3 е доста съмнителна колко пари ще глътне. Но ако наистина имаш мерак, и искаш да си я правиш сам, може и да стане нещо от нея

Иначе в конкретния случай нещата изглеждат зле - предното стъкло е залепено с тиксо

Най-смущаващото обаче е, че не са снимали двигателя, а там не се знае какви изненади може да се крият. Всичко това вероятно и ти си го забелязал от снимките, но аз да си кажа

Тази кола като нищо може да ти стъпи с ремонтите на 20+ бона, може и повече, а Х3 от първите години 04-05 им паднаха цените и вече има и хубави екземпляри по 18-20 бона обслужени и т.н. Частите обаче не са поевтиняли, така че по-добре здрава да си вземеш, отколкото да се вкараш във филм

Аз лично никога не бих взел катастрофирала кола, за да я ремонтирам, особено тази Х3 е доста съмнителна колко пари ще глътне. Но ако наистина имаш мерак, и искаш да си я правиш сам, може и да стане нещо от нея

- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
Обявата е пълна загадка
Колегата goguma описа първия вариант, който е по вероятен.
Сега втория - сменени са капака, калниците, предната решетка и бронята. Стъклото също може да е добре сложено (стъкларите винаги оставят лепенки). Въпроса е какво е състоянието под капака. Ако няма сериозни поражения и за смяна са примерно радиаторите с перките, алтернатора и филтърната кутия отвътре + бъбреци и фарове отвън, може и да се окаже не лоша офертата.
Освен това, според състоянието и цената може да се намали още.
За неприятното чувство което ще остане от ремонти на нова покупка няма две мнения.

Колегата goguma описа първия вариант, който е по вероятен.
Сега втория - сменени са капака, калниците, предната решетка и бронята. Стъклото също може да е добре сложено (стъкларите винаги оставят лепенки). Въпроса е какво е състоянието под капака. Ако няма сериозни поражения и за смяна са примерно радиаторите с перките, алтернатора и филтърната кутия отвътре + бъбреци и фарове отвън, може и да се окаже не лоша офертата.
Освен това, според състоянието и цената може да се намали още.
За неприятното чувство което ще остане от ремонти на нова покупка няма две мнения.
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- dan1el
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW X3 3.0d
- Мечтае да кара: 650xi
На първата снимка май е преди да я "украсят" и е доста килната на дясно... Як удар е било...
- sisqou
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х5
- Мечтае да кара: Х5
Хората са го казали: От македонско и кокошка не трябва да взимаш!
А на сериозно-според мен не рискувай с тези от Дупница. Преди да си купя моята ходих до там да гледам едни други и ми говореха едни такива сладки, сладки... А колите си личаха че са пълни барутарници, но лъснати за последно...

А на сериозно-според мен не рискувай с тези от Дупница. Преди да си купя моята ходих до там да гледам едни други и ми говореха едни такива сладки, сладки... А колите си личаха че са пълни барутарници, но лъснати за последно...
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Не е невъзможно да купиш ударена кола, да си я направиш и тя да ти излезе малко по-тънко от пазарната цена в момента. Тази същата кола (от обявата) рано или късно ще бъде ремонтирана и ще излезе на пазара, "натоварена" с цената на ремонта и печалба за продавача. Защо да я купуваш тогава? Така че ако имаш възможност ти да си оправиш - защо не? Но трябва да си доста навътре в нещата:
- Да успееш много точно да оцениш състоянитето й - в смисъл какви са дефектите и дали подлежат на ремонт;
- Да имаш ясна представа какви части ще ти трябват, откъде ще ги намериш и на какви цени;
- Да си наясно колко време и средства ще "глътне" самият ремонт;
- Да имаш свестен майстор, който работи качествено и спазва обещаните срокове и предварително уговорените цени.
Ако един от горните фактори липсва - след половина година обикаляне по морги, разправии с "майстори" и чакане за доставка на части, ще се окажеш горд собственик на "кривак", по-скъп от хубава кола на пазара в момента. След това или години наред ще караш кола, която те е яд да гледаш, или ще я продадеш на загуба - и двата варианта са кофти. Ти си решаваш.
- Да успееш много точно да оцениш състоянитето й - в смисъл какви са дефектите и дали подлежат на ремонт;
- Да имаш ясна представа какви части ще ти трябват, откъде ще ги намериш и на какви цени;
- Да си наясно колко време и средства ще "глътне" самият ремонт;
- Да имаш свестен майстор, който работи качествено и спазва обещаните срокове и предварително уговорените цени.
Ако един от горните фактори липсва - след половина година обикаляне по морги, разправии с "майстори" и чакане за доставка на части, ще се окажеш горд собственик на "кривак", по-скъп от хубава кола на пазара в момента. След това или години наред ще караш кола, която те е яд да гледаш, или ще я продадеш на загуба - и двата варианта са кофти. Ти си решаваш.
Excellent! Steven is my name!
6 мнения
• Страница 1 от 1