Проблем със спирачките, помощ!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Проблем със спирачките, помощ!

Мнение от Митко Ганчев » 29 Юни 2006, 16:49

Здрасти, ще ми се да си отворя спирачките да разгледам, щото определено нещо не е наред. До сега не съм го правил така че ще се радвам на съвети. По проблема:

1. Вече не спира толкова добре колкото спираше преди 3-4 месеца да кажем.
2. Губя бавно но сигурно спирачна течност, от 2 седмици е спаднала с 2-3 мм.
3. Увеличи се хода на ръчната, а и не държи както трябва

Третия проблем ме навежда на мисълта че проблема е в задните колела, та мисля да отворя първо тях. Мисля да огледам подробно за течове, как са накладките, а и да обезвъздуша ако някой ми каже как се прави. Обезвъздушавал съм само спирачки на трабант, по-трудно ли е? Кажете и ако има още нещо на което трябва да обърна внимание.
:help: :help:
Мерси предварително:) :help: :help:

П.с. Отпред съм с дискове, а отзад с барабани. Нямам АБС. 316и от 91-ва

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 550d xdrive

Мнение от petio » 29 Юни 2006, 17:01

Здрасти, обезвъздушаването си е като на другите коли. Аз карах 318ТДС и той беше с барабани отзад. При износване на феродото, цилиндърчетата се принуждават да излизат повече, за да успеят да натиснат феродото и това кара спирачната течност в казанчето да намалява ( някои хора по това следят колко са им износени накладките) като ги смениш и натиснеш цилиндърчетата обратно течността се връща в казанчето. На моята отзад и беше испуснало едното цилиндърче и се бяха омаслили накладките и не спираше ефективно със задния мост. Може и при теб да е така, но трябва да провериш. Обезвъздушаването е помпаш и задържаш - другият отвива и завивива. Нямаш проблеми. Успех!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Митко Ганчев » 02 Юли 2006, 0:31

Има едни гайки с които се регулират до куде да се връщат накладките, въпросните гайки се законтрят с по една пластинка, която явно не е била правилно закачена. Не е законтряла и накладките постепенно са почнали да се връщат повече от нормалното. задните спирачки почти нищо не държаха, но сега вече са добре;) Мерси за помощта:)

Назад към E36