320 i мени си оборотите и прекъсва - причини?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- siska1709
- Потребител
-
- Кара: X5 Е70, Х5 Е53; Е61
320 i мени си оборотите и прекъсва - причини?
Колата е 320i 1992г. та проблемът и предисторията са следните - В определени моменти започна да "забива моцуна" и да не върви, смених свещите, но на диагностиката показа, че и сондата не работи - смених и нея и за известно време всичко си дойде на мястото, но миналата седмица се прибирам от Варна и на магистралата стана така, че аз даам газ, но колата не върви и започна да смъква оборотите и да прекъсва, спрях оставих я на свободен ход, изфорсирах и се оправи, след тази случка започна да се случва много често същата процедура - посъветваха ме да махна буксата на дебитомера и да пробвам така - колата си вървеше без да прекъсва и затова смених и дебитомера, ноо отново започна да прави същите магарии плюс още нещо на моменти не пали от първия път,вървежа се промени, набира по-бавно и при по висока скорост се усеща как започва да се "тормози" /диагностиката не отчита никакви грешки/ и още като запаля, оборотите започват да се менят сами, та въпросът ми е следният,от какво друго може да ги прави тия неща, защото така както съм почнала да сменям на сляпо, не е на добре?
"Когато всичко върви гладко, значи пътят е хлъзгав."
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Re: 320 i мени си оборотите и прекъсва - причини?
кабели може да са. проверете ги. стъпковото моторче изчистихте ли го?
катализатор има ли? може да е запушен.
катализатор има ли? може да е запушен.
- CooL123Es
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 528i e60 530d e61 535d
клапън на налягане,датчик на разпределителен вал и на колянов вал,датчик на температурата,дюзи.но си виж клапана, който е отзад на самата рейка с дюзите. мойта ми правеше подобни изпалнения и се оправи след смяната му.
- siska1709
- Потребител
-
От кабелите, дачиците и стъпковото моторче също не е проблема, защото и там проверихме и пак същото, колата си губи мощност и това е. Но за клапана никой не се сети...
- siska1709
- Потребител
-
...и все още няма решение на проблема? Продължава да прекъсва + още една екстра, започна да си вдига оборотите сама, в началото само, като запаля, а в последствие на няколко пъти и в движение. 

- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
компресия мерена ли е?
Какво значи от кабелите не е, как се установи това? Колата има лули между свещите и бобините, не са баш кабели, ако сте мерили съпротивление, на студено е едно, а на топло друго, така че така малко трудно ще се хване.
Може да се премерят и бобините, да не е там проблемът, а самите свещи сменяни ли са скоро? Горивен/въздушен филтър кога за последно е сменян? Диагостика след като е почнала да прави този проблем правена ли е? Покзава ли нещо?
Нок сензори, трябва да се прегледат ако има такива....... (диагностика).
Вдигането на оборотите от самосебеси може да е причинено от празитен въздух (влизащ след дебитомера), както и от неизправно стъпково моторче......
Останалите неща колегите са ги казали вече.........
Какво значи от кабелите не е, как се установи това? Колата има лули между свещите и бобините, не са баш кабели, ако сте мерили съпротивление, на студено е едно, а на топло друго, така че така малко трудно ще се хване.
Може да се премерят и бобините, да не е там проблемът, а самите свещи сменяни ли са скоро? Горивен/въздушен филтър кога за последно е сменян? Диагостика след като е почнала да прави този проблем правена ли е? Покзава ли нещо?
Вдигането на оборотите от самосебеси може да е причинено от празитен въздух (влизащ след дебитомера), както и от неизправно стъпково моторче......
- siska1709
- Потребител
-
BiTurbo написа:компресия мерена ли е?
- Свещи сменени месец Март, в последствие проверени лули и бобини, като ми казаха, че "са си добре". Замерване правиха и на студен и на топъл двигател...
-Диагностика - на четири различни места:
1. Неработеща Ламбда сонда - смених и нея
2. Не отчита грешки
3. Не отчита грешки
4. Не отчита грешки
Като резултат, промяна никаква!!!
- И от там нататъка, бяха извършени следните неща - сменен дебитомер, изчистено стъпково моторче, ТПС датчик и между другото смених и филтри + масло.
- Предприех смяна на сервизите, като на някои от тях, просто ми отказаха и ми казаха, че идея си нямат, какво и има на тая кола?!
Следваща стъпка =

- Jang1r
- младши ентусиаст
-
- Кара: го на ножки
- Мечтае да кара: на 50ст бензина.
То хубаво са мерили съпротивлението на лулите,а проверихте ли за цепнатини,че сумати време си блъсках главата с моята защо ту бачка като хората,ту работи на 2ка или 3ка 

BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
siska1709 написа:
- Свещи сменени месец Март, в последствие проверени лули и бобини, като ми казаха, че "са си добре". Замерване правиха и на студен и на топъл двигател...
-Диагностика - на четири различни места:
1. Неработеща Ламбда сонда - смених и нея
2. Не отчита грешки
3. Не отчита грешки
4. Не отчита грешки
Като резултат, промяна никаква!!!
- И от там нататъка, бяха извършени следните неща - сменен дебитомер, изчистено стъпково моторче, ТПС датчик и между другото смених и филтри + масло.
- Предприех смяна на сервизите, като на някои от тях, просто ми отказаха и ми казаха, че идея си нямат, какво и има на тая кола?!
Следваща стъпка =? /смяна на колата/
Значи, остава да се види за всеки случай компресията, както и ако финансово не би те затруднило смяна на лулите за всеки случай.....(13лв/бр.)
Всички маркучи след дебитомера проверени ли са за повреди - гофрето, вакууми и т.н. ?
Клапан на картерни газове...... накой път ламбдата отчита грешки именно заради него, въпреки, че щом при първото отчитане на грешка там след смяна на ламбдата се е оправило....
А и още нещо, провери си и шайбата на кол. вал, там където датчика "чете" зъбите, да не е разместена или крива нещо..... въпреки, че ако беше така по-скоро ще имаш проблеми с паленето....
- siska1709
- Потребител
-
Вчера бях при майстор и това, което бе решено е следното - намирам друго бмв и изпробваме метода "проба - грешка"
- 1 ва стъпка - съмненията отново са в датчика на колянов вал.
- 1 ва стъпка - съмненията отново са в датчика на колянов вал.
- ThreeTwentyEight
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M50B28 Non Vanus
- Мечтае да кара: S50B32
Колежке не се притеснявай не си само ти... всичките ти проблеми ги имам до един свещи, бобини, дебитомери мерих, свалях сонди не искам да ти казвам колко пъти съм сменял в момента си карам с оригиналната забила на 0.49 масло се сменя на 9000 км стъпковия мотор остави че го сменях 3 пъти ами и 10 пъти сигурно съм го чистил, маркуча на картерните газове и да го запушиш все тая оборотите няма се оправят... тая работа с диагностиката.. е пълна тръба като цяло аз не намерих свестен маистор с диагностична техника от която да разбира и да ми каже какво и има на колата ми...
като направя равносметка за всичките пари дето съм наринал за глупаци дето само дигат рамене ( с извинение за думите ) и колата си е все покойник то кои ли знае каква сила има една 20-ка.. ама поне да не забива нос като тръгнеш та както и да е..
Предполагам, че сутрин или като е студена колата докато не загреее е някъква пълна трагедия.. прекъсване забиване.. и т.к при мен е нещо такова... в крайна сметка миналия ден опънах буксата на дебитомера и си му пръскам сака в момента така да се каже ниски оборити губи от време на време все пак няма дебитомер ама поне върви и са изчиства както трябва карам и без въздушен филтър една мрежа съм сложил да не влизат боклуци, страх ме е да замеря разход ама колата си върви супер ( представете си колко ми е дошло до гуша да зареждам на 2,50 и да не ми дреме) чакам следващата ми идея да доиде да видя кво да сменя барем се оправи... пари повече на майстори не давам...
И сега да не почнете.. вие не си поддържате колите само думанясвате здраво каране насам натам.. и без да се грижите.. да ама не спирам да давам пари на майстори дет се учат на колата ми, които има пари да върви в дару или там където ви смъкват кожата пари за там нямам няма и да имам все пак Е36цити караме ако карах М5 не ме бърка колкот толкоз ама тва 50 лв диагностика аре мерси.. ,че май е и повече...
и като за финал гледах някои колега пишеше за нок сензори 20-ките М50 без ванус нямат такива по новите имат и колкото до датчика на вала и от него не е колата тотално не може да се кара ако е заминал нищо лично към никои (личен опит)
малко остава живот и здраве 1500 лв 2.8 и край на проблемите върви повече около 3 пъти повече.. гори като 20-ка поне хората вече счупиха по 2-3 такива.. знам ли и там какво ме чака... пишете ако някой е измислил с какво се оправят проблемите ( многото проблеми ! )
като направя равносметка за всичките пари дето съм наринал за глупаци дето само дигат рамене ( с извинение за думите ) и колата си е все покойник то кои ли знае каква сила има една 20-ка.. ама поне да не забива нос като тръгнеш та както и да е..
Предполагам, че сутрин или като е студена колата докато не загреее е някъква пълна трагедия.. прекъсване забиване.. и т.к при мен е нещо такова... в крайна сметка миналия ден опънах буксата на дебитомера и си му пръскам сака в момента така да се каже ниски оборити губи от време на време все пак няма дебитомер ама поне върви и са изчиства както трябва карам и без въздушен филтър една мрежа съм сложил да не влизат боклуци, страх ме е да замеря разход ама колата си върви супер ( представете си колко ми е дошло до гуша да зареждам на 2,50 и да не ми дреме) чакам следващата ми идея да доиде да видя кво да сменя барем се оправи... пари повече на майстори не давам...
И сега да не почнете.. вие не си поддържате колите само думанясвате здраво каране насам натам.. и без да се грижите.. да ама не спирам да давам пари на майстори дет се учат на колата ми, които има пари да върви в дару или там където ви смъкват кожата пари за там нямам няма и да имам все пак Е36цити караме ако карах М5 не ме бърка колкот толкоз ама тва 50 лв диагностика аре мерси.. ,че май е и повече...
и като за финал гледах някои колега пишеше за нок сензори 20-ките М50 без ванус нямат такива по новите имат и колкото до датчика на вала и от него не е колата тотално не може да се кара ако е заминал нищо лично към никои (личен опит)
малко остава живот и здраве 1500 лв 2.8 и край на проблемите върви повече около 3 пъти повече.. гори като 20-ка поне хората вече счупиха по 2-3 такива.. знам ли и там какво ме чака... пишете ако някой е измислил с какво се оправят проблемите ( многото проблеми ! )
BMW..
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
ThreeTwentyEight написа:......и като за финал гледах някои колега пишеше за нок сензори 20-ките М50 без ванус нямат такива по новите имат........
Тоя колега още е написал "ако има такива", че и той не беше сигурен

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Дебитомера освен,че е мерен,пробвано ли е с друг?Принципно не са много нещата,които му трябват на този двигател за да върви както трябва.Налягане в рейката,както трябва - регулатор.Правилно измерено количество на входящия въздух - дебитомер.Правилно измерено количество на остатъчния кислород в изходящите газове - ламбда-сонда.Точен момент за "подаване на искра" и изобщо управление на двигателя - датчик кол.вал,датчик разпр.вал,датчик на дроселна клапа.Остават само бобини,кабели,лули и свещи.Ако не е повредено ЕКУ-то,разбира се.Обороти може да мени и от ламбда-сонда.Не е добре така,както е забила на една стойност.Затова и гори,както казваш.
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- siska1709
- Потребител
-
...може би не съм се "набутала" достатъчно, защото все още не се отказвам да намеря "причината - причините" . И когато това стане /дано да е скоро/ ще знам, че си е струвало мъките 

- ThreeTwentyEight
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M50B28 Non Vanus
- Мечтае да кара: S50B32
BiTurbo написа:ThreeTwentyEight написа:......и като за финал гледах някои колега пишеше за нок сензори 20-ките М50 без ванус нямат такива по новите имат........
Тоя колега още е написал "ако има такива", че и той не беше сигурен
не казвам, че е некомпетентен или нещо с цел да го обидя потвърждавам,че няма такива сензори

само към майстори !

BMW..
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2