Забавено включване на климатроника?
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
72 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Забавено включване на климатроника?
Аз имам същият проблем но като натисна копчето макс охлажда доста бързо или като потегля се оправя.!!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- INTEGRALE
- младши ентусиаст
-
- Кара: VW Golf MK6 1.4 tsi, W212 E350CDI
- Мечтае да кара: Koenigsegg
Re: Забавено включване на климатроника?
noiseless написа:INTEGRALE написа:Ако на колата и липсва фреон на диагностиката си го казвана мен ми липсваше на левия кръг(незнам как ги радели диагностиката) и веднага изписа грешка
Моята, когато я взех нямаше и 10 грама фреон, но не изписваше грешка![]()
Аз мислих, че за да е останал толкова малко фреон има от някъде теч, но се оказа, че няма т.е. италианските "другари" го бяха изсмукали целия - голяма цигания!!!
Аз съм с климатроник ,. твойто може да е това с врътките или....

- noiseless
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i '06
И моята е с климатроник, не е това с врътките и на макс и в движение пак и трябват 4-5 минути, за да почне да изстудява...
- sapio
- младши ентусиаст
-
- Кара: бензинояд
noiseless написа:И моята е с климатроник, не е това с врътките и на макс и в движение пак и трябват 4-5 минути, за да почне да изстудява...
Предното лято или преди манипулацията забелязал ли си подобно поведение?
Решил си да правиш профилактика на климатика или си имал причина?
Имаше ли липса на фреон или друга неизправност?
Питам конкретно и после ще продължа с обяснението. Не е техническо, в смисъл, че няма да ти дам решение

- noiseless
- младши ентусиаст
-
Колата я купих преди 3 месеца и не знам как е била...
Иначе, както писах, фреон нямаше никакъв, но ми го напълниха и нямаше течове.
Сега карам доста по-често с включен компресор и като че ли проблема намалява т.е. по-бързо започва да нахлува студен въздух, но още не смея да се похваля...
Ще видя как ще се държи като настъпят 40-градусовите жеги, които обещават синоптиците за другия месец!

Иначе, както писах, фреон нямаше никакъв, но ми го напълниха и нямаше течове.
Сега карам доста по-често с включен компресор и като че ли проблема намалява т.е. по-бързо започва да нахлува студен въздух, но още не смея да се похваля...

Ще видя как ще се държи като настъпят 40-градусовите жеги, които обещават синоптиците за другия месец!
При мен Е61 LCI, след около 30 - 40 сек почва да духа наистина студен въздух, като колата е седяла цял ден на слънце. Фреона е ок , проверен е в БМВ преди 10 дни.
има вероятност е60 произведени през различни години да имат различни компресори и климатична система и на това може да се дължи разликата при скоростта на охлаждане, а не да е някакъв проблем.
Tool - Fear Inoculum
Mойта е 2004г 530д и преди 2 дена заредих климатика и точно както казва колегата му трябват 4-5мин да почне да се осеща че охлажда както трябва. И аз се чудя какво може да е... не мисля че е от настройки, гледах ги и са наред.
Живей така, че като умреш и Дявола да запали свещ на гроба ти!

Части за Е34 - тел.0899 828 626

- noiseless
- младши ентусиаст
-
Ха, "welcome to the club" както се казва - аз мислих, че съм единствен с този проблем!
Не ми остава време да се занимая с него, защото има за доизкусуряване някои проблеми по двигателя още, но ако ти откриеш причината ще съм благодарен ако я споделиш!
При poroka от форума ли си пълни системата или другаде?
Не ми остава време да се занимая с него, защото има за доизкусуряване някои проблеми по двигателя още, но ако ти откриеш причината ще съм благодарен ако я споделиш!
При poroka от форума ли си пълни системата или другаде?
На друго място го пълних, казаха ми, че компресора не е в отлично състояние. След напълването обаче си проработи при тях и казаха, че ще живее. Мисля, че от него може да е проблема, но не съм сигурен. И мойта като твойта нямаше фреон много в системата като я купих.

- noiseless
- младши ентусиаст
-
Ами, при това положение ще си ги караме докато издъхнат компресорите и после ремонт или смяна
Майсторите ти казаха ли дали нещо не може профилактично да се подмени, за да изкара по-дълго компресора?

Майсторите ти казаха ли дали нещо не може профилактично да се подмени, за да изкара по-дълго компресора?
Не само доляха масло в него, наълниха го с фреон и после като го пуснахме казаха, че се е съживил и е заработил. Колко ще изкара незнам.
Но може и да почне да се пооправя като се ползва по-често. И да е така поради това, че отдавна не е бачкал... нз. Вчера като тръгнах заработи доста по-бързо от преди за около 2мин. дано остане така
Но може и да почне да се пооправя като се ползва по-често. И да е така поради това, че отдавна не е бачкал... нз. Вчера като тръгнах заработи доста по-бързо от преди за около 2мин. дано остане така

- themoldestone
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530xd
Колеги,
Използвам тази тема, за да споделя за подобно поведение на климатроника при мен. При тръгване, особено след като съм я оставил да поседи 8-10 часа в жегите, още на 30-40 сек започва да духа хладно, но за истински студен въздух й трябват около 3 мин.
Миналата година по това време ходих на профилактика - допълниха около 280гр фреон. Всичко по системата е изправно, няма никакви грешки. От менюто на iDrive-а съм я настроил на 2 сини чертички (от максимум 4).
При вас по същия ли начин се бави със ледения въздух?
Използвам тази тема, за да споделя за подобно поведение на климатроника при мен. При тръгване, особено след като съм я оставил да поседи 8-10 часа в жегите, още на 30-40 сек започва да духа хладно, но за истински студен въздух й трябват около 3 мин.
Миналата година по това време ходих на профилактика - допълниха около 280гр фреон. Всичко по системата е изправно, няма никакви грешки. От менюто на iDrive-а съм я настроил на 2 сини чертички (от максимум 4).
При вас по същия ли начин се бави със ледения въздух?
При мен докато не стигне окол 65 градуса на мотора, духа не топло, а горещо
И това си е.. не е от фреон.. понякога като натискам копчето да пуска и изключва климатика обръща въздуха, но в повечето случай карам 5-6 минути, докато стигне температура двигателя.. не знам какво общо има, но... същото поведение се наблюдава и при Е60 на един приятел.. явно си е поредният дефект на тези модели. Интересно как така никой не знае от какво се поражда и как да се оправи 

- Djovanny
- Потребител
-
- Кара: БМВ Е60 525DA
- Мечтае да кара: F10 535d
Здравей колега,
При мене ако при стартиране на колата пусна "max" също започва да духа топло но за не повече от минута и половина.
4-5 минути ми се струва много. "Workaround"-а който ползвам е винаги в началото силата на духане на 2рата чертичка (градусите на 16).
Така още след около 30-40 секунди си започва студен поток .
Поздрави
При мене ако при стартиране на колата пусна "max" също започва да духа топло но за не повече от минута и половина.
4-5 минути ми се струва много. "Workaround"-а който ползвам е винаги в началото силата на духане на 2рата чертичка (градусите на 16).
Така още след около 30-40 секунди си започва студен поток .
Поздрави

Правете добро каквото и да става 

72 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5