Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (2) - (архив)

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Слави
Аватар

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

Мнение от © » 17 Юни 2012, 19:58

:OT: не съм гледал колата, но просто не мога да повярвам, че си допуснал да ти се пише такъв акт :kuku:
Полицая няма свидетели и тръгнал да пише актове по слухове, а ти си се вързал ... :kuku:
Ако се беше случило на мен не ми се мисли какви скандали щеше да има

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 530д

Мнение от nikolae » 17 Юни 2012, 22:29

и на мене ми звучи като филм малко...
за 330 цената ми се вижда ниска, но и забележки да има не вярвам, че ще отидат много пари за да се оправят
ако шуменеца не я е взел, бутай яко цената надолу :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ociata » 17 Юни 2012, 23:44

Филма беше на мой гръб общо взето... Писах си възражение на акта че не съм карал тая кола и като излезе постановлението отивам на съд. Не ми е толкова за парите, защото реално погледнато карах колата без номера, просто никой не ме видя. Но това с отнемането на книжката от 1 до 12 месеца няма да го преживея :evil:

Иначе както казах бмв-то има дребни забележки, но пък и цената му е супер. Цената чак яко надолу не можахме да я бутнем - договорихме за 6300. Филма е голям - другия човек тая нощ е тръгнал с влака и утре сутринта ще е там :kuku: Обаче аз също ще съм там(така и така трябва да пусна възражение в полицията) и ще отида след това в автокъщата да видим какво ще измислим. Честно казано не съм оптимист че ще успея да го взема, но всяко зло за добро са казали хората.

Засега единствения ми резервен вариант е това: http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bmw-320-bmw-320-e46-diesel-limousine-asslar/163167813.html?lang=en&pageNumber=9&action=eyeCatcher&__lp=10&scopeId=C&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=7%2C8%2C9%2C10%2C11%2C12%2C13%2C14%2C15%2C56&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&fuels=DIESEL&minFirstRegistrationDate=1998-01-01&minPrice=1000&maxPrice=3001&export=ALSO_EXPORT . Частен собственик, уж първи такъв, разменихме няколко мейла пък ще видим :smoke:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: BMW

Мнение от ilia1984 » 18 Юни 2012, 6:57

© написа::OT: не съм гледал колата, но просто не мога да повярвам, че си допуснал да ти се пише такъв акт :kuku:
Полицая няма свидетели и тръгнал да пише актове по слухове, а ти си се вързал ... :kuku:
Ако се беше случило на мен не ми се мисли какви скандали щеше да има

Колега това е стар полицейски номер да извика някой негов колега за свидетел :mhihi: По силата на законите в Булгаристан никой не може да спре полицая да не ти напише акт колкото и абсурден да е той !Решението е съд записваш някой твои свидетели в акт-а после пред съда въпросният униформен свидетел ако се яви то ще мрънка като мишка 8)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от TauCaHa » 18 Юни 2012, 10:58

ociata написа:Филма беше на мой гръб общо взето... Писах си възражение на акта че не съм карал тая кола и като излезе постановлението отивам на съд. Не ми е толкова за парите, защото реално погледнато карах колата без номера, просто никой не ме видя. Но това с отнемането на книжката от 1 до 12 месеца няма да го преживея :evil:

Иначе както казах бмв-то има дребни забележки, но пък и цената му е супер. Цената чак яко надолу не можахме да я бутнем - договорихме за 6300. Филма е голям - другия човек тая нощ е тръгнал с влака и утре сутринта ще е там :kuku: Обаче аз също ще съм там(така и така трябва да пусна възражение в полицията) и ще отида след това в автокъщата да видим какво ще измислим. Честно казано не съм оптимист че ще успея да го взема, но всяко зло за добро са казали хората.

Засега единствения ми резервен вариант е това: http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bmw-320-bmw-320-e46-diesel-limousine-asslar/163167813.html?lang=en&pageNumber=9&action=eyeCatcher&__lp=10&scopeId=C&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=7%2C8%2C9%2C10%2C11%2C12%2C13%2C14%2C15%2C56&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&fuels=DIESEL&minFirstRegistrationDate=1998-01-01&minPrice=1000&maxPrice=3001&export=ALSO_EXPORT . Частен собственик, уж първи такъв, разменихме няколко мейла пък ще видим :smoke:

Изглежда доста добре,всичко е ток както и цената ама тия 2 ел стъкла... :banghead: също аз лично никога не бих тръгнал от друга държава само по уговорка с търговеца,защото не смятам,че ако някой те изпревари продавачът ще го върне.Иначе колата за цената си предлага доста,каза ли ти дали има някакви забележки.

П.П Не съм сигурен,но ако е с DSC определено си струва

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ociata » 18 Юни 2012, 12:15

Съжалявам че пълня темата, но си разменяме доста интересни мейли с човека. Оказа се че е швед, но колата си е купена и регистрирана в Германия. Той е първи собственик. Ето първия мейл, който ми прати той:
Hallo,

Es tut mir leid aber meine german ist nicht sehr gut so ich schreibe in Englisch.
The car works and stands in perfect condition, I never had any problems with the engine.
The price is 3,000 EUR.
We live in the South part of Sweden,in a city named Halmsta.
I bought it from Germany and I am the first owner.
The car has german papers and registration.
If you agree and you are decided for a meeting to see the car and make a test-drive we are ready to make a trip to Germany and meet you in a city acceptable for both of us.(where are you located?) or use use a third party company that protects buyers and sellers.
Regards,

Това, което ме притеснява е че аз му писах че идвам чак от България и че искам неговия телефонен номер за да се чуем и доразберем и ето какво ми отговори той:
Todorov, i'll prefer to use third party company (http://sh-european-carmovers.com/) or you want meet with me? If you want meet with me, please meet in a location halfway. It's Ok? (where are you located?)
Regards,

Какви са тея компании, да не стане някаква измама? Аз за първи път чувам за такива посредници, някой има ли представа как работят те, взимат ли комисионна и колко е тя?

Иначе аз имам приятел в Нюрнберг и съм говорил с него да ме посрещне на гарата/летището, и ако се наложи да поостана там ще спя при него, но това е в много краен вариант :paranoid:

Днес ходих в Монтана и след невероятни гимнастики на нещастните джамбази, колата бе продадена пред очите ми оня от шумен :ranting:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 18 Юни 2012, 13:36

ociata написа:Съжалявам че пълня темата, но си разменяме доста интересни мейли с човека. Оказа се че е швед, но колата си е купена и регистрирана в Германия. Той е първи собственик. Ето първия мейл, който ми прати той:
Hallo,

Es tut mir leid aber meine german ist nicht sehr gut so ich schreibe in Englisch.
The car works and stands in perfect condition, I never had any problems with the engine.
The price is 3,000 EUR.
We live in the South part of Sweden,in a city named Halmsta.
I bought it from Germany and I am the first owner.
The car has german papers and registration.
If you agree and you are decided for a meeting to see the car and make a test-drive we are ready to make a trip to Germany and meet you in a city acceptable for both of us.(where are you located?) or use use a third party company that protects buyers and sellers.
Regards,

Това, което ме притеснява е че аз му писах че идвам чак от България и че искам неговия телефонен номер за да се чуем и доразберем и ето какво ми отговори той:
Todorov, i'll prefer to use third party company (http://sh-european-carmovers.com/) or you want meet with me? If you want meet with me, please meet in a location halfway. It's Ok? (where are you located?)
Regards,

Какви са тея компании, да не стане някаква измама? Аз за първи път чувам за такива посредници, някой има ли представа как работят те, взимат ли комисионна и колко е тя?

Иначе аз имам приятел в Нюрнберг и съм говорил с него да ме посрещне на гарата/летището, и ако се наложи да поостана там ще спя при него, но това е в много краен вариант :paranoid:

Днес ходих в Монтана и след невероятни гимнастики на нещастните джамбази, колата бе продадена пред очите ми оня от шумен :ranting:

Бегай от шведа ,че тва си е известна измама
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 18 Юни 2012, 14:08

Да това със шведа наистина е измама, мисля че назад в тази тема имаше писано за това :yes:

ociata написа:Днес ходих в Монтана и след невероятни гимнастики на нещастните джамбази, колата бе продадена пред очите ми оня от шумен :ranting:

Не че ми се ще да пиша някакви заключения но... от Монтана читава кола трудно ще намериш, за това не се и ядосвай за тази, в момента повечето автовози (то не автовози, ми бус със ремарке за две коли) които ходят до Германия/Австрия/Швейцария са хора от Монтана и като отидат и има примерно едно празно място купуват някой кош колкото тука да го продадът и да избият малко от превоза. (шофьорите си плампат немски свободно) Това го знам от хора от там които се занимават с возене от тея държави. Примерно обаждам му се на Х и му казвам "имам две коли в Германия в този и този град, и искам да ми ги докараш" обаче той кара три коли и ако няма друг който има кола за взимане, този или тръгва за мойте две коли или аз се обаждам на друг. Обаче той не може да си позволи да изпусне курс за това тръгва и там си намира една кола да си запълни композицията и тука да си върне някой лев от курса.
То и сам можеш да забележиш като отвориш обявите от Монтана как е пълно с Германки и Австиики, които не са пуснати от някоя автокъща примерно (примерно както БМВ-то което си харесал).
Не че казвам, че всички са такива, но повечето.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ociata » 18 Юни 2012, 16:07

Ами както и да е, тази от Монтана замина - явно не е била моята кола. Щом мислите че този "швед" е измамник и този вариант пропада. Сега следя из бг сайтовете и нищо кой знае колко вълнуващо. Сега мернах тази: http://www.cars.bg/u712484 . Има външни забележки, но по важното е че ми се струва че предния капак не е напаснат спрямо левия фар(което ме навежда на мисълта за сериозен удар :no: ). Освен това волана дали не е шит или аз нещо си въобразявам? Вие какво мислите - иначе за тези пари е оферта, но какво ли ще излезе след оглед...

едит: след малко по-обстойно вглеждане като че ли не си залусжава. То половината кола трябва да се пребоядисва, пък и е вкарана от Италия и като гледам стария собственик не е бил кой знае колко грижлив към нея. Преди малко звънях на една и пак продадена, какво става с тия коли :kuku:

Потребител
Аватар

Мнение от sunnyn » 18 Юни 2012, 18:56

ociata написа:Филма беше на мой гръб общо взето... Писах си възражение на акта че не съм карал тая кола и като излезе постановлението отивам на съд. Не ми е толкова за парите, защото реално погледнато карах колата без номера, просто никой не ме видя. Но това с отнемането на книжката от 1 до 12 месеца няма да го преживея :evil:

Не искам да те разочаровам,но тази обява е измама.Винаги гледай на да има телефонен номер,тъй като това е номера с капарото т.е иска ти капаро колата е уж от Германия купено ,но в момента не се намира там ,след което се почва с едни емаили и накрая се оказва че е блъф.(споделям го от личен опит)
Успех в търсенето!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 520dA

Мнение от BMW_1914 » 18 Юни 2012, 19:44

Колега, не се връзвай на тоя номер на "шведа" :nono: измама е :cop:
330-ката изглежда сравнително добре :roll: а и за 6'300 е била приемлива цена, но не съжалявай, защото е "Монтанка", а за коли оттам и региона от които си ти "ВР" винаги имай едно наум ;)
Успех в търсенето на новата ти кола :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2008 X5 30d
Мечтае да кара: M-power

Мнение от doncheff » 18 Юни 2012, 21:03

BMW_1914 написа:Колега, не се връзвай на тоя номер на "шведа" :nono: измама е :cop:
330-ката изглежда сравнително добре :roll: а и за 6'300 е била приемлива цена, но не съжалявай, защото е "Монтанка", а за коли оттам и региона от които си ти "ВР" винаги имай едно наум ;)
Успех в търсенето на новата ти кола :yes:

Тва с ВР и аз мога да го потвърдя!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F30 318d
Мечтае да кара: ......... 750li

Мнение от b0bituy » 18 Юни 2012, 22:49

ociata написа: http://www.cars.bg/u712484 ...
Не че много разбирам от бмв-та ама за 6600 фейслифт дизел нещо много съмнително ми звучи. Ако бяха само дребните забележки колата щеше да е на друга цена... :dunno:
Има хора за които дрифта е ИСТИНА, колата - Религия, а живота - СЪCТЕЗАНИЕ!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин заставайки пред него се боиш да го отключиш."
Walter Röhrl
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 19 Юни 2012, 0:59

doncheff написа:Тва с ВР и аз мога да го потвърдя!

значи, като тръгна да продавам да пререгистрирам викаш, че никой няма да ми вземе колата иначе :mhihi:

'айде стига истории от хиляда и една нощ, читави коли има и тук и там и в Перник

кръшове също има навсякъде

вие регистрации тръгнали да гледате :nono: :dunno:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 19 Юни 2012, 1:09

b0bituy написа:
ociata написа: http://www.cars.bg/u712484 ...
Не че много разбирам от бмв-та ама за 6600 фейслифт дизел нещо много съмнително ми звучи. Ако бяха само дребните забележки колата щеше да е на друга цена... :dunno:

800 грама сажди в колекторите и "циментиран" АГР вече са дребни забележки . Тука таме и някой носач по 200ина лева :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към E46