Какъв газов инжекцион да си сложа и къде BMW 318i
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- dark0
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320ci 170 к.с.
- Мечтае да кара: Е92, ако може М3 !
Re: Какъв газов инжекцион да си сложа и къде BMW 318i
m54b22 подлежи ли на газифициране .. всмисъл да се газифицира така че да не дава ядове ?
И има ли колеги с този мотор, които да са с ГИ

- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
dark0 написа:m54b22 подлежи ли на газифициране .. всмисъл да се газифицира така че да не дава ядове ?
Цялата гама на BMW се газифицира много добре с изключение на някой модел след 2005-2006г.! BMW също се предлага в Европа и с фабрично газифициране !
- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
NikolaevBMW написа:Примерно мога да смятам и не говоря в литри,а в лева..На бордовия компютър при газ в градско условие ми пише 14 литра .. не знам колко вярно показва,но преди да сложа газовият инжекцион ми пишеше около 10 среден разход..мисля си,че ми гори повечко..снощи гледах направо на бутилката колко газ има беше в резервата и я напълних и ми зареди само 24 литра и не мога да разбера гори ли си както трябва или не..сега съм минал 150 километра от снощи и малко повече от половината е изгорило..
Според мене не си я засякъл както трябва

offt: На мене по борд ми пише 12л/100 среден разход, но по сметки е 17 литра

- Nedialkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Детайли за колата: BMW
Моя борд на бензин беше абсолютно точен. Сега на газ показва 1,5-1,7 надолу.
Не знам как ги настъпвате тия коли да правят разход, аз съм супер пенсионер зад волана и 2,5 мотор София -Бургас беше 6 на сто бензин. На газ повече от 9,5 засега не ми е правила като карам 80/20 извънградско/градско. Но пак да кажа че съм супер пенсионер над 100 веднъж годишно
Не знам как ги настъпвате тия коли да правят разход, аз съм супер пенсионер зад волана и 2,5 мотор София -Бургас беше 6 на сто бензин. На газ повече от 9,5 засега не ми е правила като карам 80/20 извънградско/градско. Но пак да кажа че съм супер пенсионер над 100 веднъж годишно

то така и трябва да се кара
мисля, че като заключение е хубаво да се сложи, че за м52/м54 без дълги щуцери не минава номера
или не при всички ?

мисля, че като заключение е хубаво да се сложи, че за м52/м54 без дълги щуцери не минава номера
или не при всички ?
- vankodve
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw e46-323-2.5CI
- Мечтае да кара: E46M3,E92
dido0o``` написа:NikolaevBMW написа:Примерно мога да смятам и не говоря в литри,а в лева..На бордовия компютър при газ в градско условие ми пише 14 литра .. не знам колко вярно показва,но преди да сложа газовият инжекцион ми пишеше около 10 среден разход..мисля си,че ми гори повечко..снощи гледах направо на бутилката колко газ има беше в резервата и я напълних и ми зареди само 24 литра и не мога да разбера гори ли си както трябва или не..сега съм минал 150 километра от снощи и малко повече от половината е изгорило..
колеги! мойте наблюдения до тук по темата... масово виждам че българските ГИ водят класацията

Последна промяна vankodve на 23 Юни 2012, 23:04, променена общо 1 път
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
vankodve написа:dido0o``` написа:NikolaevBMW написа:Примерно мога да смятам и не говоря в литри,а в лева..На бордовия компютър при газ в градско условие ми пише 14 литра .. не знам колко вярно показва,но преди да сложа газовият инжекцион ми пишеше около 10 среден разход..мисля си,че ми гори повечко..снощи гледах направо на бутилката колко газ има беше в резервата и я напълних и ми зареди само 24 литра и не мога да разбера гори ли си както трябва или не..сега съм минал 150 километра от снощи и малко повече от половината е изгорило..
колеги! мойте наблудения до тук по темата... масово виждам че българските ГИ водят класациятаповечето колеги са монтирали БГ ГИ ,нещо италианските ГИ изостават
препоръчайте марка до 1300лв. за 4 цил. 318i 143кс.
поздрави !!!
Колега няма как българският газовият инжекцион да е по добър от италианските справка форум-а на фобос

- Nedialkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Детайли за колата: BMW
Марката ГИ дава някакви бенефити които за повечето хора не са толкова вазжни. Аз съм твърдо на мнение, че марката не е най-важна а монтажа. Важното е да отидеш при хора който са правили поне 2-3 автомобила като твоя инъче ти ще си експерименталната мишка. Все пак да знаеш че твоя мотор не е прост за газифициране и аз бих ти препоръчал да видиш софтуерите на ГИ-то което искаш да сложиш дали поддържат valvetronic.
Пак да кажа важен е монтажа, може евтин ГИ да се направи качествени и може и скъп да се омаже качествено.
Пак да кажа важен е монтажа, може евтин ГИ да се направи качествени и може и скъп да се омаже качествено.
- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
Nedialkov написа:Марката ГИ дава някакви бенефити които за повечето хора не са толкова вазжни. Аз съм твърдо на мнение, че марката не е най-важна а монтажа. Важното е да отидеш при хора който са правили поне 2-3 автомобила като твоя инъче ти ще си експерименталната мишка. Все пак да знаеш че твоя мотор не е прост за газифициране и аз бих ти препоръчал да видиш софтуерите на ГИ-то което искаш да сложиш дали поддържат valvetronic.
Напълно подкрепям. Най-вече трябва да си намерите добър майстор. Ако трябва и малко повече ще платите, но да знаете че този човек е правил 5 подобни коли и всичките вървят перфектно.
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Разход градско София - 12,6л./100км. по колонка. ГИ Бардолини. С климатик и доволно настъпване. Извънградско няма как да я засека нормално,
но максимум ми е давала 10л./100км. по колонка. С климатик, 2 човека и багаж.

- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
Тия дни и аз ще ви споделя разхода до момента с 31л газ само градско на къси разстояния от по 5-6км съм минал 226км и имам още малко като свърши ще пиша за разхода и аз съм с Бардолини и колкото и против да бях за газифицирането мога да кажа за момента само хубави неща. Единствено по- рано трябваше да направя тази манипулация дори в момента съм 50/50 дали да продавам колата като гледам как нямам разходи с нея, а си покарвам спокойно.
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Крайно време и аз да сложа газ...... 

- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Незнам кой какво, но съм изключително доволен, че вече зареждам бензин веднъж на два месеца.
И си пъркам на воля и тва е. 

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
mitaka7 написа:Крайно време и аз да сложа газ......
Митак, отиваме заедно, тъкмо ще се пазарим за цена

Never mistake motion for action...
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Днес ще запиша час и ще се чуем по телефона.