Присаждане на М10Б18

Светът на тунинга, за лудите по мощност глави.

Модератор: bum_bum

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Присаждане на М10Б18

Мнение от PIONEER » 25 Юни 2006, 11:27

Значи става дума да пусна в Москвича си двигател м10б18.
Смятам да остава оригиналната ск.кутия и заден мост,а само двигателя като за начало да сложа-предполагам,че няма да се чупят,но ако не държат ще мислим за кутии и мостове нататъка.Обаче тъй като не съм много запознат,защото не съм свалял нито 412 двигател нито м10б18 и ме интересува как седи работата със закрепянето на двигателя към скоростната кутия...Чувал съм и съм виждал Москвичи със БМВ кутии,които стават точно,но дали към БМВ двигателя ще пасне моята кутия точно?
Днес разглеждах една Е30 карб./предполагам в Е21 двигателя е същия,защото съм намерил цяло БМВ за донор/ и като гледам лапите на мотора,колектори,охлаждането съвпадат.Имам съмнения единствено за ск.кутия как ще стане и дали ще стане...Също така и за делкото защото се намира отгоре от другата страна и може да запира в купето,но имам идея ако няма място да опитам запалване с двуполюсни бобини или да прекроя малко купето.
Знам,че има доста хора монтьори,които имат опит и знания да ми помогнат.Темата е съвсем сериозна и не искам да се пишат глупости.За някои това е извръщение,но искам да се пробвам да видя какво ще стане.Благодаря за разбирането ;)
Изображение
8.32

Фюрера
Аватар

Мнение от sieg » 26 Юни 2006, 8:23

Ми, аз имам приятел с 412ка с БМВ-мотор... още навремето така са я вкарали в България. Явно става. Скоростната кутия доколкото знам си е на АЗЛК.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1985 BMW E30 M10B18

Мнение от ivantchoG » 26 Юни 2006, 8:59

А документално как стои въпроса? Можеш ли да регистрираш Москвича с мотор от БМВ? Или се ходи на Технотест?
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!
Изображение

Фюрера
Аватар

Мнение от sieg » 26 Юни 2006, 9:59

ivantchoG написа:А документално как стои въпроса? Можеш ли да регистрираш Москвича с мотор от БМВ? Или се ходи на Технотест?

Както казах, имам един такъв случай и навремето (още 86 като е взиман) са се счупили докато успеят да го регистрират. Хем, е с връзки. Мисля че си трябва Технотест, така или иначе.

ентусиаст
Аватар

Мнение от PIONEER » 26 Юни 2006, 11:40

Ми да предполагам,че ще трябва да мина Технотест някакъв...Ама може и така да се опитам да го покарам да видя как ще седят нещата откъм техническа част,а ако куките започнат да нахалстват да зяпат мотора ще ходя да се разправям с документиране на всичко :)
sieg човек твоя приятел има ли го още този Москвич.Ако не е проблем поговори с него за някакви особености има ли или е направо закачен за кутията,снимки също са добре дошли и отзиви за преди/след интервенцията :D ;)И най-вече това делко как "съжителства" с ламарината към купето,че е тясно :roll:
Изображение
8.32

Фюрера
Аватар

Мнение от sieg » 26 Юни 2006, 19:45

PIONEER написа:Ми да предполагам,че ще трябва да мина Технотест някакъв...Ама може и така да се опитам да го покарам да видя как ще седят нещата откъм техническа част,а ако куките започнат да нахалстват да зяпат мотора ще ходя да се разправям с документиране на всичко :)
sieg човек твоя приятел има ли го още този Москвич.Ако не е проблем поговори с него за някакви особености има ли или е направо закачен за кутията,снимки също са добре дошли и отзиви за преди/след интервенцията :D ;)И най-вече това делко как "съжителства" с ламарината към купето,че е тясно :roll:

Има го, макар че е в леко окаяно състояние, но мисля че няма да има никакъв проблем да си гледаш как е направен. Ще говоря с него утре, щото така и така имам път и предполагам, че той дори ще е доволен, че някой се интересува от Мохера му. Пиши ми на лична, а аз утре или най-късно в Сряда, чеутре ще оправям моя баварец, ще ти кажа нещо конкретно.

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 30 Юни 2006, 22:18

Дори и М10ката да пасне на скоростите, те няма да издържат, нито дифа. На времето на 12сетките слагахме кутии от ладички, а даже и мостове. Препоръчвам ти да туриш мотора с кутията и да сложиш заден мост от Лада, поне има готин избор на предавателни числа, не е трудно кат се има впредвид, че мохера е на ресори отзад става доста лесно.

Turbo Pilot
Аватар
Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
Мечтае да кара: Това което си карам

Мнение от Cobra » 30 Юни 2006, 22:40

Имам и едно нитро да ти там за карбуратор :?: :roll:

Сори пич не се сдържах :lol:

ентусиаст
Аватар

Мнение от PIONEER » 01 Юли 2006, 8:26

:mhihi:
Ааааа ладови скорости и мост никога-краен фанатик съм и от конкуренцията не искам нищо :help: :nono: :D
Ако ще са скорости ще са БМВ,а вече диф-а знам че е скапан той и на този двигател го правя на сол :uups: А заден мост от Фиат 125 може да си сложа-тамън е на ресори и той,а и е с дискови спирачки ЕКСТРА :D Ама жал ми става да си разтуря редовна и надеждна кола та първо ще си купя нов Москвич май :confused: :kuku: :D
Изображение
8.32

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 01 Юли 2006, 20:32

PIONEER написа::mhihi:
Ааааа ладови скорости и мост никога-краен фанатик съм и от конкуренцията не искам нищо :help: :nono: :D
Ако ще са скорости ще са БМВ,а вече диф-а знам че е скапан той и на този двигател го правя на сол :uups: А заден мост от Фиат 125 може да си сложа-тамън е на ресори и той,а и е с дискови спирачки ЕКСТРА :D Ама жал ми става да си разтуря редовна и надеждна кола та първо ще си купя нов Москвич май :confused: :kuku: :D

ти верно си откачил, но поне го осъзнаваш (щом си слагаш емотиконката)

и нищо лично, евалата, занимавай се ... на мен лично ми е интересно, да видя как ще стане присаждането ;) (ако стане де, а не са само приказки)

диференциал и скорости от морга спокойно ще си намериш, ударени БМВ-та --> бол

И все си мисля, че хардуера няма да е труден, колкото софтуера, т.е. да го подкараш след като си го сложил и сглобил, това ми е по интересно! :roll:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Selqnin
Аватар

Мнение от Selqatin » 02 Юли 2006, 0:34

Слагай двигатела от бимата със се скоростите,един карб от лада газовата и мост от 125П и че си Н1 ;)
П.С>напрай го със дигната задниця и свалена предница като америкън мъсъл ;)
Изображение

Пич, къде ми е колата?
Аватар

Мнение от ! Алекс » 02 Юли 2006, 4:35

Selqatin написа:Слагай двигатела от бимата със се скоростите,един карб от лада газовата и мост от 125П и че си Н1 ;)

и ще замяза на италианска руспия :mhihi: :mhihi:

Selqnin
Аватар

Мнение от Selqatin » 02 Юли 2006, 15:49

Aleks написа:
и ще замяза на италианска руспия :mhihi: :mhihi:

Обясни и се обоснови :shock: :shock: :shock:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Vendetta » 02 Юли 2006, 20:36

Selqatin написа:Слагай двигатела от бимата със се скоростите,един карб от лада газовата и мост от 125П и че си Н1 ;)

По принцип си прав, особено за задния мост, ама младежа няма никога да сложи нещо от Лада по Мохера, МНОГО ГИ МРАЗИ Ладите.. :confused: :shock: :mhihi: :mhihi:
А това с вдигната задница ще отива само на Москвич - едни подложки под прожините... :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

МОЕ ЛИ ТИ ГО НАБИЕМ У БЕЛАТА РИЗКА?!

Назад към Tuning