Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Re: BCAA и изобщо фитнес...(забранено за обсъждане на стерои

Мнение от xerial » 19 Юни 2012, 21:19

bum_bum написа:
audi_bulgarian написа:
bum_bum написа:Според това, което знам Л-карнитина се синтезира в организма. В тоя смисъл приемането му като добавка за мен е абсолютно непотребно.

Лекарите (ендокринолозите) казват, че се синтезира Л-карнитина, но в много малки количества и затова се препоръчва допълнителен прием при определена схема и при дадени условия :roll: Ама те, лекарите надали са толкова в час, колкото си ти :dunno:

Опа, имах в предвид "рециклира", а не "синтезира". Явно си чел някой грешен учебник и ти :mhihi:

Лекарите слабо ме боли фара колко са в час, щото аз имам плочки, а повечето от тях не.

Хм.. ти пък сега ме хвърли в тъча :D доста неща прочетох за Л карнитина и все хубави неща както се казва :mhihi:
Едно от най-важните свойства не карнитина не е ли да ускорява или по скоро да увеличи транспортирането на мастни клетки до митохондриите и оттам хем повече енергия , хем излишните мазнотийки се топят или :dunno:

Ако ти се занимава - сподели нещо повече за твоите наблюдения за Л Карнитина :wave: тъй като мисля следващата добавка да именно карнитин.

П.с. мой колега , който играе футбол по 4 пъти в седмицата пиеше Карнитин за месец може би и доста се поизчисти от мазнотията
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 19 Юни 2012, 21:26

Еми един приятел с бая изолацийка :mhihi: :mhihi: :mhihi: преди си взимаше... Видим ефект никакъв :mhihi: :mhihi: :mhihi: Щом човек със сигурно 30-40% мазнини не му личи... къде ще е за човек с цел плочки... където последното най-трудно се чисти... Аз не съм пил, не бих дал и пари за Л-карнитин. За бърнър по бих се навил :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от xerial » 19 Юни 2012, 21:33

TNT написа:Еми един приятел с бая изолацийка :mhihi: :mhihi: :mhihi: преди си взимаше... Видим ефект никакъв :mhihi: :mhihi: :mhihi: Щом човек със сигурно 30-40% мазнини не му личи... къде ще е за човек с цел плочки... където последното най-трудно се чисти... Аз не съм пил, не бих дал и пари за Л-карнитин. За бърнър по бих се навил :mhihi:

незнам ..възможно е въпроса е че повечето хора каквото и да взимат си мислят ,че без тренировка ще станат нещата та.. :dummy:
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 19 Юни 2012, 21:49

Всички тия свойства на Л-карнитина, които му се приписват по листовките са верни. Въпроса е там, че едни 99% от него се рециклират в бъбреците. Демек той си върши работата, после се рециклира и пак и пак. Остатъчния 1% да речем, който дава фира лесно се набавя с храната. За това приемането му от външен източник е напълно излишно и безсмислено.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от xerial » 20 Юни 2012, 16:05

bum_bum написа:Всички тия свойства на Л-карнитина, които му се приписват по листовките са верни. Въпроса е там, че едни 99% от него се рециклират в бъбреците. Демек той си върши работата, после се рециклира и пак и пак. Остатъчния 1% да речем, който дава фира лесно се набавя с храната. За това приемането му от външен източник е напълно излишно и безсмислено.

Аз нещо не разбирам какво става с това рециклиране в бъбреците - не се ли изхвърля :| искаш да кажеш че не се усвоява и се изхвърля или?
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 20 Юни 2012, 17:53

Тялото ти го използва в метаболитните процеси, после го рециклира. Т.е. възстановява се вътре в тялото, а малкото количество, което се губи лесно се набавя с храната. Всичко, което вземеш под формата на добавка се изхвърля, защото е ненужно.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от xerial » 20 Юни 2012, 21:03

bum_bum написа:Тялото ти го използва в метаболитните процеси, после го рециклира. Т.е. възстановява се вътре в тялото, а малкото количество, което се губи лесно се набавя с храната. Всичко, което вземеш под формата на добавка се изхвърля, защото е ненужно.

:yes:
Изображение Изображение

Аватар
Кара: Е92 335i & E90 320d

Мнение от yavor20V » 20 Юни 2012, 22:16

bum_bum написа:Всички тия свойства на Л-карнитина, които му се приписват по листовките са верни. Въпроса е там, че едни 99% от него се рециклират в бъбреците.

Дали можеш да обясниш ,какво значи "рециклират" ,щото в бъбреците поне при човека ,не съществува такъв процес...филтрация,обратно всмукване и секретация да,ама рециклиране ....? :conf:
И ако нЕкой покаже резултат на свалени сланини с L-карнитин ,ше му прата по Еконт 100леа да ходи да се почерпи с приятелката си на ена вечеря....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от benzin » 21 Юни 2012, 0:45

и аз преди време пих л карнитин доста при това че ми изпадна аванта :mhihi: ефект нулев и никога не бих дал пари за него
www.bmwпрофесори-bg.net

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 21 Юни 2012, 2:21

benzin написа:и аз преди време пих л карнитин доста при това че ми изпадна аванта :mhihi: ефект нулев и никога не бих дал пари за него

Колега това е като да имаш примерно Е36 320i,и да сипеш shell V power и да се качите 5 човека и багаж и да кажеш абе то тоя V power за нищо не става няма никаква промяна във вървежа :kuku: Не става да си пиеш Л-карнитина,да тренираш и да ядеш квот ти падне...и да очакваш резултати възможни само в страната на чудесата пробвай да спазваш 1 месец строга диета,заедно с Л-карнитина,и яко кардио..ще се разтопиш като захарче в топъл чай.Другия вариант е да е бил някое менте. :yes: То ако можеше да се пие Л-карнитин и да си ядеш квото искаш и да си ОК,целия свят щеше да пие Л-карнитин.Прочети в нета какво точно прави тази съставка и ще разбереш,че без диета и кардио е безполезна съставка,поради простата причина,че Л-карнитинът е азотна съставка, която помага на тялото да превръща мазнините в енергия. Произвежда се от тялото в бъбреците и черния дроб, и се съхранява в скелетните мускули, мозъка и сърцето. Карнитинът се съдържа в две форми – Л и Д форма, като Л формата е физиологически активната. Обикновено тялото може да произведе само достатъчното му количество Л-карнитин. Някои хора обаче не могат да го произвеждат сами или да имат проблеми с пренасянето му до местата, където има нужда от него.За хора, които не спортуват, оптималната доза Л-карнитин е от 1 до 3-4 грама дневно. За тези, които се занимават активно със спорт, оптималните дози Л-карнитин са в границите от 4-5 грама дневно до 6-7 грама. Може да се достигне до 9 грама Л-карнитин при отлично трениран спортист, но дози над 10 грама не са приемливи, тъй като са опасни за организма дори на изключително здрави и тренирани хора. Препоръчително е да се започва с прием на Л-карнитин от 1 грам дневно и постепенно да се увеличава количеството, като постоянно се контролира как организмът реагира на съответните дози. За да е най-оптимален резултатът от приема на Л-карнитин, трябва да се помни, че върховите му стойности в кръвта се достигат 3 до 6 часа след приема, което води до логичния извод, че приемът на Л-карнитин трябва да е 3-4 часа преди физическото натоварване. От друга страна тялото привиква към увеличения прием на Л-карнитин, като засилва и изчистването му от организма, така че най-добри резултати се получават при двуседмичен цикъл, тоест 2 седмици се приема Л-карнитин и две седмици не се приема.Сега ще ти дам съвет,(ако решиш някога отново да си купиш Л-карнитин)отностно храната,от личен опит ще ти го кажа,Л-карнитин можем да набавим в организма си от червеното месо (агнешкото и телешкото), боб, ядки, тиквени семки, млечните продукти, авокадото и други. Разбира се, можем да набавим Л-карнитин и чрез хапчета, под формата на течност или други прахообразни комбинации с fat burner-и,НО тук ще ти обърна внимание на това,че течният или прахообразен Л-карнитин доста по лесно се усвоява от организма. :yes: Ако искаш да има ефект от Л-карнитина,наблегни на много кардио,и забрави за следните продукти поне за 1 месец :

Ориз,картофи,пица,дюнери разните му там толумбички,спагети,хляб,бургери,еклери,торти и..мисля че ме разбра.

Храна с която е удачно да комбинираш Л-карнитина,е пилешко месо,във всякакви форми,дори и пържено пилешко месо въргаляно във яйце и галета,(лично тествано),защото варени пилешки гърди,само по себе си имат вкус на мокър картон,кисело мляко,обезмаслено сирене,маслини,бадеми,риба,риба (тилапия)плодове и зеленчуци като тук изключваме твърдо от плодовете банана,и от зеленчуците карфиолите и картофите,и разбира се големи количества ВОДА. :yes: Имай впредвид нещо друго,важно е следтренировъчното ядене,най-добре е то да съдържа суроватъчен протеин, който вкарва аминокиселини, усвояващи се по-добре от аминокиселините в месото. А бързодействащите аминокиселини са идеални, за да вкарат организма в анаболно състояние веднага след тренировка. А веднага след тренировка +добро кардио,ще бъде още по ефектно ;)
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от benzin » 21 Юни 2012, 7:39

колега незнам що реши че съм го пил без диета и кардио и съм ял баници и мекици на вечеря :mhihi: :dunno:
www.bmwпрофесори-bg.net

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 21 Юни 2012, 23:42

Колега, няма как да изразходваш повече енергия от колкото поемаш и да не отслабнеш. Това става дори и без добавки.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 22 Юни 2012, 2:37

има, има :( ... но тогава проблема не е диетата или тренировъчната програма ... Проблема е здравословен :s

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 22 Юни 2012, 2:46

bmw-maximilian написа: Ако искаш да има ефект от Л-карнитина,наблегни на много кардио,и забрави за следните продукти поне за 1 месец :

Ориз,картофи,пица,дюнери разните му там толумбички,спагети,хляб,бургери,еклери,торти и..мисля че ме разбра.

Храна с която е удачно да комбинираш Л-карнитина,е пилешко месо,във всякакви форми,дори и пържено пилешко месо въргаляно във яйце и галета,(лично тествано),защото варени пилешки гърди,само по себе си имат вкус на мокър картон,кисело мляко,обезмаслено сирене,маслини,бадеми,риба,риба (тилапия)плодове и зеленчуци като тук изключваме твърдо от плодовете банана,и от зеленчуците карфиолите и картофите,и разбира се големи количества ВОДА. :yes: Имай впредвид нещо друго,важно е следтренировъчното ядене,най-добре е то да съдържа суроватъчен протеин, който вкарва аминокиселини, усвояващи се по-добре от аминокиселините в месото. А бързодействащите аминокиселини са идеални, за да вкарат организма в анаболно състояние веднага след тренировка. А веднага след тренировка +добро кардио,ще бъде още по ефектно ;)

Цитираш НВД :mhihi: което и без Л - карнитин ще даде значителен ефект, но това нещо трябва да е временно! . Много е важно да се пази разнообразието в храненето !

Защо така се отритват бананите само се чудя ... Все едно са отрова - и те си имат витамините и положителни свойства ;)

М3 Пристрастен
Аватар
Кара: E38 735i

Мнение от Веселин|Василев » 22 Юни 2012, 8:54

vlad0 написа:
bmw-maximilian написа: Ако искаш да има ефект от Л-карнитина,наблегни на много кардио,и забрави за следните продукти поне за 1 месец :

Много е важно да се пази разнообразието в храненето !

Защо така реши, че трябва да се пази разнообразието в храненето???!!! :roll: :mhihi:
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата